Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Nordea ennakoi: Asuntolainojen korot nousevat keväällä 2019

31.10.2018
Kulutusluottojen ja asuntolainojen korot

Pitkä asuntolainojen nollakorkojen ajanjakso on lopuillaan. Nordea ennustaa, että esimerkiksi Suomen yleisin asuntolainakorko eli 12 kuukauden euribor muuttuu plusmerkkiseksi jo keväällä 2019. Korkojen nousu vaikuttaa myös asuntosijoittajiin.

Nordean yksityistalouden ekonomistin Olli Kärkkäisen mukaan asuntolainoista maksetaan korkoa ensi keväästä lähtien. Euroopan keskuspankin oletetaan nostavan korkoja ensi vuoden lopulla, mutta tämä näkyy Suomen asuntolainojen koroissa etuajassa.

Korkojen nousu osuu suomalaisiin asuntovelallisiin monia muita maita nopeammin. Yli 90 prosenttia suomalaisista asuntolainoista on sidottu vaihtuviin korkoihin.

Vaikka korkojen nousu on maltillista, asuntovelallisen on hyvä varmistaa, onko oma talous tasapainossa ja kestääkö se korkojen nousua.

Nordean laskelmien mukaan keskimääräisellä 120 000 euron asuntolainalla yhden prosenttiyksikön koron nousu lisää lainanhoitokuluja n. 50 euroa kuukaudessa. Jos asuntolainaa on 300 000 euroa, niin yhden prosenttiyksikön nousu nostaa kustannuksia n. 140 euroa kuukaudessa.

Koronnousulla on vaikutuksia myös lainarahalla toimiville asuntosijoittajille.

Asuntokauppa on käynyt odotettua hitaammin

Hiljaisen kesän jälkeen asuntomarkkinoiden odotettiin elpyvän nyt syksyllä. Mitään vilkasta elpymistä ei kuitenkaan ole näkynyt.
Asuntokauppaa on voinut hillitä heinäkuun 2018 alusta voimaan astunut asuntolainojen lainakatto ja odotukset korkojen noususta.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Asuntojen hinnat ovat jatkaneet maltillista nousuaan. Kasvukeskuksissa hinnat kohoavat, mutta muualla kehitys on negatiivista.

Yksiöiden hinnat ovat kohonneet muita asuntoja nopeammin. Taustalla on pidempään jatkunut asuntosijoittamisen suosion kasvu,
joka on kohdistunut nimenomaan pieniin asuntoihin.

Etua.fi -lainapalvelun avulla voit kilpailuttaa asuntolainasi. Lopputuloksena voi olla matalampi marginaali.
Hae uutta asuntolainaa tai kilpailuta nykyisen lainasi marginaali maksutta tästä.

Lähde: Nordea

Lue seuraavaksi


Vertailu: Remonttihinnat Suomen suurimmissa kaupungeissa 

21.2.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä Urakkamaailman kanssa, kuinka paljon eri remontit maksavat Suomen suurimmissa kaupungeissa. Remontit jaoteltiin kuuteen eri kategoriaan: kylpyhuoneremontti, seinän maalaus, huoneistoremontti, ilmalämpöpumpun asennus, ulkomaalaus ja peltikattoremontti. Hintatiedot ovat toteutuneista urakoista vuosilta […]


Moottoripyörälaina auttaa rahoittamaan uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla.

Moottoripyörälaina – kilpailuta edullinen moottoripyörärahoitus Etuan avulla

1.2.2024

Moottoripyörälainalla rahoitat uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla. Lue lisää tästä. Moottoripyörälainalla voit hankkia uuden tai käytetyn moottoripyörän ja sen varusteet. Voit hakea moottoripyörärahoitusta myös pyörän ylläpitoon liittyviin kustannuksiin. Etuan kautta löydät nopeasti […]


Nainen lepuuttamassa jalkojaan takan ääressä. Tunnelmakuva Airbnb Helsinki ja muiden majoituskuntien selvitykseen.

Näin majoittajat tienasivat 2023: Airbnb Helsinki ja muut Suomen kunnat

8.1.2024

Etua Oy selvitti, miten paljon Airbnb-majoittajat tienasivat Suomessa vuonna 2023.


Copyright © 2024 Etua.fi