Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Verokortti uudistuu

12.10.2018

Sama verokortti käy kaikille palkkatuloille ja sivutulon verokortti poistuu.

Verokortti uudistuu vuoden 2019 alusta. Jatkossa verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille. Sama verokortti ja ennakonpidätysprosentti käy kaikille palkkatuloille -sivutuloille tai eri työnantajille ei enää lasketa eri veroprosenttia.

Kaikki työnantajat käyttävät samaa työntekijän verokortille laskettua veroprosenttia. Jos verokorttiin merkitty vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan.

Jatkossa verokorttia ei tarvitse toimittaa alkuperäisenä, vaan kopio riittää. Työnantajalle toimitetaan verokortti, ellei työnantaja ole saanut sitä sähköisesti Verohallinnolta. Verokortin päätösosa jää työntekijälle.

Tulojen seuraaminen vuoden aikana on entistä tärkeämpää

Koska verokortissa on vain yksi vuosituloraja, palkkojen kertymisen seuraaminen on tärkeää. Erityisesti tarkkuus on paikallaan, jos on useita työnantajia.

Jos tuloraja ylittyy tai vähennykset muuttuvat, muutosverokortin voi tilata OmaVerosta tai puhelimitse. Muutosverokortti on toimitettava kaikille työnantajille, jos on useita työnantajia.

Verohallinnon Verokortti verkossa -palvelu sulkeutuu marraskuussa 2018. Sen jälkeen verokorttiin ja ennakkoveroon haetaan muutosta OmaVerossa (vero.fi/omavero).

Uudet verokortit lähetetään joulukuussa, ja ne otetaan käyttöön 1.2.2019.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lähde: Verohallinto

Lue seuraavaksi


Nainen shoppailee Black Friday 2023 aikaan ja etsii parhaita alennuksia.

Black Friday 2023: Nämä hinnoitteluun liittyvät asiat sinun tulee tietää

22.11.2023

Hintojen vertailu ja hintahistorian seuraaminen pidemmältä ajalta takaa parhaiden alennusten löytämisen. Tuotteita voi saada hyvällä alennuksella Black Friday 2023 -aikana, mutta kaikki tarjoukset eivät välttämättä ole yhtä hyviä kuin miltä ne aluksi näyttävät. […]


Selvitys: Näistä syistä eri palkkaluokat hakevat kulutusluottoja

10.11.2023

Lainavertailupalvelu Etua analysoi vuoden 2023 lainahakemukset ja selvitti lainahakemusten määrät ja syyt palkkaluokittain.


Laskin, kolikoita ja pieni talo pöydällä.

Ensiasunnon ostajien varainsiirtoverovapaus poistumassa – vielä ehdit hyödyntää veroedun

25.10.2023

Varainsiirtovero laskee, eikä ensiasunnon ostaja hyödy enää kyseiseen veroon liittyvästä veroedusta vuoden 2024 jälkeen.


Copyright © 2023 Etua.fi