Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Voiko lainaa saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta?

5.1.2019

On yleisesti tunnettu tosiasia, että mitään ei saa elämässä täysin ilmaiseksi. Ja mitä enemmän johonkin panostaa, sitä enemmän saa yleensä takaisin. Ja arvaatko jo, miten nämä periaatteet liittyvät tämän blogin aihepiireihin?

Kyllä, arvasit oikein – yleensä lainaa voi saada vain, jos on onnistunut pitämään luottotietonsa kunnossa. Lainaa ei siis voi saada automaattisesti tuosta noin vain, vaan sen eteen on aina nähtävä vaivaa tavalla tai toisella. Mitä paremmin huolehdit raha-asioistasi, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saada lainaa.

Pankit ja rahoitusyhtiöt keräävät tietoja eri lähteistä ja pyrkivät arvioimaan asiakkaan kykyä ja halua maksaa hänelle mahdollisesti myönnettävä uusi laina takaisin sovitussa ajassa. Yhtenä tietolähteenä on Asiakastiedon kyselyjärjestelmä, jonka käyttöön pyydetään lainanhakijan suostumus. Kyselyjärjestelmän kautta lainayritykset vaihtavat tietoa asiakkaan aikaisemmista luotoista ja niiden hoitamisesta. Hoitamalla nykyiset lainasi ajallaan osoitat lainayrityksille, että olet luotettava takaisinmaksaja.

Maksuhäiriömerkintä syntyy, mikäli lainaa ei huomautuksista huolimatta makseta. Maksuhäiriömerkinnän saaminen edellyttää vähintään 2 kuukauden myöhästymistä eräpäivästä ja että viimeinen maksukehotus on lähetetty vähintään 21 päivää ennen maksuhäiriön rekisteröintiä. Luottotietoja ei voi menettää siis pelkän laskun tai velanmaksun vähäisen viivästymisen vuoksi, vaan viiveen on oltava vähintään 2 kuukautta. Merkintä luottotiedoissa säilyy yleensä 2–4 vuotta. Mikäli velkaa ei ole maksettu pois, voidaan merkintä uudistaa, joten luottotietojen palautuminen edellyttää vanhojen velkojen hoitamista.

Voinko sitten saada lainaa, jos minulla on merkintä luottotiedoissa? Merkintä ei ole ehdoton este luoton, vakuutuksen, vuokra-asunnon tai liittymäsopimuksen saamiseksi. Jokainen luotonmyöntäjä tai muu sopimuksen tekijä päättää itse, luottaako sellaisen ihmisen, jolta on aiemmin jäänyt laskuja ja lainoja maksamatta, maksukykyyn. Käytännössä merkintä luottotiedoissa vaikeuttaa uuden lainan saamista merkittävästi, ja yleensä esimerkiksi vakuudetonta lainaa ei ole enää mahdollista saada, ja myöskään Etuan palvelun kautta lainan saaminen ei enää onnistu.

Maksuhäiriömerkintä ei ole este velkojen järjestelemiselle. Esimerkiksi Takuusäätiön takaaman pankkilainan, sosiaalisen luoton tai maksusopimuksen perimistoimiston kanssa saa merkinnästä huolimatta. Eri vaihtoehtoja kannattaa siis selvittää, vaikka maksuhäiriömerkintä olisi jo päässyt syntymään. Hoitamalla asia kuntoon nopeutat merkinnän poistumista rekisteristä.

Luottotietojen pitäminen kunnossa helpottaa omien talousasioiden hoitamista. Toimi fiksusti ja maksa lainat takaisin viivyttelemättä. Mikäli et jostain syystä pysty hoitamaan lainoja sovitusti, hanki apua kunnallisesta talous- ja velkaneuvonnasta tai Takuusäätiöstä. Ota myös viipymättä yhteyttä lainayrityksiin ja pyri neuvottelemaan uudesta maksuaikataulusta. Voit myös hakea yhdistelylainaa ja yhdistää nykyiset pienemmät lainat edullisemmaksi lainaksi. Ennen uuden lainan ottamista varmista, että uusi laina varmasti alentaa lainakustannuksia.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi