Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Matkailututkimus: Kotimaankohteet kiinnostavat suomalaisia

17.1.2020
Kotimaan matkailu kiinnostaa suomalaisia

Suomalaiset harkitsevat vuonna 2020 matkoja kotimaankohteisiin, sekä Ruotsiin, Viroon ja Etelä-Euroopan kohteisiin.  Kaupunkilomat ulkomailla säilyttävät asemansa, mutta myös kotimaan kaupunkikohteet kiinnostavat. 

Rantalomille aiotaan suunnata aiempaa useammin.  ”Epävakainen kesäsää sekä pitkä ja sateinen syksy kotimaassa lienevät ainakin osasyy siihen, että peräti 44 % tutkimukseen vastanneista suunnittelee ulkomailla vietettävää rantalomaa. Auringon ja lämpimän sään kaipuu suuntaa edellisvuotta useamman suomalaisen katseen myös kaukokohteisiin,” kertoo Suomalaisen matkailuliiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fräntti.

Lomalta haetaan paikallista kulttuuria ja elämyksiä

Matkamessujen Matkailututkimus 2020 osallistujista joka kolmas aikoo vuonna 2020 käyttää matkailuun enemmän rahaa kuin edellisvuonna. Yli puolet aikoo käyttää rahaa matkoihin ainakin saman verran kuin vuonna 2019.

Suomalaisten haaveilevat matkoista Australiaan, Japaniin, Yhdysvaltoihin, Malediiveille ja Uuteen-Seelantiin. Euroopan kohteista eniten haaveillaan Italiasta ja Islannista.

Suomalaiset hakevat lomalta paikallista kulttuuria ja arjen elämyksiä. Myös jonkin teeman ympärillä tapahtuva matkailu on suosittua. Liikunnallinen loma, luonto-, kulttuuri- tai historiallisiin kohteisiin suunnattu matka kiinnostaa yhä useampia.

Suomalaiset haluavat kaupunkiloman kotimaassa yhdistettynä luontomatkailuun

Visit Turku tekemän kyselytutkimuksen mukaan 54 % suomalaisista aikoo matkustaa tänä vuonna kaupunkilomalle kotimaassa ja yhdistää siihen myös luontomatkailun.

Kaupunkilomailu kotimaassa on lähes yhtä suosittua kaikissa ikäryhmissä, mutta eroja löytyy ilmastonmuutoskeskustelun vaikutuksessa matkakohteen valintaan.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Kaikista vastaajista 29 prosenttia kertoi, että keskustelu ilmastonmuutoksesta vaikuttaa erittäin paljon tai jonkin verran siihen, valitsevatko he lomamatkallaan kaupunkikohteen Suomesta vai ulkomailta.

Ilmastokeskustelulla on eniten vaikutusta 18–25-vuotiaisiin, joista myönteisesti vastasi 35 prosenttia. Toisena ääripäänä ovat 45–54-vuotiaat, joista vain 19 prosenttia kertoi ilmastosyistä valitsevansa kotimaan kaupunkikohteen.

Vastuullisuuden lisäksi nouseva trendi on tehokkuus: ihmisten kiireinen elämänmeno ei rajoitu arkeen, vaan monet matkailijat haluavat käyttää ajan tehokkaasti myös lomallaan ja saada mahdollisimman kirjavan kokoelman elämyksiä.

Ylivoimaisesti tärkeimmäksi asiaksi unelmien kaupunkilomalla kotimaassa erottui kulinaristinen makuelämys viihtyisässä ravintolassa. Toiseksi tärkeimpänä teemana suomalaiset pitävät retkeilyä luonnon helmassa ja kolmanneksi tärkeimpänä ylellistä hemmottelua ja hyvinvointia.

Täytä lainahakemus Etua.fi-sivustollamme ja hanki rahoitus unelmamatkaasi varten! Sopivan lainatarjouksen löydät kauttamme, oli haaveissasi sitten kaupunkiloma, teemaloma tai rentouttava loma rannalla. Lainan kilpailutus käy palvelussamme yhtä kätevästi kuin hotellien tai lentohintojen vertailu.

Lähteet: Matkamessujen Matkailututkimus 2020, Visit Turku -kyselytutkimus

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi