Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Luottokorttien kuluissa eroja -vertailu järkevää

15.3.2018

Luottokorttien kulut vaihtelevat

Luottokorttia käyttää noin 80 prosenttia 25 vuotta täyttäneistä suomalaisista. Kortin käytön kustannukset kuitenkin tunnetaan huonosti. Luottokorttien hinnoissa on eroja, joten vertailu kannattaa.

Luottokorttia käytetään turvallisuussyistä

Luottokorttien käyttötutkimuksesta ilmenee, että n. 80 prosentilla suomalaisista on luottokortti. Yleisimmin luottokorttia käytetään ulkomailla ollessa, verkko-ostoksiin, tavallista isompien menojen maksamiseen ja tilanteissa, missä halutaan varmistaa rahojen takaisinsaanti mahdollisissa ongelmatilanteissa. Naiset käyttävät luottokorttia mielellään ulkomaan matkoilla, miehet taas verkko-ostoksissa.

Luottokorttien kuluissa eroja

Luottokorttien määrästä huolimatta suomalaiset ovat huonosti perillä luottokortin käytöstä aiheutuvista kustannuksista. Jopa lähes neljännes hahmottaa kulut huonosti tai ei lainkaan. Miehistä 45 % sanoo tuntevansa tarkasti korttinsa kulut, naisista n. 33 %.

Korttien hinnoissa on eroja ja vertailu kannattaa. Helpointa on verrata tilinhoitopalkkiota, korttien marginaaleja sekä vuosi- ja kuukausikustannuksia. Nämä selviävät parhaiten todellisesta vuosikorosta.

Luottokorttien hintojen vertailu kannattaa

Suomen Rahatiedon tekemässä luottokorttivertailussa luottokorttien todellinen vuosikorko vaihteli 5,3 prosentista 16,2 prosenttiin. Myös marginaalit vaihtelivat 5-12 prosentin välillä. Laskutuspalkkiot eli kuukausimaksut vaihtelivat vertailussa 0-5 euron välillä. Lisäksi vuosimaksuja perittiin vertailussa olleista korteissa 0-50 euroa tai vieläkin enemmän.

Vuosimaksuttomia luottokortteja on nykyään paljon, mutta myös vuosimaksullisia. Saman pankin luottokortissa voi toisella asiakkaalla olla vuosimaksu ja toisella ei, riippuen asiakassuhteesta. Suomen Rahatiedon mukaan edullisemman luottokortin saa pankin valikoimasta. Tarkempia tietoja korttiluoton hinnoittelusta ja todellisista vuosikoroista löytyy Suomen Rahatiedon suorittamasta vertailusta.

Luottokortti voi olla hyvä varakassa, jos korttia käyttää järkevästi eikä kerrytä velkaa niin, että luottoraja on koko ajan täynnä. Luottokorteissa on kuitenkin eroja: niin vuosikoroissa, kuukausimaksuissa, vuosimaksuissa kuin muissa ominaisuuksissa. On siis viisasta tutkia eri vaihtoehtoja.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Luottokortti ei välttämättä ole järkevin ratkaisu rahoittaa ainakaan isompaa ostosta.  Kilpailutettu kulutusluotto voi olla luottokorttia ja osamaksua edullisempi tapa rahoittaa ostos.

Eri rahoitusvaihtoehtoja vertaillessa on myös hyvä huomioida, että eri luotot sopivat eri tarkoituksiin. Luottokortti ei välttämättä ole halvin tapa rahoitaa ainakaan isompaa ostosta. Kilpailutettu kulutusluotto voi kokonaiskustannuksiltaa olla luottokorttia ja osamaksua edullisempi tapa rahoittaa iso hankinta.

Voit kilpailuttaa kulutusluoton ilmaiseksi tästä.

Etua.fi:n tavoitteena on helpottaa kuluttajan arkipäivää kodin raha-asioissa. Palvelussa voi vertailla kulutusluottoja, remonttilainoja, matkalainaa, lainaa ilman vakuuksia tai asuntolainaa. Tutustu Etuan palveluihin  täältä

 

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi