Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kilpailutuksen tulos – oman pankin tarjous asuntolainasta oli edullisin

14.9.2017

pariskunta kilpailutti asuntolainan

Uuteen asuntoon siirtyvän lainan ehtoja kannattaa vertailla

Eläkeiän lähestyessä Sirpa ja Markku harkitsevat erilaisia vaihtoehtoja asumisensa suhteen. Vaikka nykyinen koti on rakas, asuminen hissittömässä kerrostalossa mietityttää. Uuden kodin tulisi olla ennen kaikkea toimiva, pohjaratkaisultaan selkeä ja ilman remonttihuolia. Ennen päätöstään pariskunta halusi selvittää erilaisia rahoitusvaihtoehtoja ja mahdollisen asuntolainan kustannukset.

Senioriasunto voi olla yllättävän kallis

Kun Sirpa ja Markku vertailivat asuntovaihtoehtoja pääkaupunkiseudulla, he löysivät senioreille suunnitellut esteettömät vuokra-asunnot. Vuokrapyyntöjen korkeus kuitenkin yllätti, sillä kolmion vuokra oli edullisimmillaankin yli 1 000 euroa kuussa, eikä hinta sisältänyt muuta kuin asumisen. Myös pitkään jatkunut vuokrien nousi arvelutti aikaisemmin omistusasunnossa asunutta pariskuntaa.

Pidempi laina-aika pienentää kuukausieriä

Omistusasunnon osalta siirtyminen uuteen kolmioon tarkoittaa noin 46 000 euroa asuntolainaa. Koska Sirpa ja Markku halusivat pitää arjen taloutensa sopivan väljänä, he päättivät hakea 15 vuoden takaisinmaksuaikaa. Vaikka pariskunta olikin melko tyytyväinen nykyiseen pankkiinsa, olivat he päättäneet vertailla myös muiden pankkien lainatarjouksia ennen lopullista päätöstä. Hakiessaan asuntolainoja netissä Sirpa huomasi Etuan lainapalvelun ja maksuttoman lainalaskurin. – Tässä säästyy aikaa, tuumi Sirpa, sillä yhdellä hakemuksella saamme kartoitettua useamman vaihtoehdon.

Pankki arvosti pitkää asiakassuhdetta

Pariskunta sai Etuan lainapalvelun avulla tarjoukset kolmelta pankilta, joiden kanssa he keskustelivat tarkemmin eri lainavaihtoehdoista. Sirpa ja Markku hyödynsivät eri pankeilta saadut tarjoukset ja neuvottelivat lopulta nykyisen pankin kanssa alkuperäistä tarjousta alhaisemman lainamarginaalin. Ilman kilpailevia asuntolainatarjouksia pariskunnan asuntolainan marginaali olisi jäänyt useita kymmenyksiä korkeammaksi.

Tuttu pankki arvosti pitkää asiakassuhdetta ja tarjosi edullisimman korkomarginaalin, joka tuo 3 450 euron säästön verrattuna kalleimpaan asuntolainaan. Edullisen marginaalin lisäksi tyytyväinen pariskunta säästää uuden lainan nostopalkkion. Kilpailutuksen tuloksena hyvä pankkisuhde jatkuu entistä paremmilla eduilla.

Lue lisää asuntolainan kilpailuttamisesta täältä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Autamme sinua tekemään oman taloutesi kannalta hyviä päätöksiä. Kymmenettuhannet suomalaiset ovat jo kilpailuttaneet uuden tai nykyisen asuntolainansa. Esimerkiksi 100 000 euron asuntolainan korkomarginaalin lasku 1,5 prosentista 1 prosenttiin säästää lainanmaksajalta 500 euroa vuodessa.

Asuntolainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin eikä velvoita sinua mitenkään. Voit rauhassa vertailla eri pankkien tarjouksia ja valita sinulle parhaan vaihtoehdon.

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi