Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kilpailutuksen tulos – oman pankin tarjous asuntolainasta oli edullisin

14.9.2017

pariskunta kilpailutti asuntolainan

Uuteen asuntoon siirtyvän lainan ehtoja kannattaa vertailla

Eläkeiän lähestyessä Sirpa ja Markku harkitsevat erilaisia vaihtoehtoja asumisensa suhteen. Vaikka nykyinen koti on rakas, asuminen hissittömässä kerrostalossa mietityttää. Uuden kodin tulisi olla ennen kaikkea toimiva, pohjaratkaisultaan selkeä ja ilman remonttihuolia. Ennen päätöstään pariskunta halusi selvittää erilaisia rahoitusvaihtoehtoja ja mahdollisen asuntolainan kustannukset.

Senioriasunto voi olla yllättävän kallis

Kun Sirpa ja Markku vertailivat asuntovaihtoehtoja pääkaupunkiseudulla, he löysivät senioreille suunnitellut esteettömät vuokra-asunnot. Vuokrapyyntöjen korkeus kuitenkin yllätti, sillä kolmion vuokra oli edullisimmillaankin yli 1 000 euroa kuussa, eikä hinta sisältänyt muuta kuin asumisen. Myös pitkään jatkunut vuokrien nousi arvelutti aikaisemmin omistusasunnossa asunutta pariskuntaa.

Pidempi laina-aika pienentää kuukausieriä

Omistusasunnon osalta siirtyminen uuteen kolmioon tarkoittaa noin 46 000 euroa asuntolainaa. Koska Sirpa ja Markku halusivat pitää arjen taloutensa sopivan väljänä, he päättivät hakea 15 vuoden takaisinmaksuaikaa. Vaikka pariskunta olikin melko tyytyväinen nykyiseen pankkiinsa, olivat he päättäneet vertailla myös muiden pankkien lainatarjouksia ennen lopullista päätöstä. Hakiessaan asuntolainoja netissä Sirpa huomasi Etuan lainapalvelun ja maksuttoman lainalaskurin. – Tässä säästyy aikaa, tuumi Sirpa, sillä yhdellä hakemuksella saamme kartoitettua useamman vaihtoehdon.

Pankki arvosti pitkää asiakassuhdetta

Pariskunta sai Etuan lainapalvelun avulla tarjoukset kolmelta pankilta, joiden kanssa he keskustelivat tarkemmin eri lainavaihtoehdoista. Sirpa ja Markku hyödynsivät eri pankeilta saadut tarjoukset ja neuvottelivat lopulta nykyisen pankin kanssa alkuperäistä tarjousta alhaisemman lainamarginaalin. Ilman kilpailevia asuntolainatarjouksia pariskunnan asuntolainan marginaali olisi jäänyt useita kymmenyksiä korkeammaksi.

Tuttu pankki arvosti pitkää asiakassuhdetta ja tarjosi edullisimman korkomarginaalin, joka tuo 3 450 euron säästön verrattuna kalleimpaan asuntolainaan. Edullisen marginaalin lisäksi tyytyväinen pariskunta säästää uuden lainan nostopalkkion. Kilpailutuksen tuloksena hyvä pankkisuhde jatkuu entistä paremmilla eduilla.

Lue lisää asuntolainan kilpailuttamisesta täältä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Autamme sinua tekemään oman taloutesi kannalta hyviä päätöksiä. Kymmenettuhannet suomalaiset ovat jo kilpailuttaneet uuden tai nykyisen asuntolainansa. Esimerkiksi 100 000 euron asuntolainan korkomarginaalin lasku 1,5 prosentista 1 prosenttiin säästää lainanmaksajalta 500 euroa vuodessa.

Asuntolainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin eikä velvoita sinua mitenkään. Voit rauhassa vertailla eri pankkien tarjouksia ja valita sinulle parhaan vaihtoehdon.

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Lainan kilpailutus kannattaa

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin. Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla […]


Copyright © 2023 Etua.fi