Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lähihoitajat ja yrittäjät hakevat eniten kulutusluottoja

17.9.2018

Etua.fi-lainapalvelu selvitti, mitkä ammattiryhmät hakevat eniten kulutusluottoja palvelun kautta. Tulosten mukaan naisista lähihoitajat ja miehistä yrittäjät hakevat eniten kulutusluottoja. Kulutusluottoja haetaan kuitenkin kaikista ammattiryhmistä ja kaikista tuloluokista.

Yleisimmät ammattiryhmät naisten osalta olivat lähihoitajat, myyjät, yrittäjät, siivoojat ja sairaanhoitajat. Miehistä lainoja hakivat eniten yrittäjät, rakennusmiehet, myyjät, autonkuljettajat ja kokit. Tiedot yleisimpien ammattinimikkeiden osuuksista käyvät ilmi taulukoista 1 ja 2. Eniten lainaa hakevien ammattiryhmien järjestys on hieman muuttunut vuodesta 2016, jolloin asiaa selvitettiin edellisen kerran.

Tulokset mukailevat Tilastokeskuksen (2015) selvitystä naisten ja miesten yleisimmistä ammattiryhmistä [1]. ”Vakuudettomia lainoja haetaan tasaisesti kaikissa ammattiryhmissä, eivätkä matalapalkka-alat ole aineistoissa yliedustettuina”, toteaa Etua Oy:n toimitusjohtaja Antti Aarvala. ”Selvityksessä tuli ilmi myös muutamia yllätyksiä. Esimerkiksi miehistä 64 toimitusjohtajaa haki tarkastelujaksolla kulutusluottoa, mikä tekee ammattinimikkeestä aineiston 36. suurimman ja jättää taakseen muun muassa tarjoilijat ja metsurit”, kertoo Aarvala. Kaiken kaikkiaan 4,8 % lainanhakijoista ilmoitti työskentelevänsä johtavassa asemassa tai esimiehenä.

Selvitystä varten analysoitiin 46 000 lainahakemusta tammi-heinäkuussa 2018.

Etua Oy on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen pankki- ja rahoitusalan palveluita välittävä yritys. Yrityksen tavoitteena on helpottaa kuluttajan arkipäivää kodin raha-asioissa. Etuan maksuton palvelu auttaa kuluttajaa löytämään tarpeeseensa sopivat kilpailukykyiset lainatarjoukset. www.etua.fi 

Taulukko 1: Lainaa hakeneiden naisten yleisimmät ammattinimikkeet
Naisten ammattinimikkeet top 5 (suluissa vuoden 2016 sijoitus) 0suus kaikista lainanhakijoista
1.       Lähihoitaja (1.) 4,7 %
2.       Myyjä (2.) 2,5 %
3.       Yrittäjä (5.) 1,9 %
4.       Siivooja (3.) 1,6 %
5.       Sairaanhoitaja (4.) 1,5 %
Taulukko 2: Lainaa hakeneiden miesten yleisimmät ammattinimikkeet
Miesten ammattinimikkeet top 5 (suluissa vuoden 2016 sijoitus) Osuus kaikista lainanhakijoista
1.       Yrittäjä (1.) 2,7 %
2.       Rakennusmies (5.) 1,0 %
3.       Myyjä (2.) 1,0 %
4.       Autonkuljettaja (3.) 1,0 %
5.       Kokki (4.) 0,9 %

[1] Tilastokeskus, Työlliset ammattiryhmän, sukupuolen, ammattiaseman ja vuoden mukaan 2010-2015.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi