Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Miten asuntolainalaskuri toimii? Lue vinkit, joiden avulla löydät sinulle sopivan lainan

7.10.2020

Asuntolainalaskuri

Paljonko uskaltaisit ottaa lainaa? Asuntolainalaskurilla testaat helposti, millaiseen lainasummaan sinulla on varaa.

Asuntolainalaskuri auttaa määrittämään sopivan lainamäärän

Oma asunto on iso hankinta ja suurin osa tarvitsee asuntolainan rahoittaakseen asunnon ostamisen. Etuan asuntolainalaskuri kertoo helposti ja nopeasti, millainen lainasumma on sinun taloudellesi sopiva.

Uudesta asunnosta haaveilevan kannattaa olla jo hyvissä ajoin liikkeellä asuntolainan kanssa, sillä koskaan ei tiedä, milloin unelmien koti tulee ilmoituksia selatessa vastaan. Asuntolainalaskurilla voit katsoa, millaiset kuukausikulut toivomallasi lainasummalla on ja selvittää, onko budjettisi realistinen.

Laskuri on kätevä apu myös niille, jotka eivät juuri tällä hetkellä ole asuntokaupoilla. Laskuria kokeillessa sinulla ei tarvitse olla vielä mielessä ostettavaa asuntoa tai edes mahdollista budjettia, vaan voit hyödyntää laskuria selvittääksesi, kuinka suurta asuntolainaa pystyisit nykyisillä tuloillasi maksamaan takaisin. Jos asut vuokralla, näet laskurilla helposti myös, ovatko asuntolainan mahdolliset kulut edullisemmat kuin nykyinen vuokrasi.

Asuntolainalaskurilla voi myös kätevästi kilpailuttaa vanhan asuntolainasi. Vuoden 2020 aikana asuntolainojenkeskikorot ovat olleet poikkeuksellisen alhaisia, joten pyytämällä uuden tarjouksen vanhasta lainasta voi säästää yllättävän paljon rahaa. Lue, kuinka voit kilpailuttaa vanhan lainasi. 

Näin asuntolainalaskuri toimii

Voit testata laskurilla asuntolainasi kuukausittaisen takaisinmaksuerän suuruutta muuttamalla sekä lainasummaa että laina-aikaa. Esimerkiksi 150 000 euron lainasummalla ja 20 vuoden laina-ajalla kuukausierän suuruus on noin 650 euroa, kun taas 200 000 euron lainasta maksettavaa tulisi kuukausittain noin 870 euroa.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Asuntolainalaskuria käyttäessä on hyvä arvioida rehellisesti omat tulot ja menot. Mieti, kuinka paljon pystyisit kuukaudessa maksamaan lainaa, niin että taloutesi pysyy tasapainossa. Omaan kuukausibudjettiin on hyvä jättää hieman pelivaraa, että yllättävistä tilanteista huolimatta raha riittää aina lainaerän maksuun.

Vuoden 2020 aikana lainojen korkomarginaalin keskiarvo on pysynyt noin 0,7 prosentissa ja asuntolainalaskuri tarjoaa automaattisesti ajankohtaista lukua. Lainan kulut muodostuvat esimerkiksi viitekorosta ja marginaalista, joka tarkoittaa asiakkaan pankille maksamaa osuutta. Marginaali ei ole sama jokaiselle asiakkaalle, vaan marginaalin suuruuteen vaikuttavat esimerkiksi asuntolainan vakuus ja asiakkaan taloudellinen tilanne. Voit lukea lisää marginaaliin vaikuttavista tekijöistä täältä.

Vaikka pidempi laina-aika tarkoittaa usein pienempää kuukausittaista takaisinmaksuerää, kannattaa huomioida, että pitkän lainan aikana korkokuluja syntyy enemmän. Tämä nostaa lainan kokonaishintaa.

Tee lainahakemus sinulle sopivalla summalla

Asuntolainaa hakiessa on järkevää vertailla eri pankkien lainatarjouksia, jotta löydät juuri sinulle sopivan lainan. Etuan lainahakemuksella saat helposti yhdellä kertaa lainatarjouksia useilta eri pankeilta ja voit valita niistä mielestäsi parhaimman vaihtoehdon.

Kun löydät laskurista sopivan lainasumman, siirry täyttämään seuraavaksi lainahakemus. Hakemuksen täyttäminen vie vain hetken ja siinä kysytään samoja perustietoja, joita pankit kysyvät omissa hakemuksissaan. Vain parilla klikkauksella säästyt siis lukuisten eri hakemusten täyttämiseltä.

Hakemus on täysin ilmainen eikä sen täyttäminen ei sido sinua mihinkään, joten voit kokeilla sitä jo hyvissä ajoin ennen mahdollisen lainan ottamista. Muista kuitenkin, että asuntolainalaskurin tarjoamat laskelmat ovat suuntaa antavia ja tarkat laskelmat saat pankin kanssa käytävissä lainaneuvotteluissa, joissa sovitaan myös tarkemmin lainan ehdoista.

Asuntolainalaskurin löydät täältä ja voit kokeilla sitä vaikka heti!

Lue myös:

Kuinka paljon asuntolainaa voi saada?

Lue seuraavaksi


Asuntolainan korko on keskeinen osa asuntolaina kustannuksia.

Asuntolainan korko 2023 – kiinteä vai vaihtuva korko?

24.8.2023

Asuntovelallisen yksi keskeisempiä päätöksiä on, mihin viitekorkoon asuntolainansa sitoo. Lue lisää asuntolainan korosta 2023 ja eri korkovaihtoehdoista tästä. Asuntolainan korkokulujen noustessa moni asuntovelallinen pohtii, mihin viitekorkoon asuntolaina kannattaa sitoa lainamenojen vähentämiseksi. Kiinteän ja […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


asuntolainan koron nousu

Näin asuntolainan koron nousu vaikuttaa

19.8.2022

Asuntolainan koron nousu merkitsee suurempia lainan takaisinmaksueriä. Lue lisää, mitä koron nousu asuntolainassa käytännössä tarkoittaa ja miten siihen voi varautua. Asuntolainan korot ovat olleet pitkään alhaisia, mutta nyt ne ovat kääntyneet selvään nousuun […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi