Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainojen yhdistäminen helposti Etua.fi:n avulla

17.4.2020

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa olemassa olevien kulutusluottojen, osamaksusopimusten ja luottokorttivelkojen yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yhdistelylainalla siis kilpailutetaan olemassa olevat lainat pyrkimyksenä saada lainalle paremmat ehdot. Lainojen yhdistämisen jälkeen jää jäljelle yksi isompi laina, jota maksetaan yhteen paikkaan.

Lainojen yhdistäminen ei pienennä tai suurenna olemassa olevien velkojen määrää. Lainasumma on siis sama, mutta yhdistelylainalla pyritään vähentämään lainan kustannuksia. Lainaehtoihin onkin hyvä tutustua huolellisesti ennen yhdistelylainatarjouksen hyväksymistä. Yhdistelylaina tulee kysymykseen, jos yhdistelylainan korot ja ehdot ovat edullisempia kuin nykyisten lainojen.

Yhdistelylainan tarkoituksena on saada oma talous hallintaan. Lainojen yhdistämisen yhteydessä on hyvä miettiä laajemmin omia kulutustottumuksiaan – mistä lainat alun perin kertyivät ja miten vastaavat tilanteet voisi ehkäistä tulevaisuudessa. Talouden saa pysyvästi tasapainoon vain, kun elää tulojensa mukaisesti.

Lainojen yhdistämisen etuja:

 • Maksamalla lainaa vain yhteen paikkaan oman talouden hallinta helpottuu
 • minimoit lainanhoitokuluja
 • voit säästää lainan koroissa kilpailuttamalla lainasi
 • pienennät kuukausimaksuja
 • rahaa jää säästöön.

Yhdistä lainasi ja pienennä kuukausimaksuja

Jos sinulla on vanhoja lainoja, lainat kannattaa kilpailuttaa. Kilpailu lainamarkkinoilla on kiristynyt ja korot laskeneet, joten kannattaa katsoa, millä ehdoin lainan nyt saisi.

Rinnakkaishakija, samassa taloudessa asuva avo- tai aviopuoliso parantaa yhdistelylainan saantimahdollisuuksia etenkin suuremmissa lainasummissa. Puolison kanssa on helpompi saada isompi laina paremmilla lainaehdoilla.

Parhaan yhdistelylainan saat kilpailuttamalla

Yhdistelylainan ehdot ja lainanmyöntökriteerit vaihtelevat luottoyhtiöittäin.  Parhaimman lainan saat vain kilpailuttamalla. Lainan kilpailuttaminen Etua.fi:ssä on ilmaista eikä sido mihinkään.

Etua.fi-palvelun avulla tavoitat yli 20 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä hakemuksella. Tämä säästää aikaa ja vaivaa. Etua.fi -palvelussamme on mukana vain luotettavia Suomessa toimivia yrityksiä. Näytämme sinulle kaikki lainatarjoukset sellaisenaan, sinä vertailet ja valitset niistä parhaan.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lainojen yhdistäminen on helppoa Etua.fi-lainapalvelun avulla

Yhdistelylainan kilpailutus onnistuu yhdellä hakemuksella ja vie vain muutaman minuutin. Näin se tapahtuu:

 • Täytä yhdistettävien lainojen määrä ja lyhennykset yhdistelylaskimeen ja valitse sopiva lainan määrä ja kuukausierä.
 • Täytä hakemuslomake huolellisesti. Merkitse kaikki nykyiset pienlainat kohtaan ’Muut lainat*. Asunto- ja autolainat ilmoitetaan erikseen.
 • Saat lainatarjoukset alle tunnissa.
 • Tutustuessasi tarjouksiin, varmista, että kuukausierä on sinun talouteesi sopiva ja korko ja muut ehdot nykyisiä lainoja pienemmät.
 • Valitse tarjouksista sinulle parhaiten sopiva yhdistelylaina.
 • Hyväksy lainatarjous rahoitusyhtiön antamien ohjeiden mukaisesti.
 • Yhdistelylainan myöntänyt rahoitusyhtiö maksaa vanhat lainasi pois. Jotkut yritykset maksavat yhdistelylainan suoraan asiakkaalle, ja asiakas maksaa itse nykyiset lainat pois. Tarkemmat tiedot löydät lainatarjouksesta.

Voit yhdistää nykyisiä lainoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkoja aina 60 000 asti.

Täytä hakemus nyt!

Lainojen yhdistämisen kokemuksia

Lue asiakkaiden kokemuksista Etua.fi -lainapalvelusta ja lainojen yhdistämisestä täältä

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


miten nopeasti lainan voi saada tilille?

Miten nopeasti saan lainan tililleni? – Vinkit hakemuksen nopeuttamiseen

8.9.2023

Lainaa hakiessa voi tilanne vaatia nopeaa lainahakemuksen käsittelyä, jos rahoille on tarve heti. Et varmasti ole ainoa lainanhakija, joka on pohtinut hakemuksen käsittelyaikaa sekä sitä, kuinka nopeasti rahat todellisuudessa siirtyvät tilille. Käydään tässä […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi