Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Matkailututkimus: Kotimaankohteet kiinnostavat suomalaisia

17.1.2020
Kotimaan matkailu kiinnostaa suomalaisia

Suomalaiset harkitsevat vuonna 2020 matkoja kotimaankohteisiin, sekä Ruotsiin, Viroon ja Etelä-Euroopan kohteisiin.  Kaupunkilomat ulkomailla säilyttävät asemansa, mutta myös kotimaan kaupunkikohteet kiinnostavat. 

Rantalomille aiotaan suunnata aiempaa useammin.  ”Epävakainen kesäsää sekä pitkä ja sateinen syksy kotimaassa lienevät ainakin osasyy siihen, että peräti 44 % tutkimukseen vastanneista suunnittelee ulkomailla vietettävää rantalomaa. Auringon ja lämpimän sään kaipuu suuntaa edellisvuotta useamman suomalaisen katseen myös kaukokohteisiin,” kertoo Suomalaisen matkailuliiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fräntti.

Lomalta haetaan paikallista kulttuuria ja elämyksiä

Matkamessujen Matkailututkimus 2020 osallistujista joka kolmas aikoo vuonna 2020 käyttää matkailuun enemmän rahaa kuin edellisvuonna. Yli puolet aikoo käyttää rahaa matkoihin ainakin saman verran kuin vuonna 2019.

Suomalaisten haaveilevat matkoista Australiaan, Japaniin, Yhdysvaltoihin, Malediiveille ja Uuteen-Seelantiin. Euroopan kohteista eniten haaveillaan Italiasta ja Islannista.

Suomalaiset hakevat lomalta paikallista kulttuuria ja arjen elämyksiä. Myös jonkin teeman ympärillä tapahtuva matkailu on suosittua. Liikunnallinen loma, luonto-, kulttuuri- tai historiallisiin kohteisiin suunnattu matka kiinnostaa yhä useampia.

Suomalaiset haluavat kaupunkiloman kotimaassa yhdistettynä luontomatkailuun

Visit Turku tekemän kyselytutkimuksen mukaan 54 % suomalaisista aikoo matkustaa tänä vuonna kaupunkilomalle kotimaassa ja yhdistää siihen myös luontomatkailun.

Kaupunkilomailu kotimaassa on lähes yhtä suosittua kaikissa ikäryhmissä, mutta eroja löytyy ilmastonmuutoskeskustelun vaikutuksessa matkakohteen valintaan.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Kaikista vastaajista 29 prosenttia kertoi, että keskustelu ilmastonmuutoksesta vaikuttaa erittäin paljon tai jonkin verran siihen, valitsevatko he lomamatkallaan kaupunkikohteen Suomesta vai ulkomailta.

Ilmastokeskustelulla on eniten vaikutusta 18–25-vuotiaisiin, joista myönteisesti vastasi 35 prosenttia. Toisena ääripäänä ovat 45–54-vuotiaat, joista vain 19 prosenttia kertoi ilmastosyistä valitsevansa kotimaan kaupunkikohteen.

Vastuullisuuden lisäksi nouseva trendi on tehokkuus: ihmisten kiireinen elämänmeno ei rajoitu arkeen, vaan monet matkailijat haluavat käyttää ajan tehokkaasti myös lomallaan ja saada mahdollisimman kirjavan kokoelman elämyksiä.

Ylivoimaisesti tärkeimmäksi asiaksi unelmien kaupunkilomalla kotimaassa erottui kulinaristinen makuelämys viihtyisässä ravintolassa. Toiseksi tärkeimpänä teemana suomalaiset pitävät retkeilyä luonnon helmassa ja kolmanneksi tärkeimpänä ylellistä hemmottelua ja hyvinvointia.

Täytä lainahakemus Etua.fi-sivustollamme ja hanki rahoitus unelmamatkaasi varten! Sopivan lainatarjouksen löydät kauttamme, oli haaveissasi sitten kaupunkiloma, teemaloma tai rentouttava loma rannalla. Lainan kilpailutus käy palvelussamme yhtä kätevästi kuin hotellien tai lentohintojen vertailu.

Lähteet: Matkamessujen Matkailututkimus 2020, Visit Turku -kyselytutkimus

Lue seuraavaksi


Nainen shoppailee Black Friday 2023 aikaan ja etsii parhaita alennuksia.

Black Friday 2023: Nämä hinnoitteluun liittyvät asiat sinun tulee tietää

22.11.2023

Hintojen vertailu ja hintahistorian seuraaminen pidemmältä ajalta takaa parhaiden alennusten löytämisen. Tuotteita voi saada hyvällä alennuksella Black Friday 2023 -aikana, mutta kaikki tarjoukset eivät välttämättä ole yhtä hyviä kuin miltä ne aluksi näyttävät. […]


Selvitys: Näistä syistä eri palkkaluokat hakevat kulutusluottoja

10.11.2023

Lainavertailupalvelu Etua analysoi vuoden 2023 lainahakemukset ja selvitti lainahakemusten määrät ja syyt palkkaluokittain.


Laskin, kolikoita ja pieni talo pöydällä.

Ensiasunnon ostajien varainsiirtoverovapaus poistumassa – vielä ehdit hyödyntää veroedun

25.10.2023

Varainsiirtovero laskee, eikä ensiasunnon ostaja hyödy enää kyseiseen veroon liittyvästä veroedusta vuoden 2024 jälkeen.


Copyright © 2023 Etua.fi