Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kulutusluottojen koroissa tapahtunut laskua viime vuosina – kilpailuta vanha lainasi nyt

19.2.2022
kulutusluottojen korot vertailu

Vakuudettomaan kulutusluottoon on nyt mahdollista saada edullisempi korko parin vuoden takaiseen verrattuna. Lue lisää korkojen muutoksesta ja kuinka voit vaihtaa vanha lainasi edullisempaan!

Kulutusluottoon voi saada nyt aiempaa halvemman koron

Kulutusluottojen koroissa on tapahtunut selkeää laskua parin vuoden takaiseen, selviää vertaillessa Etuan kautta tehtyjen lainatarjouksien keskimääräisiä todellisia vuosikorkoja syyskuusta 2018 lokakuuhun 2021. Vertailua varten tarkastelujaksolta kerättiin päiväkohtaisesti tieto kaikkien kyseinä päivänä tehtyjen lainatarjousten keskimääräisestä vuosikorosta.

Vielä syyskuussa 2018 kaikkien lainatarjouksien keskimääräinen todellinen vuosikorko oli joinakin päivinä jopa yli 25 prosenttia, kun taas lokakuussa 2021 edullisimpana päivänä keskimääräinen korko oli vain 12,0 %.

Pienistä heilahteluista huolimatta korot ovat olleet tasaisesti laskussa koko vertailujakson ajan. Elokuusta 2019 lokakuuhun 2021 kaikkien lainatarjousten keskimääräinen todellinen vuosikorko oli pysynyt alle 20 prosentin ja kesäkuun 2020 jälkeen alle 15 prosentin.

Kulutusluottojen korkoihin vaikuttavat monet tekijät ja korot ovat aina asiakaskohtaisia, ja tämän vuoksi tarjousten keskimääräisissä koroissa voi olla päivästä toiseen vaihtelua. Vertailun perusteella on kuitenkin mahdollista nähdä selkeää laskua kulutusluottojen todellisissa vuosikoroissa ja uusia lainoja nostaville kuluttajille on tarjolla edullisempia korkoja parin vuoden takaiseen verrattuna.

Säästä vaihtamalla vanha kulutusluotto edullisempaan

Edullisemmista koroista hyötyvät uusien kulutusluottojen hakijoiden lisäksi myös mahdollisesti ne, joilla on entuudestaan jo laina. Jos sinulla on useita vuosia sitten nostettu laina, voit säästää huomattavasti kilpailuttamalla vanhan lainasi ja vaihtamalla sen uuteen matalakorkoisempaan kulutusluottoon.

Kuukausittainen säästösi saattaa olla helposti kymmeniä tai jopa satoja euroja riippuen esimerkiksi uuden lainan korosta ja laina-ajasta. Näin sinulla jää enemmän rahaa käyttöön kuukausittain ja kun maksat lainasta vähemmän korkoa, pystyt lyhentämään itse lainaa enemmän ja saat maksettua sen nopeammin pois.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Vanhan lainan korvaaminen käy helposti netin kautta hakemalla uutta kulutusluottoa summalle, joka vanhasta on vielä maksamatta. Kun saat uuden lainan käyttöösi, pystyt maksamaan vanhan lainan heti pois ja lyhentämään edullisempaa lainaa jatkossa pienemmällä kuukausierällä.

Kilpailuta vanha lainasi helposti Etuan kautta

Kätevimmin varmistat uuden edullisen kulutusluoton kilpailuttamalla lainahakemuksesi ja pyytämällä lainatarjouksia useammalta pankilta. Etuan kautta lainan kilpailuttaminen on nopeaa, ja saat parhaimmillaan lainatarjoukset nähtäville jopa alle kymmenessä minuutissa.

Etuan vertailupalvelun käyttäminen on helppoa, sillä sinun tulee täyttää vain yksi lainahakemus ja saatat saada lainatarjouksia jopa kymmeniltä pankeilta. Etuan kumppaniverkosto koostuu luotettavista pankeista ja rahoitusyhtiöistä, joten palvelun käyttö on aina turvallista.

Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja voit tehdä sen missä ja milloin tahansa helposti myös mobiililaitteilla. Tarvitset hakemusta varten yhteys- ja perustietojesi lisäksi tiedot tuloistasi ja mahdollisista muista lainoista ja veloista. Hakemuksen lähettäminen on ilmaista eikä se sido sinua nostamaan lainaa.

Pankkien sinulle lähettämät lainatarjoukset näet kätevästi koottuna samalle sivulle, joten pystyt helposti vertailla tarjouksia keskenään. Lainatarjouksista näet esimerkiksi nimelliskoron, todellisen vuosikoron sekä tarjotun lainasumman ja ajan. Kun löydät sopivan lainan, siirryt Etuan sivuilta helposti pankin sivuille tekemään lainasopimuksen ja nopeimmillaan laina on tililläsi vielä saman pankkipäivän aikana.

Kilpailuta vanha kulutusluottosi jo tänään ja säästä korkokuluissa!

Lue myös: Millaisen koron kulutusluottoon voi oikeasti saada? Katso tästä esimerkit

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


Mistä lainaa 18-vuotiaalle?

Mistä lainaa 18-vuotiaalle?

4.9.2023

18-vuotiaalle voidaan myöntää lainaa tietyin ehdoin. Lue lisää tästä. 18-vuotias voi saada lainaa, kunhan hakijalla on vakaat tulot sekä moitteeton maksuhistoria. Milloin 18-vuotiaalla voi olla tarvetta lainalle? 18-vuotias voi pohtia lainan ottamista monessa […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi