Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Osakeasuntojen hinnat nousivat heinäkuussa

31.8.2017
osakekirja asuntokauppa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat koko maassa nousivat 0,3 prosenttia kesäkuusta heinäkuuhun 2017. Yllättäen pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat vain 0,2 prosenttia, kun muualla maassa hintojen nousu oli 0,3 %.

Asuntojen hinnat ovat vuodessa nousseet 1,8 %. Pääkaupunkiseudulla nousu on ollut selvästi muuta maata nopeampaa, ja nousua on kertynyt 3,9 %. Muualla Suomessa hinnat pysyivät lähes ennallaan vuodentakaiseen verrattuna.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen osakehuoneistojen keskimääräinen neliöhinta on 3 770 euroa ja muualla Suomessa 1 706 euroa. Tutustu tarkemmin Tilastokeskuksen tilastoon.

Kuinka paljon asuntolainaa kannattaa ottaa?

Uutta asuntoa harkitsevan kannattaa selvittää alueen hintataso ja miettiä, miten paljon asuntolainaa tulevan asunnon hankinta vaatii. Hintatason selvittämiseen on tarjolla monia vaihtoehtoja. Kiinteistönvälittäjillä on tilastotietoa toteutuneista asuntokaupoista, ja niitä voi tiedustella suoraan oman alueen välittäjiltä. Ammattitaitoinen välittäjä osaa myös oman kokemuksensa perusteella kertoa alueen hintatasosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Myös netissä toimivat asuntojen myynti-ilmoituksia julkaisevat sivustot kuten etuovi.com keräävät tilastotietoa eri alueiden keskimääräisistä hinnoista.

Asunnon hintaan vaikuttaa alueen ja asunnon koon lisäksi monet muut tekijät. Asunnon ja kiinteistön kunto, tontin omistussuhteet, näkymät jne. Näiden asioiden vaikutus hintaan riippuu paljolti ostajan mieltymyksistä ja odotuksista.

Samalla kun vertailee asuntojen hintoja, kannattaa myös hoitaa asuntolainan kilpailutus täyttämällä maksuton asuntolainahakemus. Asuntolainatarjouksen voi hakea jo hyvissä ajoin ennakkoon. Tämä helpottaa uuden asunnon etsimistä ja varmistaa, että sopivan asunnon osuessa kohdalle rahoitus ei ole kaupan esteenä.

Asuntojen hintakehityksen seuraaminen on hyödyllistä, mutta asunnonvaihtoa ei kannata liikaa suunnitella hintojen muutosten perusteella. Tärkeämpää on löytää omiin tarpeisiin sopiva asunto ja kilpailuttaa pankeilta paras mahdollinen lainatarjous. Asuntojen hintojen muutoksia on vaikea ennakoida ja siten optimaalisen ostoajankohdan löytäminen haasteellista.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Täytä maksuton asuntolainahakemus Etua.fi-palvelussa. Etua kilpailuttaa uuden tai vanhan asuntolainan puolestasi. Vertaile saamiasi asuntolainatarjouksia huolellisesti ja nauti kilpailutuksella saavuttamistasi eduista.

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


miten nopeasti lainan voi saada tilille?

Miten nopeasti saan lainan tililleni? – Vinkit hakemuksen nopeuttamiseen

8.9.2023

Lainaa hakiessa voi tilanne vaatia nopeaa lainahakemuksen käsittelyä, jos rahoille on tarve heti. Et varmasti ole ainoa lainanhakija, joka on pohtinut hakemuksen käsittelyaikaa sekä sitä, kuinka nopeasti rahat todellisuudessa siirtyvät tilille. Käydään tässä […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi