Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Oletko koskaan halunnut muuttaa maksusuunnitelmaasi?

26.4.2017

Jokaiselle lainalle määritellään maksusuunnitelma, jossa sovitaan, missä ajassa ja minkä suuruisina kuukausierinä lainaa lyhennetään. Laina voi olla yrityslaina, asuntolaina tai esimerkiksi kulutusluotto. Jokaisella lainalla on omat sopimusehtonsa, jotka pankki antaa asiakkaalle ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Joskus elämässä tapahtuu yllätyksiä, jotka vaikuttavat mahdollisuuksiin lyhentää lainaa alkuperäisen aikataulun mukaisesti. Tulot saattavat alentua esimerkiksi työttömyyden johdosta tai rahaa tarvitaan vaikkapa vuotavan katon korjaukseen.

Lainan takaisinmaksusuunnitelmaa voi muuttaa

Monet asiakkaat eivät kuitenkaan tiedä, että lainan takaisinmaksusuunnitelmaa on mahdollista muuttaa. Lainojen ehdoissa on eroja, mutta toimintatapa on yleensä lainasta riippumatta samanlainen.

maksuaikataulun muutos.

Kuten kaaviosta käy ilmi, maksuaikataulun muutos on helppoa ja yksinkertaista. Kaikki näyttää oikein hyvältä. Mutta muutama asia pitää ottaa huomioon ennen keskustelujen aloittamista. Katsotaanpa hyviä ja huonoja puolia.

Maksuaikataulun muutoksen hyvät puolet:

– Uuden maksusuunnitelman ansiosta kuukausierä alenee.
– Rahaa jää enemmän muuhun elämiseen, ja voit jopa aloittaa säästämisen!
– Sinun ei tarvitse ottaa lisää lainaa.

Maksuaikataulun muutoksen huonot puolet:

– Pankki perii yleensä palkkion maksusuunnitelman muutoksesta.
– Pidempi laina-aika kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.
– Pankki saattaa muuttaa lainan muitakin ehtoja, kuten lainan korkoa, jos maksusuunnitelmaa muutetaan.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Pankkien kanssa voi neuvotella nykyisten lainojen ehdoista, mikäli oma tilanne vaatii tilapäisiä tai pysyviä muutoksia kuukausimaksuihin.

Valmistaudu neuvotteluihin hyvin, jos aiot hakea muutosta asunto- tai yrityslainaan. Kerää tiedot nykyisistä tuloista ja menoista ja mieti, millaisia muutoksia tarvitset lainaehtoihin. Asiakaspalvelumme auttaa kaikissa lainaan liittyvissä asioissa.

Lainan nopeampi takaisinmaksu

Aina yllätykset eivät ole negatiivisia. Yritystoiminta tuottaakin ennakoitua paremmin tai palkkatulot nousevat esimerkiksi uuden työtehtävän myötä. Tällöin saatat haluta lyhentää lainaa suunniteltua nopeammin. Lainan nopeampi takaisinmaksu vähentää korkokuluja ja säästää siten selvää rahaa. Myös näissä tilanteissa kannattaa tarkistaa nykyisen lainan ehdot ja aloittaa keskustelut pankin kanssa lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta.

Ennen ylimääräisten lyhennysten tekemistä kannattaa vielä varmistaa pankilta, ettei lainaehdoissa ole määritelty lisäkuluja maksuaikataulun nopeuttamisesta. Tällaiset ehdot eivät ole kovin tavallisia, mutta joissakin kiinteäkorkoisissa lainoissa pankilla on oikeus periä lisäkuluja. Kysymyllä tämäkin asia selviää varmimmin.

Lue seuraavaksi


Nainen shoppailee Black Friday 2023 aikaan ja etsii parhaita alennuksia.

Black Friday 2023: Nämä hinnoitteluun liittyvät asiat sinun tulee tietää

22.11.2023

Hintojen vertailu ja hintahistorian seuraaminen pidemmältä ajalta takaa parhaiden alennusten löytämisen. Tuotteita voi saada hyvällä alennuksella Black Friday 2023 -aikana, mutta kaikki tarjoukset eivät välttämättä ole yhtä hyviä kuin miltä ne aluksi näyttävät. […]


Selvitys: Näistä syistä eri palkkaluokat hakevat kulutusluottoja

10.11.2023

Lainavertailupalvelu Etua analysoi vuoden 2023 lainahakemukset ja selvitti lainahakemusten määrät ja syyt palkkaluokittain.


Laskin, kolikoita ja pieni talo pöydällä.

Ensiasunnon ostajien varainsiirtoverovapaus poistumassa – vielä ehdit hyödyntää veroedun

25.10.2023

Varainsiirtovero laskee, eikä ensiasunnon ostaja hyödy enää kyseiseen veroon liittyvästä veroedusta vuoden 2024 jälkeen.


Copyright © 2023 Etua.fi