Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Veroilmoituksen palautuspäivä lähestyy – tarkista veroilmoituksen tiedot

2.5.2018

Esitäytettyjen veroilmoitusten viimeiset palautuspäivät ovat tänä vuonna 8.5. ja 15.5.2018. Palautuspäivä on merkitty veroilmoituksen etusivulle. Esitäytetty veroilmoitus kannattaa tarkistaa, sillä tiedoissa voi olla puutteita tai virheitä. Jos ilmoitusta ei palauta, katsotaan se annetuksi esitäytettyjen tietojen mukaisena.

Tarkista tulot

Varmista, että kaikki tulot ja ennakonpidätykset on esitäytetyssä veroilmoituksessa varmasti merkitty oikein. Erityisen tarkkana kannattaa olla, jos sinulla on ollut keikkatöitä, vuokratuloja tai myyntivoittoja. Samalla kannattaa tarkistaa ammattiyhdistyksien ja työttömyyskassojen jäsenmaksujen paikkansapitävyys.

Muista vaatia vähennykset

Verovähennyksiä täytyy muistaa itse vaatia, sillä kaikki vähennyksiin oikeutetut tiedot ei täyty ilmoitukseen automaattisesti.

Tulonhankkimisvähennys

Verottaja vähentää automaattisesti palkkatuloista 750 euroa tulonhankkimiskuluina. Jos sinulla on tulonhankkimiskuluja tätä omavastuuosuutta enemmän, niin muista ilmoittaa ne. Tulonhankkimiskuluja ovat kaikki työhön liittyvät hankinnat, joita työnantaja ei ole korvannut. Tulonhankkimiskuluina vähennettäviä kuluja ovat esimerkiksi työhuonevähennys ja työkalujen käytöstä johtuvat vähennykset. Myös ammattivaatteet, kuten univormut ja esiintymisvaatteet, voidaan merkitä tulonhankkimiskuluiksi.

Kotitalousvähennys

Voit saada kotona tai vapaa-ajan asunnossa teetettävästä työn hinnasta kotitalousvähennystä 2400 euroa vuodessa. Vähennyksen saa siltä vuodelta, kun on maksanut laskun. Kotitalousvähennystä saa esimerkiksi tietokoneohjelmien asennuksesta, lastenhoidosta sekä siivous- ja remonttityöstä, kun teettää työn ennakkoperintärekisteriin kuuluvalla yrityksellä. Vähennys koskee myös omien ja puolison vanhempien asunnoissa tehtyjä töitä, jotka oikeuttavat kotitalousvähennykseen.

Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa. Etu on henkilökohtainen eli puolisot voivat vähentää yhteensä 4 800 euroa. Jos puolisoiden teettämä työ ei ylitä 2400 euron henkilökohtaista ylärajaa, vain toisen kannattaa maksaa työ. Näin säästyy toisen puolison omavastuuosuus.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Matkakustannukset

Asunnon ja työpaikan väliset matkakustannukset voi vähentää halvimman kulkuneuvon ja halvimman lippuhinnan mukaan. Matkakustannusten omavastuu on 750 euroa vuodessa ja matkakustannusten yläraja on 7000 euroa. Matkakulut tulisi merkitä bruttomääräisinä vähentämättä omavastuuta.

Lainojen käyttötarkoitus

Myös lainojen käyttötarkoitus on hyvä tarkistaa, sillä asuntolainan korot ovat vähennyskelpoisia. Tarkista, että sijoitusasunnon laina on merkitty oikein. Sijoitusasunnon lainan korko on vähennyskelpoinen, mutta ”muun lainan” ei. Lisää asuntolainan ja sijoitusasunnon lainan vähennyksistä voit lukea tästä

Säilytä kuitit 6 vuotta verovuoden päättymisestä

Veroilmoitukseen ei tarvitse liittää kuitteja tulonhankkimiskuluista, kotitalousvähennyksistä tai matkakuluista. Verottaja voi kuitenkin pyytää kuitteja tarvittaessa ja siksi tositteet pitäisi säilyttää 6 vuotta verovuoden päättymisestä. Tositteet omaisuuden hankinta- ja perusparannusmenoista kannattaa säilyttää pidempäänkin mahdollisesta omaisuuden myymisestä syntyvää luovutusvoiton tai -tappion laskemiseksi.

Lähteet: Vero.fi, Yle

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi