Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainojen yhdistäminen helpotti Jarnan taloudenpitoa ja toi säästöä

29.11.2019

”En ollut pulassa talouteni kanssa, mutta oivalsin, että voisin toimia myös toisin ja viisaammin. Lainan kilpailutus oli helppoa ja nopeaa ja lainojen yhdistäminen helpotti taloudenhallintaa.

Jarna on lasten ja nuorten parissa työskentelevä, helsinkiläinen kahden lapsen äiti. Syksyllä -19, Jarnan tyttären aloittaessa lukio-opinnot, havahtui Jarna tilanteeseen, että talouden kokonaismenot olivat, etenkin alkaneiden opiskelujen vuoksi, noususuuntaiset. Jo muutenkin nousseiden elinkustannusten lisäksi nyt tuli hankittavaksi myös mm. lukion aloittaville pakollinen tietokone sekä useita arvokkaita lukion oppikirjoja ja muuta tarpeellista koulutarviketta.

Jarnan oli aika ottaa tarkasteluun perheen raha-asiat kokonaisuudessaan ja pohtia miten talouden menoissa olisi mahdollista säästää ja pysyä jatkossa plussan puolella. Jarnalla oli jo noin 15 vuotta sitten erilaisiin kodin hankintoihin otettu oman pankin käyttölaina sekä toisesta rahoitusyhtiöstä otettu luottokorttilaina. Kaikkiaan Jarnalla oli velkaa noin 5000 euroa.

”En ollut pulassa talouteni kanssa, mutta oivalsin, että voisin toimia myös toisin ja viisaammin. Laskeskellessani minkä verran rahaa menee lainojen lyhennyksiin ja kuluihin seuraavan kolmen vuoden aikana tajusin, että järkevintä olisi maksaa lainaa ja kuluja vain yhdelle luotonantajalle”, Jarna pohti.

Lainatarjoukset tulivat muutameissa minuuteissa

Hän lähti selvittämään lainojen yhdistelymahdollisuutta Googlen avulla ja löysi sieltä Etua.fin. Tutustuttuaan palvelun sivuihin, päätti Jarna kokeilla mitä tapahtuisi. Hän laittoi hakemuksen yhdistelylainasta eteenpäin. Lähetettyään hakemuksen ei kulunut kuin minuutteja, kun ensimmäiset lainatarjoukset tulivat jo sähköpostiin.

”Minulla oli alussa prosentin verran epäilystä koko juttua kohtaan. Pohdin mitä voin menettää ja totesin, että en voi muuta kuin voittaa tässä. Joku niputtaa puolestani eri lainamahdollisuudet, joista minä voin itse sitten valita”, totesi Jarna.

Lainankilpailutus oli helppoa ja nopeaa

Lainakilpailutus oli helppoa ja nopeaa. Tutustuin saamiini lainatarjouksiin ja pohdin miten osaan tehdä oikean päätöksen. Laitoin painoarvoa sille, että rahoitusyhtiö on suomalainen ja palvelu tapahtuu suomen kielellä. Kun olin valintani tehnyt, niin yhteydenotto oli vain klikkauksen päässä. Rahoitusyhtiöstä otettiin heti sen jälkeen yhteyttä ja asiat lähtivät rullaamaan kuin itsestään.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

”Tunnissa olin jo hyväksynyt itselleni sopivimman lainatarjouksen ja olo oli hämmentynyt. Oliko tämä näin helppoa?”, hämmästeli Jarna.

Säästöä lainojen hoitokuluissa

Jarna ei ollut aiemmin kilpailuttanut lainojaan, vaan omien sanojensa mukaan hän on ollut melko huoleton näiden asioiden kanssa. Nyt hän on päättänyt muuttaa kurssia ja toivoo myös, että jo peruskouluun saataisiin lapsille oppiaineeksi talouden hallinta.

”Nyt olen yksinkertaistanut talouteni. Oloni on todella vapautunut ja onnellinen. Kuukausittainen lyhennys on 1/3 entisestä ja säästän kolmelle vuodelle laskettuna lainojen hoitokuluissa yhteensä noin 500 euroa”, Jarna iloitsee.

Lainojen yhdistäminen helpotti taloudenhallintaa

Jarna haluaa olla jatkossa hyvä erimerkki lapsilleen myös raha-asioiden hoitamisessa ja aikoo jatkaa itsekuria talousasioissa myös jatkossa. Hän tietää pystyvänsä jatkossa vastuullisempaan toimintaan raha-asioissaan. Jarna korostaa, että hänen mielestään lainan ottaminen ei ole mitenkään väärin, mutta hän itse haluaa olla velkojen sijaan mieluummin 5000 euroa plussalla ja aidosti muuttaa taloutensa positiiviseksi. Jarna perheineen asuu vuokralla, sillä he eivät halua ylleen velkataakkaa, vaan kaikki liikenevä raha käytetään matkusteluun. Seuraavat reissut on jo varattu ja maksettu, ilman uutta velkaa.

Kokonaisuudessaan lainan kilpailutus Etua.fi -palvelussa oli prosessina helppo ja nopea ja Jarna on erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Palvelu niin Etua.fissä kuin rahoitusyhtiössäkin oli erinomaista ja kommunikointi molempien toimijoiden kanssa oli Jarnan mielestä mutkatonta ja läsnä olevaa.  

Yhdistä pienet lainasi järkeväksi kokonaisuudeksi! Hae yhdistelylainaa nyt!

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


miten nopeasti lainan voi saada tilille?

Miten nopeasti saan lainan tililleni? – Vinkit hakemuksen nopeuttamiseen

8.9.2023

Lainaa hakiessa voi tilanne vaatia nopeaa lainahakemuksen käsittelyä, jos rahoille on tarve heti. Et varmasti ole ainoa lainanhakija, joka on pohtinut hakemuksen käsittelyaikaa sekä sitä, kuinka nopeasti rahat todellisuudessa siirtyvät tilille. Käydään tässä […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi