Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Suomalaiset hakevat vaivattomuutta mökkeilyssä

13.7.2018

Danske Bankin julkaisemasta tiedotteesta selviää millaisia kesämökkejä suomalaiset ovat viime vuosina hankkineet. Suurin kysyntä on alle 100 000€ maksavista mökeistä, jotka sijaisevat korkeintaan tunnin matkan päässä omasta kodista. Mökinostajat arvostavat myös mökin hyvää kuntoa eivätkö ole kiinnostuneita suuria remontteja vaativista kohteista.

Alla 100 000€ mökkien varustelu ei ole vielä kovin täydellinen, sähköt ovat kuitenkin useimpien ostajien vaatimuslistalla. Muista mukavuuksista ollaan valmiit tinkimään, jos mökin sijainti ja hinta täyttää odotukset. Täysin varustellut mökit kohtuullisen matkan päästä isoista kaupungeista maksaa reilusti yli 200 000€.

Lähes puolet Danske bankin mökkilainoista on myönnetty 40-60 vuotiaille ja vain 8% laina-asiakkaista on alle 35-vuotiaita. Tämä on varsin luonnollista, sillä monet alle 35-vuotiaat ovat vasta perustaneet perheen ja ostaneet vähän isomman asunnon.

Mökkien hinnat ovat nousseet maltillisesti viime vuosina ja jollain alueille hinnat ovat jopa laskeneet. Itä-Suomessa vänäläisten asiakkaiden väheneminen on alentanut osaltaan mökeistä maksattavia hintoja.

Mökkien ostoajankohta on perinteisesti ollut kevät ja alkukesä. Viime vuosina mökkilainoja on haettu Danske Bankista myös loppukesästä ja jopa hieman yllättäen syyskuu oli vuonna 2016 suosituin kuukausi mökkilainojen osalta. Vuonna 2017 syyskuussa haettiin toiseksi eniten mökkilainoja, mökkejä ei enää osteta vain kesäkäyttöön.

Mökkejä varten haetaan lainaa samaan tapaan kuin vakituiseenkin asuntoon. Suurimmat mökkilainat ovat pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla, jossa uusien mökkilainojen koko on noussut yli 100 000 euron tänä vuonna.

Etuan kautta on mahdollista hakea myös mökkilainaa. Pyydämme lainatarjoukset useilta pankeilta, jotta asiakkaamme voivat vertailla ja valita itselleen edullisimman vaihtoehdon.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Mökkilainaa haetaan samalla hakemuksella kuin asuntolainaa. Siirry täyttämään lainahakemus.

Lähde: Danske Bank lehdistötiedote 15.6.2018 – Välittäjät uskovat pirteään mökkikesään – viime vuosina mökkien osto siirtynyt loppukesään

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi