Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Pääkaupunkiseudulla uusi asuntolaina edullisimmillaan 0,45 prosentin marginaalilla

27.2.2022
Asuntolainojen marginaalit helmikuu 2022

Alkuvuodesta 2022 asuntolainojen marginaaleissa tai viitekoroissa ei vielä ole nähtävissä suuria muutoksia.

Uutta asuntolainaa jopa 0,45 prosentin marginaalilla

Edullisimmillaan uuteen asuntolainaan voi pääkaupunkiseudulla saada 0,45 prosentin marginaalin, selviää Etuan joka kuukausi toteutettavasta marginaalivertailusta. Vertailua varten kymmeneltä pääkaupunkiseudulla toimivalta pankilta pyydetään lainatarjous 150 000 euron esimerkkilainalle 20 vuoden laina-ajalla.

Helmikuun 2022 vertailun asuntolainapankkien keskimarginaali oli 0,72 prosenttia. Marginaalitaso on ollut asuntolainaa nostaville kuluttajille edullinen jo pidemmän aikaa, eivätkä pääkaupunkiseudun pankit ole tehneet viime kuukausien aikana juurikaan muutoksia marginaaleihinsa tai muihin lainasta veloitettaviin kuluihin.

Asuntolainan marginaali on aina asiakaskohtainen, mutta vertailu kertoo yleisemmällä tasolla marginaalien tämänhetkisestä hintatasosta ja kehityksestä. Marginaali perustuu aina pankin tekemään arvioon esimerkiksi asiakkaan taloudellisesta tilanteesta ja takaisinmaksukyvystä, joten ahkera kilpailuttaja voi löytää asuntolainan vielä vertailun lukuja edullisemmalla marginaalilla.

Erot eri asuntolainapankkien välillä merkittäviä

Vaikka 0,45 prosenttia on edullisin marginaalitarjous, ei kaikista pankeista asuntolaina irtoa samalla marginaalilla. Etuan vertailun perusteella pääkaupunkiseudun asuntolainapankeista edullisin oli helmikuussa 2022 Hypo. Hypolta asuntolainaan sai vertailussa 0,45 marginaalin ja 0,53 prosentin todellisen kokonaiskoron.

Hypon jälkeen halvinta marginaalia ja kokonaiskorkoa pääkaupunkiseudulla tarjoavat Nooa Säästöpankki, Aktia ja S-Pankki. Kokonaiskorkoon on marginaalin lisäksi laskettu mukaan viitekorko ja muut lainakulut.

Asuntolainapankeista kallein on pääkaupunkiseudulla selkeästi Ålandsbanken 0,95 prosentin marginaalilla ja 1,03 prosentin kokonaiskorolla.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Koska erot pankkien välillä ovat suuria, kannattaa asuntolaina aina kilpailuttaa, jotta varmistat parhaan lainan parhailla ehdoilla juuri sinulle. Esimerkiksi vertailun esimerkkilainatapauksessa kertyy 20 vuoden laina-aikana kalleimmalla marginaalilla jopa reilusti yli 5 000 euroa enemmän maksettavaa verrattuna halvimpaan marginaaliin, joten kilpailutuksen tuoma säästö voi olla huomattava.

Suuria muutoksia ei vielä havaittavissa

Sekä asuntolainojen marginaaleihin että viitekorkoihin on ennustettu nousua tulevaisuudessa. Alkuvuodesta 2022 marginaalit ovat pääkaupunkiseudulla kuitenkin pysyneet edellisen vuoden tasolla, eikä viitekoroissakaan ole vielä nähtävissä suurta muutosta.

Marginaalien ja viitekorkojen muutoksia on tarkasti mahdotonta ennustaa, mutta asunnon ostoa harkitessa ja lainan nostamista suunnitellessa on hyvä varautua mahdolliseen nousuun asuntolainojen hinnassa. Asuntolaina on jopa vuosikymmenien sitoumus, joten sopivaa lainasummaa miettiessä on hyvä budjetoida hieman ylimääräistä myös korkojen mahdollista nousua varten.

Kiinnostaako asuntolainojen marginaalien ja todellisten vuosikorkojen ajankohtainen tilanne ja viimeaikainen kehitys? Tähän juttuun päivitämme joka kuukausi ajankohtaisen tiedon marginaalivertailusta. Jutusta löydät lisäksi hyödyllistä tietoa marginaaleista, joka kannattaa lukea ennen asuntolainamarkkinoille suuntaamista.

Jos haluat kilpailuttaa asuntolainasi parhaan lainatarjouksen löytämiseksi, kokeile jo tänään Etuan asuntolainavertailua!

Lue seuraavaksi


Vaadittava asuntolainan käsiraha vaihtelee sen mukaan, onko ensiasunnon ostaja, ASP-lainaa tai muuta asuntolainaa hakeva henkilö.

Asuntolainan käsiraha – kuinka paljon käsirahaa asuntolainaan tarvitaan?

3.4.2024

Asuntolainan käsiraha on etukäteen säästetty summa asunnon ostohinnasta, sillä asuntoa ei voi hankkia kokonaan lainarahalla. Lue tästä, kuinka paljon käsirahaa asuntolainaa varten tarvitaan. Asuntolainan käsiraha eli omarahoitusosuus tarkoittaa riittäviä säästöjä tai muita vakuuksia […]


Ensiasunnon ostajan etuja on monia, kuten varainsiirtoverosta vapautuminen.

Ensiasunnon ostajan edut – neljä rahanarvoista vinkkiä

7.1.2024

Ensiasunnon ostaja kohtaa monia rahoitukseen ja verotukseen liittyviä kysymyksiä. Kokosimme neljä vinkkiä, joiden avulla ensiasunnon ostaja voi säästää rahaa. Lue ensiasunnon ostajan eduista ja muista rahanarvoisista vinkeistä tästä. 1. Pienempi ensiasunnon ostajan omarahoitusosuus […]


Ensiasunnon ostajan opas

Ensiasunnon ostajan opas

6.1.2024

Suunnitteletko ensimmäisen oman asunnon ostoa? Lue tästä, mitä ensikertalaisen on hyvä tietää asuntokaupoista! Asunnon ostaminen on iso päätös, johon liittyy paljon huomioitavia asioita. Tähän oppaaseen ovat koottuna yleisimmät kysymykset, joita ensiostajan mielessä liikkuu, […]


Copyright © 2024 Etua.fi