Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa

21.5.2020
Mökkilaina kannattaa kilpailuttaa
Hae mökkilainaa Etua.fi -lainapalvelusta

Poikkeuksellinen kevät on lisännyt kesämökkien kysyntää. Moni perhe haluaa nyt toteuttaa haaveen omasta kesämökistä kohtuullisen ajomatkan päässä kotoa. Ennen mökkikaupoille lähtemistä kannattaa kilpailuttaa itselle sopiva mökkilaina.

Kesämökkien hinnoissa on suuria alueellisia eroja aivan kuten asunnoissakin. Kalleinta mökkialuetta on Uusimaa, jossa tammi-maaliskuussa ostettujen mökkien keskihinta oli 145 000 euroa. Varsinais-Suomessa mökkikauppaa käyntiin lähes samoilla hinnoilla ja toteutuneiden kauppojen keskihinta oli 137 000 euroa. Pirkanmaalla mökin sai keskimäärin noin 86 000 eurolla. Etelä-Savossa mökkien hinnat nousivat voimakkaasti viime vuodesta ja olivat keskimäärin 106 000 euroa.

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Kilpailuta mökkilaina ja säästä kustannuksissa

Mökin hankinta saattaa vaatia lisärahoitusta omien säästöjen lisäksi. Lainapäätös kannattaa hakea jo hyvissä ajoin ennen kuin aloittaa tutustumisen myynnissä oleviin mökkeihin. Pankilta saatu lainapäätös mahdollistaa nopean toiminnan sopivan mökin osuessa kohdalle.

Mökkilaina on vakuudellinen laina, jossa vakuutena voi olla ostettava mökki tai vapaa-ajan asunto. Myös vakituista asuntoa on mahdollista käyttää mökkilainan vakuutena, jos asuntolainaa on jäljellä vähän suhteessa asunnon arvoon. Mökkilainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, pankin perimästä marginaalista sekä muista kuluista aivan kuten asuntolainan kohdalla.

Mökkilainaa harkitsevan kannattaa kilpailuttaa pankit ja vertailla niiden tarjoamia lainamarginaaleja ja muita lainan ehtoja. Pienetkin erot lainamarginaalissa tuovat jopa useiden tuhansien eurojen säästön koko laina-aikana. Helpoiten mökkilainan kilpailutus käy täyttämällä maksuton lainahakemus Etua.fi -lainapalvelussa. Hakemuksen täyttäminen ei sido mitenkään ja voit rauhassa tutustua pankkien lainatarjouksiin.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Jos olet jo ehtinyt ostaa mökin aikaisemmin ja ottanut siihen lainaa, voit kilpailuttaa jäljellä olevan mökkilainan uudestaan. Näin voit varmistaa, että lainasi marginaali on edelleen kilpailukykyinen. Tee maksuton lainahakemus.

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi