Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa

21.5.2020
Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa
Hae mökkilainaa Etua.fi -lainapalvelusta

Poikkeuksellinen kevät on lisännyt kesämökkien kysyntää. Moni perhe haluaa nyt toteuttaa haaveen omasta kesämökistä kohtuullisen ajomatkan päässä kotoa. Ennen mökkikaupoille lähtemistä kannattaa kilpailuttaa itselle sopiva mökkilaina.

Kesämökkien hinnoissa on suuria alueellisia eroja aivan kuten asunnoissakin. Kalleinta mökkialuetta on Uusimaa, jossa tammi-maaliskuussa ostettujen mökkien keskihinta oli 145 000 euroa. Varsinais-Suomessa mökkikauppaa käyntiin lähes samoilla hinnoilla ja toteutuneiden kauppojen keskihinta oli 137 000 euroa. Pirkanmaalla mökin sai keskimäärin noin 86 000 eurolla. Etelä-Savossa mökkien hinnat nousivat voimakkaasti viime vuodesta ja olivat keskimäärin 106 000 euroa.

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Kilpailuta mökkilaina ja säästä kustannuksissa

Mökin hankinta saattaa vaatia lisärahoitusta omien säästöjen lisäksi. Lainapäätös kannattaa hakea jo hyvissä ajoin ennen kuin aloittaa tutustumisen myynnissä oleviin mökkeihin. Pankilta saatu lainapäätös mahdollistaa nopean toiminnan sopivan mökin osuessa kohdalle.

Mökkilaina on vakuudellinen laina, jossa vakuutena voi olla ostettava mökki tai vapaa-ajan asunto. Myös vakituista asuntoa on mahdollista käyttää mökkilainan vakuutena, jos asuntolainaa on jäljellä vähän suhteessa asunnon arvoon. Mökkilainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, pankin perimästä marginaalista sekä muista kuluista aivan kuten asuntolainan kohdalla.

Mökkilainaa harkitsevan kannattaa kilpailuttaa pankit ja vertailla niiden tarjoamia lainamarginaaleja ja muita lainan ehtoja. Pienetkin erot lainamarginaalissa tuovat jopa useiden tuhansien eurojen säästön koko laina-aikana. Helpoiten mökkilainan kilpailutus käy täyttämällä maksuton lainahakemus Etua.fi -lainapalvelussa. Hakemuksen täyttäminen ei sido mitenkään ja voit rauhassa tutustua pankkien lainatarjouksiin.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Jos olet jo ehtinyt ostaa mökin aikaisemmin ja ottanut siihen lainaa, voit kilpailuttaa jäljellä olevan mökkilainan uudestaan. Näin voit varmistaa, että lainasi marginaali on edelleen kilpailukykyinen. Tee maksuton lainahakemus.

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Lainan kilpailutus kannattaa

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin. Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla […]


Copyright © 2023 Etua.fi