Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa, vertailussa kuuden eri pankin marginaalit

5.12.2018

Asuntolainojen kilpailuttaminen on tänäkin vuonna kannattanut, kun kilpailu asuntolaina-asiakkaista on ollut kovaa ja marginaalit laskeneet. Taloussanomien vertailussa mukana olevista kuudesta pankista Aktia ja Hypoteekkiyhdistys tarjosivat halvinta marginaalia. Korkein marginaali oli Nooa Säästöpankissa.

Marginaali on pankille lainasta maksettava palkkio, joka lisätään viitekoron päälle. Marginaali on asiakaskohtainen ja sen suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi asiakkaan maksukyky, vakuudet ja hankittavan asunnon sijainti. Koska lainatarjoukset ovat yksilöllisiä, ei Taloussanomien vertailusta voi päätellä, mikä pankki on yksittäiselle asuntolainan hakijalle halvin tai kallein. Lainatarjoukset kannattaa aina pyytää monesta pankista.

Keskimääräiset marginaalit

Suomen Pankin mukaan uusien asuntolainojen keskimääräinen korkomarginaali syyskuussa 2018 oli 0,85 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 1,0 prosenttia. Pankkien omat koko maan keskiarvohinnat ovat tätä halvempia. Esimerkiksi Nordealla uusien lainojen päivän hinta on 0,7 prosenttia. Ero johtuu tilastoinnista, sillä Suomen Pankki huomioi marginaalissa myös korkosuojausten kustannukset.

Nordean Tom Millerin mukaan kilpailu asuntolaina-asiakkaista on ollut kovaa koko vuoden ja marginaalit ovat laskeneet. Asuntokaupan rauhoittuessa odotetaan marginaalien laskun tasoittuvan myös kasvukeskuksissa. Joissain asiakassegmenteissä tai paikkakunnilla kilpailu voi olla vielä kovaa. Aktia ei odota isoa muutosta asuntolainojen marginaaleissa ensi vuonna, vaan lainanhoitokuluihin vaikuttaa enemmän mahdollinen korkojen nousu.

Asuntolainan kilpailutus käy helposti Etua.fin asuntolainapalvelussamme. Yhdellä maksuttomalla hakemuksella tavoitat useita asuntolainapankkeja ja varmistat itsellesi edullisen asuntolainan.

Asuntolainojen marginaalit vertailussa

  Marginaali/ asuntolaina 
Nordea 0,7
OP Helsinki 0,6–0,9
Danske Bank 0,75–0,95
Hypo 0,45–0,75
Aktia 0,5–1,0
Nooa Säästöpankki 0,85–1,23

Edellisen kerran vertailimme asuntolainojen korkoja marraskuussa. Silloin vertailun edullisimman tarjouksen antoi Hypo. Tutustu marraskuun vertailuun.

Lähde:  Taloussanomat

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Vertailu: Remonttihinnat Suomen suurimmissa kaupungeissa 

21.2.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä Urakkamaailman kanssa, kuinka paljon eri remontit maksavat Suomen suurimmissa kaupungeissa. Remontit jaoteltiin kuuteen eri kategoriaan: kylpyhuoneremontti, seinän maalaus, huoneistoremontti, ilmalämpöpumpun asennus, ulkomaalaus ja peltikattoremontti. Hintatiedot ovat toteutuneista urakoista vuosilta […]


Moottoripyörälaina auttaa rahoittamaan uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla.

Moottoripyörälaina – kilpailuta edullinen moottoripyörärahoitus Etuan avulla

1.2.2024

Moottoripyörälainalla rahoitat uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla. Lue lisää tästä. Moottoripyörälainalla voit hankkia uuden tai käytetyn moottoripyörän ja sen varusteet. Voit hakea moottoripyörärahoitusta myös pyörän ylläpitoon liittyviin kustannuksiin. Etuan kautta löydät nopeasti […]


Nainen lepuuttamassa jalkojaan takan ääressä. Tunnelmakuva Airbnb Helsinki ja muiden majoituskuntien selvitykseen.

Näin majoittajat tienasivat 2023: Airbnb Helsinki ja muut Suomen kunnat

8.1.2024

Etua Oy selvitti, miten paljon Airbnb-majoittajat tienasivat Suomessa vuonna 2023.


Copyright © 2024 Etua.fi