Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Verokortti uudistuu

12.10.2018

Sama verokortti käy kaikille palkkatuloille ja sivutulon verokortti poistuu.

Verokortti uudistuu vuoden 2019 alusta. Jatkossa verokortissa on vain yksi tuloraja koko vuoden palkoille. Sama verokortti ja ennakonpidätysprosentti käy kaikille palkkatuloille -sivutuloille tai eri työnantajille ei enää lasketa eri veroprosenttia.

Kaikki työnantajat käyttävät samaa työntekijän verokortille laskettua veroprosenttia. Jos verokorttiin merkitty vuosituloraja ylittyy, työnantaja perii veron lisäprosentin mukaan.

Jatkossa verokorttia ei tarvitse toimittaa alkuperäisenä, vaan kopio riittää. Työnantajalle toimitetaan verokortti, ellei työnantaja ole saanut sitä sähköisesti Verohallinnolta. Verokortin päätösosa jää työntekijälle.

Tulojen seuraaminen vuoden aikana on entistä tärkeämpää

Koska verokortissa on vain yksi vuosituloraja, palkkojen kertymisen seuraaminen on tärkeää. Erityisesti tarkkuus on paikallaan, jos on useita työnantajia.

Jos tuloraja ylittyy tai vähennykset muuttuvat, muutosverokortin voi tilata OmaVerosta tai puhelimitse. Muutosverokortti on toimitettava kaikille työnantajille, jos on useita työnantajia.

Verohallinnon Verokortti verkossa -palvelu sulkeutuu marraskuussa 2018. Sen jälkeen verokorttiin ja ennakkoveroon haetaan muutosta OmaVerossa (vero.fi/omavero).

Uudet verokortit lähetetään joulukuussa, ja ne otetaan käyttöön 1.2.2019.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lähde: Verohallinto

Lue seuraavaksi


Lainan kilpailutus Etuan avulla auttoi Sannaa saamaan 20 000 euron lainan, kun tavallinen pankki ei myöntänyt.

Sanna sai 20 000 euron lainan ulkomaan asuntoon Etuan avulla: ”Tavallinen pankki ei myöntänyt lainaa”

15.5.2024

Uudellamaalla asuva 29-vuotias Sanna päätti puolisonsa kanssa hankkia vapaa-ajan asunnon ulkomailta. Kun täydellinen kohde löytyi, he hakivat pankista 20 000 euron lainaa asunnon panttia varten. Tavallinen pankki ei kuitenkaan myöntänyt lainaa, joten Sanna […]


Ylimääräinen lainanlyhennys – milloin se kannattaa? 

15.5.2024

Ylimääräinen lainanlyhennys on ylimääräinen maksusuoritus, joka kohdistetaan lainan pääomaan sovitun kuukausierän lisäksi.


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Copyright © 2024 Etua.fi