Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Suomalaiset hakevat vaivattomuutta mökkeilyssä

13.7.2018

Danske Bankin julkaisemasta tiedotteesta selviää millaisia kesämökkejä suomalaiset ovat viime vuosina hankkineet. Suurin kysyntä on alle 100 000€ maksavista mökeistä, jotka sijaisevat korkeintaan tunnin matkan päässä omasta kodista. Mökinostajat arvostavat myös mökin hyvää kuntoa eivätkö ole kiinnostuneita suuria remontteja vaativista kohteista.

Alla 100 000€ mökkien varustelu ei ole vielä kovin täydellinen, sähköt ovat kuitenkin useimpien ostajien vaatimuslistalla. Muista mukavuuksista ollaan valmiit tinkimään, jos mökin sijainti ja hinta täyttää odotukset. Täysin varustellut mökit kohtuullisen matkan päästä isoista kaupungeista maksaa reilusti yli 200 000€.

Lähes puolet Danske bankin mökkilainoista on myönnetty 40-60 vuotiaille ja vain 8% laina-asiakkaista on alle 35-vuotiaita. Tämä on varsin luonnollista, sillä monet alle 35-vuotiaat ovat vasta perustaneet perheen ja ostaneet vähän isomman asunnon.

Mökkien hinnat ovat nousseet maltillisesti viime vuosina ja jollain alueille hinnat ovat jopa laskeneet. Itä-Suomessa vänäläisten asiakkaiden väheneminen on alentanut osaltaan mökeistä maksattavia hintoja.

Mökkien ostoajankohta on perinteisesti ollut kevät ja alkukesä. Viime vuosina mökkilainoja on haettu Danske Bankista myös loppukesästä ja jopa hieman yllättäen syyskuu oli vuonna 2016 suosituin kuukausi mökkilainojen osalta. Vuonna 2017 syyskuussa haettiin toiseksi eniten mökkilainoja, mökkejä ei enää osteta vain kesäkäyttöön.

Mökkejä varten haetaan lainaa samaan tapaan kuin vakituiseenkin asuntoon. Suurimmat mökkilainat ovat pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla, jossa uusien mökkilainojen koko on noussut yli 100 000 euron tänä vuonna.

Etuan kautta on mahdollista hakea myös mökkilainaa. Pyydämme lainatarjoukset useilta pankeilta, jotta asiakkaamme voivat vertailla ja valita itselleen edullisimman vaihtoehdon.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Mökkilainaa haetaan samalla hakemuksella kuin asuntolainaa. Siirry täyttämään lainahakemus.

Lähde: Danske Bank lehdistötiedote 15.6.2018 – Välittäjät uskovat pirteään mökkikesään – viime vuosina mökkien osto siirtynyt loppukesään

Lue seuraavaksi


Lainan kilpailutus Etuan avulla auttoi Sannaa saamaan 20 000 euron lainan, kun tavallinen pankki ei myöntänyt.

Sanna sai 20 000 euron lainan ulkomaan asuntoon Etuan avulla: ”Tavallinen pankki ei myöntänyt lainaa”

15.5.2024

Uudellamaalla asuva 29-vuotias Sanna päätti puolisonsa kanssa hankkia vapaa-ajan asunnon ulkomailta. Kun täydellinen kohde löytyi, he hakivat pankista 20 000 euron lainaa asunnon panttia varten. Tavallinen pankki ei kuitenkaan myöntänyt lainaa, joten Sanna […]


Ylimääräinen lainanlyhennys – milloin se kannattaa? 

15.5.2024

Ylimääräinen lainanlyhennys on ylimääräinen maksusuoritus, joka kohdistetaan lainan pääomaan sovitun kuukausierän lisäksi.


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Copyright © 2024 Etua.fi