Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Oletko koskaan halunnut muuttaa maksusuunnitelmaasi?

26.4.2017

Jokaiselle lainalle määritellään maksusuunnitelma, jossa sovitaan, missä ajassa ja minkä suuruisina kuukausierinä lainaa lyhennetään. Laina voi olla yrityslaina, asuntolaina tai esimerkiksi kulutusluotto. Jokaisella lainalla on omat sopimusehtonsa, jotka pankki antaa asiakkaalle ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Joskus elämässä tapahtuu yllätyksiä, jotka vaikuttavat mahdollisuuksiin lyhentää lainaa alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Tulot saattavat alentua esimerkiksi työttömyyden johdosta tai rahaa tarvitaan vaikkapa vuotavan katon korjaukseen.

Lainan takaisinmaksusuunnitelmaa voi muuttaa

Monet asiakkaat eivät kuitenkaan tiedä, että lainan takaisinmaksusuunnitelmaa on mahdollista muuttaa. Lainojen ehdoissa on eroja, mutta toimintatapa on yleensä lainasta riippumatta samanlainen.

maksuaikataulun muutos.

Kuten kaaviosta käy ilmi, maksuaikataulun muutos on helppoa ja yksinkertaista. Kaikki näyttää oikein hyvältä. Mutta muutama asia pitää ottaa huomioon ennen keskustelujen aloittamista. Katsotaanpa hyviä ja huonoja puolia.

Maksuaikataulun muutoksen hyvät puolet:

– Uuden maksusuunnitelman ansiosta kuukausierä alenee.
– Rahaa jää enemmän muuhun elämiseen, ja voit jopa aloittaa säästämisen!
– Sinun ei tarvitse ottaa lisää lainaa.

Maksuaikataulun muutoksen huonot puolet:

– Pankki perii yleensä palkkion maksusuunnitelman muutoksesta.
– Pidempi laina-aika kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.
– Pankki saattaa muuttaa lainan muitakin ehtoja, kuten lainan korkoa, jos maksusuunnitelmaa muutetaan.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Pankkien kanssa voi neuvotella nykyisten lainojen ehdoista, mikäli oma tilanne vaatii tilapäisiä tai pysyviä muutoksia kuukausimaksuihin.

Valmistaudu neuvotteluihin hyvin, jos aiot hakea muutosta asunto- tai yrityslainaan. Kerää tiedot nykyisistä tuloista ja menoista ja mieti, millaisia muutoksia tarvitset lainaehtoihin. Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa lainaan liittyvissä asioissa.

Lainan nopeampi takaisinmaksu

Aina yllätykset eivät ole negatiivisia. Yritystoiminta tuottaakin ennakoitua paremmin tai palkkatulot nousevat esimerkiksi uuden työtehtävän myötä. Tällöin saatat haluta lyhentää lainaa suunniteltua nopeammin. Lainan nopeampi takaisinmaksu vähentää korkokuluja ja säästää siten selvää rahaa. Myös näissä tilanteissa kannattaa tarkistaa nykyisen lainan ehdot ja aloittaa keskustelut pankin kanssa lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta.

Ennen ylimääräisten lyhennysten tekemistä kannattaa vielä varmistaa pankilta, ettei lainaehdoissa ole määritelty lisäkuluja maksuaikataulun nopeuttamisesta. Tällaiset ehdot eivät ole kovin tavallisia, mutta joissakin kiinteäkorkoisissa lainoissa pankilla on oikeus periä lisäkuluja. Kysymyllä tämäkin asia selviää varmimmin.

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


Kotitalousvähennys 2021 on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää.

Kotitalousvähennys 2024 – kuinka haetaan ja milloin?

5.4.2024

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää. Kotitalousvähennyksen hakeminen on tärkeä osa taloudenhallintaa monelle suomalaiselle. Mutta miten tämä vähennys sitten haetaan? Verottajan sivuilla annettu ohjeistus on selkeä, mutta se saattaa silti herättää kysymyksiä. […]


Copyright © 2024 Etua.fi