Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Sijoitusasuntolainojen kysyntä vilkasta – pienet yksiöt halutuimpia

20.7.2020

Sijoitusasuntolainojen kysyntä on ollut vilkasta eikä poikkeuksellinen kevät ole vähentänyt suomalaisten kiinnostusta asuntosijoittamiseen. Asuntolainoja sijoitusasuntojen ostamiseen on myönnetty tammi-kesäkuussa enemmän kuin alkuvuonna 2019.

Suomen johtavat asuntolainapankit OP ja Nordea kertovat sijoitusasuntolainojen kysynnän olevan edellistä vuotta suurempaa. Nordean arvion mukaan tammi-maalikuussa lainoja sijoitusasuntoja varten nostettiin 30 prosenttia edellistä vuotta enemmän. Huhti-kesäkuussa kasvu tasaantui 10 prosenttiin. Myös OP:n tilastojen mukaan alkuvuosi on ollut vilkas ja sijoitusasuntolainoja on myönnetty edellistä vuotta enemmän. Ennätysvuoden 2017 tasolle ei lainojen kysynnässä kuitenkaan olla tämän hetken tilanteen perusteella menossa.

Asuntosijoittaminen lainarahalla näyttää kiinnostavan sekä ensimmäistä sijoitusasuntoa hankkivia että jo aikaisemmin asuntosijoittamisen aloittaneita suomalaisia. Suomessa on tällä hetkellä arviolta 300 000 yksityisten vuokranantajien vuokraamaa asuntoa.

Asuntosijoittamisen suosio näkyy hinnoissa

Asuntosijoittamisen suosio näkyy myös pienten asuntojen hinnoissa. Asuntosijoittajat ovat perinteisesti pitäneet pieniä yksiöitä kasvukeskuksissa ja yliopistokaupungeissa turvallisina sijoituksina. Näiden asuntojen hinnat ovatkin nousseet monissa kaupungeissa jo niin korkealle, että asunnoista saatava vuokratuotto on painunut alle 5 prosenttiin. Epävarmoina aikoina sijoittavat ovat valmiit tinkimään vuokratuotosta, kunhan asunnon sijainti on sellainen, että vuokralaisen löytäminen käy helposti.

Yksi asuntosijoittamisen muoto on kärsinyt voimakkaasti kevään koronakriisistä. Lyhytaikaisia vuokra-asuntoja turisteille tarjoavat sijoittajat ovat joutuneet pettymään, kun matkailu pysähtyi käytännössä kokonaan maaliskuussa. Osa sijoittajista on päätynyt myymään asuntoja pois tai vuokraamaan asunnon pitkäaikaiselle vuokralaiselle. Asunnoille on yritetty löytää uusia asiakkaita myös rauhallista etätyötilaa etsivistä ihmisistä. Lyhytaikaisen vuokraamisen tulevaisuus näytäää vieläkin epävarmalta, vaikka matkailun rajoituksia on jo osittain purettu.

Kilpailuta sijoitusasunnon laina

Rahoituksen löytäminen sijoitusasuntoa varten tapahtuu pitkälti samoin kuin omaa asuntoa ostettaessa. Pankkien välinen kilpailu laina-asiakkaista kannattaa hyödyntää myös sijoitusasuntolainan kohdalla ja vertailla eri pankkien lainatarjouksia. Helpoiten pankkien kilpailutus käy täyttämällä yksi maksuton asuntolainahakemus Etua.fi-lainapalvelussa. Hakemuksen teko vie vain muutaman minuutin eikä velvoita mitenkään.

Lähde: Yle

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


Kotitalousvähennys 2021 on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää.

Kotitalousvähennys 2024 – kuinka haetaan ja milloin?

5.4.2024

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää. Kotitalousvähennyksen hakeminen on tärkeä osa taloudenhallintaa monelle suomalaiselle. Mutta miten tämä vähennys sitten haetaan? Verottajan sivuilla annettu ohjeistus on selkeä, mutta se saattaa silti herättää kysymyksiä. […]


Copyright © 2024 Etua.fi