Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Rinnakkaishakija mukaan lainahakemukseen?

10.5.2017
Lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Suunnittelin asuntolainan hakemista. Kuten tapana on, kuuntelin ehdotuksia ja neuvoja siitä, miten minun pitäisi toimia, ja otin sitten viimein yhteyttä pankkiin. Pankki oli innokas auttamaan minua. He kuuntelivat, mitä minulla oli sanottavanani, ja kyselivät tietoja tuloistani, menoistani, säästöistäni jne. Muutaman keskustelun jälkeen he ymmärsivät tarpeeni ja tekivät ehdotuksen. He arvioivat maksukykyäni ja kehottivat minua hankkimaan rinnakkaishakijan, jotta voisin saada hakemani lainan. Opin näiden keskusteluiden aikana paljon ja kerron tässä hieman tarkemmin kokemuksistani.

Rinnakkaishakija on se lisätuki, jonka voit hankkia lainan saamiseksi. Sinusta tulee päähakija ja toinen henkilö tulee toiseksi hakijaksi samaan lainaan. Jos pankki kelpuuttaa sinut lainanottajaksi, miksi tarvitsisit rinnakkaishakijaa? Rinnakkaishakija parantaa luottokelpoisuuttasi, jolloin sinulla on paremmat lainansaantimahdollisuudet. Jos olet hakemassa asuntolainaa, kanssahakijasi saa myös asuntoa koskevia oikeuksia. Joten yleensä tällaisia lainoja otetaan yhdessä liikekumppaneiden tai puolisoiden kanssa.

Kun menin hakemaan asuntolainaa, pankki ehdotti minulle rinnakkaishakijan hankkimista. Sanoin sen sopivan. Sitten he kertoivat minulle seuraavat vaatimukset:

1. Suhde rinnakkaishakijaan: Yleensä pankki edellyttää, että rinnakkaishakijasi on samassa taloudessa asuva puolisosi. Tämä lisää luotettavuutta, jolloin pankkien on helpompi lainata sinulle rahaa. Joskus myös liikekumppanit hyväksytään, koska kumppanuus on oikeudellisesti vahvistettu. Pankki tarvitsee kumppanuutta koskevat asiakirjat, jotta se voi myöntää sinulle lainan.

2. Rinnakkaishakijan tulot: Jos puolisollasi ei ole työpaikkaa, pankit eivät välttämättä hyväksy häntä rinnakkaishakijaksi. Pankki tekee aina kokonaisarvion myös rinnakkaishakijan tilanteesta, ja työtilanne on yksi arvioon vaikuttavista tekijöistä. Rinnakkaishakijalla tulisi olla riittävästi säännöllisiä tuloja, joilla voi tarvittaessa maksaa myös lainanlyhennyksiä.

3. Rinnakkaishakijan maksukäyttäytyminen: Jos rinnakkaishakijalla on jo pankkilaina eikä hän ole maksanut lyhennyksiä ajallaan, pankki ei todennäköisesti hyväksy hakijaa. Rinnakkaishakijan luottotiedot täytyy olla kunnossa.

4. Rinnakkaishakijan menot: Jos rinnakkaishakijalla on säännöllisiä tuloja, mutta nykyiset menot ovat tuloja suuremmat, ei pankki välttämättä voi hyväksyä häntä lainanhakijaksi.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Huomio kaikki nämä seikat, kun mietit rinnakkaishakijaa mukaan niin kulutusluotto- kuin asuntolainahakemukseen. Näin parannat mahdollisuuksiasi saada juuri sinun tarpeitasi vastaava laina.

Etua.fi-lainapalvelun avulla voit kilpailuttaa matkalainat, kulutusluotot, remonttilainat, autolainat, lainat ilman vakuuksia ja asuntolainat ilmaiseksi.

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


miten nopeasti lainan voi saada tilille?

Miten nopeasti saan lainan tililleni? – Vinkit hakemuksen nopeuttamiseen

8.9.2023

Lainaa hakiessa voi tilanne vaatia nopeaa lainahakemuksen käsittelyä, jos rahoille on tarve heti. Et varmasti ole ainoa lainanhakija, joka on pohtinut hakemuksen käsittelyaikaa sekä sitä, kuinka nopeasti rahat todellisuudessa siirtyvät tilille. Käydään tässä […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi