Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Osamaksun korvaaminen kulutusluotolla tuo satojen eurojen säästön

25.2.2020

Kaupat mainostavat osamaksuja edullisena ja vaivattomana tapana saada joustoa maksuihin. Moni myös maksaa ostoksensa luottokortilla. Harva tulee kuitenkaan huomioineeksi osamaksun tai luottokortin kaikkia kustannuksia – uusi sohva tai kodinkone voi tulla yllättävän kalliiksi.

Tiedäthän tilanteen, kun sinulla on parhaat päivänsä nähnyt sohva tai rikkinäinen kodinkone. Vertailet eri liikkeiden tuotteita ja hintoja ja kun on maksun aika, tartut myyjän tarjoamaan mahdollisuuteen maksaa ostos pienissä erissä. 

Tai maksat ostoksesi luottokortilla, onhan se kätevä tapa maksaa äkillisiä menoja ja luottokortin korkokin on matala.

Ei välttämättä kannattaisi. Etua.fi selvitti Suomen suurempien huonekalu- ja kodinkoneliikkeiden tarjoamien osamaksujen hinnoittelua. Vertailu osoitti, että osamaksu on varsin kallis tapa maksaa ostoksensa. Myös luottokortilla maksaminen voi tulla yllättävän kalliiksi.

Luottojen hinnoissa on eroja satojen eurojen verran

Selvityksessä vertailtiin osamaksun, luottokorttivelan ja kulutusluoton kuluja 1500 euron ostokselle kolmen vuoden maksuajalla. Vertailuun valittiin Suomen suurempien huonekaluliikkeiden mainostamia osamaksuja. Lisäksi vertailtiin yleisempiä Suomen luottokorttien kustannuksia sekä Etua.fi lainapalvelun kautta saatuja tyypillisiä lainatarjouksia 1500 euron lainasummalle.

Osamaksulla maksaessa 1500 euron luotolle kertyi kokonaishintaa 2006,83 euroa ja luottokortilla maksaessa 2204,56 euroa. Kulutusluotossa 1500 euron lainan kokonaissummaksi muodostui 1819,47 euroa. Säästöä kalleimpaan vaihtoehtoon verrattuna kertyi lähes 400 euroa. Myös osamaksuun verrattuna kulutusluotto oli lähes 200 euroa edullisempi vaihtoehto.

Maksutapa Kokonaissumma € Lainan kulut € Todellinen vuosikorko
Luottokortti 1500 € 2204,56 704,56 30,60 %
Osamaksu 1500 € 2006,83 506,83 21,94 %
Kulutusluotto 1500 € 1819,47 319,47 13,80 %

Huomioi luoton kokonaishinta

Osamaksulla ja luottokortilla maksamisen kokonaiskustannukset voivat siis yllättää.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Myös osamaksu on kulutusluotto. Osamaksussa tehdään sopimus luottoyhtiön kanssa, ei kaupan kanssa. Ja vaikka luoton saisikin korottomalla maksuajalla, on se voimassa vain tietyn aikaa, esimerkiksi 14 tai 30 päivää, jonka jälkeen luotosta aletaan periä korkoa.

Luottokorttimaksuissakin on sudenkuoppansa: Luottokortin nimellinen korko voi olla matala, mutta kaikki lainan kulut sisältämä todellinen vuosikorko suuri. Lisärahoitusta tarvittaessa kannattaa kiinnittää huomiota luoton kokonaishintaan. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut.

Kilpailuta kulutusluottosi ja voit säästää satoja euroja

Kulutusluotto on usein edullisempi vaihtoehto rahoittaa isommat menot kuin luottokorttivelka tai osamaksu. Kun sinulla on suurempi hankinta edessä, kilpailuta kulutusluottosi etukäteen ja vertaa hintoja. Jos sinulla on jo luottokorttivelkaa tai osamaksusopimuksia, voit kilpailuttaa ne uudestaan muutamassa minuutissa.

Palvelun käyttö on aina ilmaista eikä velvoita mihinkään.

Tarkista nykyisten luottojesi korot ja maksa pois kalliit lainasi.

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi