Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Osakeasuntojen hinnat nousivat heinäkuussa

31.8.2017
osakekirja asuntokauppa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat koko maassa nousivat 0,3 prosenttia kesäkuusta heinäkuuhun 2017. Yllättäen pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat vain 0,2 prosenttia, kun muualla maassa hintojen nousu oli 0,3 %.

Asuntojen hinnat ovat vuodessa nousseet 1,8 %. Pääkaupunkiseudulla nousu on ollut selvästi muuta maata nopeampaa, ja nousua on kertynyt 3,9 %. Muualla Suomessa hinnat pysyivät lähes ennallaan vuodentakaiseen verrattuna.

Pääkaupunkiseudulla vanhojen osakehuoneistojen keskimääräinen neliöhinta on 3 770 euroa ja muualla Suomessa 1 706 euroa. Tutustu tarkemmin Tilastokeskuksen tilastoon.

Kuinka paljon asuntolainaa kannattaa ottaa?

Uutta asuntoa harkitsevan kannattaa selvittää alueen hintataso ja miettiä, miten paljon asuntolainaa tulevan asunnon hankinta vaatii. Hintatason selvittämiseen on tarjolla monia vaihtoehtoja. Kiinteistönvälittäjillä on tilastotietoa toteutuneista asuntokaupoista, ja niitä voi tiedustella suoraan oman alueen välittäjiltä. Ammattitaitoinen välittäjä osaa myös oman kokemuksensa perusteella kertoa alueen hintatasosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Myös netissä toimivat asuntojen myynti-ilmoituksia julkaisevat sivustot kuten etuovi.com keräävät tilastotietoa eri alueiden keskimääräisistä hinnoista.

Asunnon hintaan vaikuttaa alueen ja asunnon koon lisäksi monet muut tekijät. Asunnon ja kiinteistön kunto, tontin omistussuhteet, näkymät jne. Näiden asioiden vaikutus hintaan riippuu paljolti ostajan mieltymyksistä ja odotuksista.

Samalla kun vertailee asuntojen hintoja, kannattaa myös hoitaa asuntolainan kilpailutus täyttämällä maksuton asuntolainahakemus. Asuntolainatarjouksen voi hakea jo hyvissä ajoin ennakkoon. Tämä helpottaa uuden asunnon etsimistä ja varmistaa, että sopivan asunnon osuessa kohdalle rahoitus ei ole kaupan esteenä.

Asuntojen hintakehityksen seuraaminen on hyödyllistä, mutta asunnonvaihtoa ei kannata liikaa suunnitella hintojen muutosten perusteella. Tärkeämpää on löytää omiin tarpeisiin sopiva asunto ja kilpailuttaa pankeilta paras mahdollinen lainatarjous. Asuntojen hintojen muutoksia on vaikea ennakoida ja siten optimaalisen ostoajankohdan löytäminen haasteellista.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Täytä maksuton asuntolainahakemus Etua.fi-palvelussa. Etua kilpailuttaa uuden tai vanhan asuntolainan puolestasi. Vertaile saamiasi asuntolainatarjouksia huolellisesti ja nauti kilpailutuksella saavuttamistasi eduista.

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lue seuraavaksi


Vertailu: Remonttihinnat Suomen suurimmissa kaupungeissa 

21.2.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä Urakkamaailman kanssa, kuinka paljon eri remontit maksavat Suomen suurimmissa kaupungeissa. Remontit jaoteltiin kuuteen eri kategoriaan: kylpyhuoneremontti, seinän maalaus, huoneistoremontti, ilmalämpöpumpun asennus, ulkomaalaus ja peltikattoremontti. Hintatiedot ovat toteutuneista urakoista vuosilta […]


Moottoripyörälaina auttaa rahoittamaan uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla.

Moottoripyörälaina – kilpailuta edullinen moottoripyörärahoitus Etuan avulla

1.2.2024

Moottoripyörälainalla rahoitat uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla. Lue lisää tästä. Moottoripyörälainalla voit hankkia uuden tai käytetyn moottoripyörän ja sen varusteet. Voit hakea moottoripyörärahoitusta myös pyörän ylläpitoon liittyviin kustannuksiin. Etuan kautta löydät nopeasti […]


Nainen lepuuttamassa jalkojaan takan ääressä. Tunnelmakuva Airbnb Helsinki ja muiden majoituskuntien selvitykseen.

Näin majoittajat tienasivat 2023: Airbnb Helsinki ja muut Suomen kunnat

8.1.2024

Etua Oy selvitti, miten paljon Airbnb-majoittajat tienasivat Suomessa vuonna 2023.


Copyright © 2024 Etua.fi