Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainan kilpailuttaminen kannattaa, vertailussa kuuden eri pankin marginaalit

5.12.2018

Asuntolainojen kilpailuttaminen on tänäkin vuonna kannattanut, kun kilpailu asuntolaina-asiakkaista on ollut kovaa ja marginaalit laskeneet. Taloussanomien vertailussa mukana olevista kuudesta pankista Aktia ja Hypoteekkiyhdistys tarjosivat halvinta marginaalia. Korkein marginaali oli Nooa Säästöpankissa.

Marginaali on pankille lainasta maksettava palkkio, joka lisätään viitekoron päälle. Marginaali on asiakaskohtainen ja sen suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi asiakkaan maksukyky, vakuudet ja hankittavan asunnon sijainti. Koska lainatarjoukset ovat yksilöllisiä, ei Taloussanomien vertailusta voi päätellä, mikä pankki on yksittäiselle asuntolainahakijalle halvin tai kallein. Lainatarjoukset kannattaa aina pyytää monesta pankista.

Suomen Pankin mukaan uusien asuntolainojen keskimääräinen korkomarginaali syyskuussa 2018 oli 0,85 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 1,0 prosenttia. Pankkien omat koko maan keskiarvohinnat ovat tätä halvempia. Esimerkiksi Nordealla uusien lainojen päivän hinta on 0,7 prosenttia. Ero johtuu tilastoinnista, sillä Suomen Pankki huomioi marginaalissa myös korkosuojausten kustannukset.

Nordean Tom Millerin mukaan kilpailu asuntolaina-asiakkaista on ollut kovaa koko vuoden, ja marginaalit ovat laskeneet. Asuntokaupan rauhoittuessa odotetaan marginaalien laskun tasoittuvan myös kasvukeskuksissa. Joissain asiakassegmenteissä tai paikkakunnilla kilpailu voi olla vielä kovaa. Aktia ei odota isoa muutosta asuntolainojen marginaaleissa ensi vuonna, vaan lainanhoitokuluihin vaikuttaa enemmän mahdollinen korkojen nousu.

Asuntolainan kilpailutus käy helposti Etua.fin asuntolainapalvelussamme. Yhdellä maksuttomalla hakemuksella tavoitat useita asuntolainapankkeja ja varmistat itsellesi edullisen asuntolainan.

Asuntolainojen marginaalit vertailussa

  Marginaali / asuntolaina 
Nordea 0,7
OP Helsinki 0,6–0,9
Danske Bank 0,75–0,95
Hypo 0,45–0,75
Aktia 0,5–1,0
Nooa Säästöpankki 0,85–1,23

Edellisen kerran vertailimme asuntolainojen korkoja marraskuussa. Silloin vertailun edullsimman tarjouksen antoi Hypo. Tutustu marraskuun vertailuun.

Lähde:  Taloussanomat

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi