Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainahakemus kannattaa täyttää huolella – ota huomioon ainakin nämä asiat

10.12.2020

Asuntolainahakemuksen täyttäminen

Aiotko hakea asuntolainaa? Katso vinkit asuntolainahakemuksen täyttämiseen!

Mitä hakemuksessa kysytään?

Asuntolainan hakeminen voi kuulostaa vaikealta, mutta hakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa, kunhan tietää, mitkä tiedot on hyvä olla valmiina ennen kuin aloittaa hakemuksen tekemisen. Lisää tietoa asuntolainan hakuprosessista löydät täältä.

Hakemuslomakkeissa voi olla hieman eroja pankista riippuen, mutta kaikissa hakemuksissa kysytään hakijan perus- ja yhteystiedot, tiedot työsuhteesta ja tämänhetkisistä asuinkustannuksista sekä tulo- ja velkatiedot.

Yleensä lainahakemuksen tekeminen alkaa lainaan liittyvien tietojen täyttämisellä. Sinun tulee kertoa toivomasi lainasumma ja takaisinmaksuaika, lainan käyttötarkoitus sekä käytettävät vakuudet ja oman rahoituksen osuus. Hakemuksessa kysytään myös, haetko lainaa yksin vai yhdessä esimerkiksi puolison kanssa.

Työsuhteesta hakemuksessa kysytään yleensä työsuhteen muotoa ja alkamispäivää. Asumisesta pankit taas haluavat tietää tämänhetkisen asumismuodon, vuokran tai yhtiövastikkeen määrän sekä mahdollisesti muita asumiseen liittyviä välttämättömiä kuluja.

Tulo- ja velkatiedoissa hakijan on kerrottava brutto- ja nettotulojensa lisäksi usein myös mahdolliset nykyiset lainat ja niiden kuukausittaiset lyhennyserät.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Täytä hakemus huolella

Huolella ja oikein täytetty asuntolainahakemus nopeuttaa ja sujuvoittaa hakemuksen käsittelyä, joten hakemus kannattaa kerralla tehdä kunnolla. Jos tiedot ovat puutteellisia, virheellisiä tai epätarkkoja, voi pankkia joutua olemaan yhteydessä lainanhakijaan, jolloin hakemuksen käsittely saattaa hidastua.

Ennen hakemuksen lähettämistä kannattaa siis varmistaa, että kaikki tiedot ovat oikein. Esimerkiksi tulo- ja velkatietoja varten varmista ja täytä lomakkeeseen tarkat luvut äläkä käytä arvioituja tai pyöristettyjä summia.

Hakemuslomakkeessa osa kohdista voi olla vapaaehtoisia, mutta myös ne kannattaa täyttää, jos pystyt niihin vastaamaan. Näin varmistat, että pankilla on kaikki mahdollinen hyödyllinen tieto, kun he arvioivat tilannettasi. Pankit käyttävät hakemuksen tietoja arvioimaan muun muassa hakijan taloudellista tilannetta ja takaisinmaksukykyä, jotka vaikuttavat esimerkiksi siihen, paljonko pankki on valmis hakijalle tarjoamaan lainaa.

Taloudellisen tilanteen lisäksi pankit arvioivat hakemusta myös esimerkiksi lainan vakuuksien perusteella ja tarjoavat tähän arvioon pohjautuen lainaan marginaalia, joka on aina asiakaskohtainen. Huolellisella hakemuksella ja tarkoilla tiedoilla varmistat, että pankki osaa tarjota sinulle parasta mahdollista marginaalia.

Kuka voi tehdä asuntolainahakemuksen?

Asuntolainan hakeminen edellyttää yleensä säännöllisiä palkkatuloja eikä hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Hakemuksen täyttämistä varten tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen, ja sinun tulee asua vakituisesti Suomessa. Näiden lisäksi sinulla pitää olla myös sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Etuan kautta kilpailutat asuntolainat helposti ja saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia. Täytä lainahakemus nyt ja pian olet lähempänä unelmiesi asunnon ostamista!

Lue seuraavaksi


Asuntolainan korko on keskeinen osa asuntolaina kustannuksia.

Asuntolainan korko 2023 – kiinteä vai vaihtuva korko?

24.8.2023

Asuntovelallisen yksi keskeisempiä päätöksiä on, mihin viitekorkoon asuntolainansa sitoo. Lue lisää asuntolainan korosta 2023 ja eri korkovaihtoehdoista tästä. Asuntolainan korkokulujen noustessa moni asuntovelallinen pohtii, mihin viitekorkoon asuntolaina kannattaa sitoa lainamenojen vähentämiseksi. Kiinteän ja […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


asuntolainan koron nousu

Näin asuntolainan koron nousu vaikuttaa

19.8.2022

Asuntolainan koron nousu merkitsee suurempia lainan takaisinmaksueriä. Lue lisää, mitä koron nousu asuntolainassa käytännössä tarkoittaa ja miten siihen voi varautua. Asuntolainan korot ovat olleet pitkään alhaisia, mutta nyt ne ovat kääntyneet selvään nousuun […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi