Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa

21.5.2020
Hae mökkilainaa Etua.fi -lainapalvelusta

Poikkeuksellinen kevät on lisännyt kesämökkien kysyntää. Moni perhe haluaa nyt toteuttaa haaveen omasta kesämökistä kohtuullisen ajomatkan päässä kotoa. Ennen mökkikaupoille lähtemistä kannattaa kilpailuttaa itselle sopiva mökkilaina.

Kesämökkien hinnoissa on suuria alueellisia eroja aivan kuten asunnoissakin. Kalleinta mökkialuetta on Uusimaa, jossa tammi-maaliskuussa ostettujen mökkien keskihinta oli 145 000 euroa. Varsinais-Suomessa mökkikauppaa käyntiin lähes samoilla hinnoilla ja toteutuneiden kauppojen keskihinta oli 137 000 euroa. Pirkanmaalla mökin sai keskimäärin noin 86 000 eurolla. Etelä-Savossa mökkien hinnat nousivat voimakkaasti viime vuodesta ja olivat keskimäärin 106 000 euroa.

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Kilpailuta mökkilaina ja säästä kustannuksissa

Mökin hankinta saattaa vaatia lisärahoitusta omien säästöjen lisäksi. Lainapäätös kannattaa hakea jo hyvissä ajoin ennen kuin aloittaa tutustumisen myynnissä oleviin mökkeihin. Pankilta saatu lainapäätös mahdollistaa nopean toiminnan sopivan mökin osuessa kohdalle.

Mökkilaina on vakuudellinen laina, jossa vakuutena voi olla ostettava mökki tai vapaa-ajan asunto. Myös vakituista asuntoa on mahdollista käyttää mökkilainan vakuutena, jos asuntolainaa on jäljellä vähän suhteessa asunnon arvoon. Mökkilainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, pankin perimästä marginaalista sekä muista kuluista aivan kuten asuntolainan kohdalla.

Mökkilainaa harkitsevan kannattaa kilpailuttaa pankit ja vertailla niiden tarjoamia lainamarginaaleja ja muita lainan ehtoja. Pienetkin erot lainamarginaalissa tuovat jopa useiden tuhansien eurojen säästön koko laina-aikana. Helpoiten mökkilainan kilpailutus käy täyttämällä maksuton lainahakemus Etua.fi -lainapalvelussa. Hakemuksen täyttäminen ei sido mitenkään ja voit rauhassa tutustua pankkien lainatarjouksiin.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Jos olet jo ehtinyt ostaa mökin aikaisemmin ja ottanut siihen lainaa, voit kilpailuttaa jäljellä olevan mökkilainan uudestaan. Näin voit varmistaa, että lainasi marginaali on edelleen kilpailukykyinen. Tee maksuton lainahakemus.

Lue seuraavaksi


Nainen shoppailee Black Friday 2023 aikaan ja etsii parhaita alennuksia.

Black Friday 2023: Nämä hinnoitteluun liittyvät asiat sinun tulee tietää

22.11.2023

Hintojen vertailu ja hintahistorian seuraaminen pidemmältä ajalta takaa parhaiden alennusten löytämisen. Tuotteita voi saada hyvällä alennuksella Black Friday 2023 -aikana, mutta kaikki tarjoukset eivät välttämättä ole yhtä hyviä kuin miltä ne aluksi näyttävät. […]


Selvitys: Näistä syistä eri palkkaluokat hakevat kulutusluottoja

10.11.2023

Lainavertailupalvelu Etua analysoi vuoden 2023 lainahakemukset ja selvitti lainahakemusten määrät ja syyt palkkaluokittain.


Laskin, kolikoita ja pieni talo pöydällä.

Ensiasunnon ostajien varainsiirtoverovapaus poistumassa – vielä ehdit hyödyntää veroedun

25.10.2023

Varainsiirtovero laskee, eikä ensiasunnon ostaja hyödy enää kyseiseen veroon liittyvästä veroedusta vuoden 2024 jälkeen.


Copyright © 2023 Etua.fi