Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kuinka suurta lainaa pystyisit lyhentämään nykyisellä vuokrallasi? Katso esimerkit

11.12.2020

Kuinka suurta lainaa voisit lyhentää vuokrallasi

Moni asuu vuokralla, vaikka voisi samalla summalla lyhentää oman asunnon lainaa. Katso, millaisen lainan voisit nostaa ilman, että kuukausittaiset kulusi nousevat!

Vuokran hinnalla voit lyhentää asuntolainaa 

Vaikka oman asunnon ostaminen koetaan usein suureksi ja kalliiksi hankinnaksi, ei asuntolainan lyhentäminen nosta välttämättä asumiseen kuukausittain käytettävää rahasummaa. Vuokran maksamisen sijaan pystyy siis samalla summalla kerryttämään itselleen asuntovarallisuutta.

Tällä hetkellä on otollinen aika asunnon hankinnalle, sillä lainojen korot ovat todella maltilliset. Yleisimmät asuntolainoissa käytettävät viitekorot, kuten Euribor, ovat miinuksella, joten korko koostuu pääasiassa asiakaskohtaisesta marginaalista.

Etuan marginaalivertailu kerää ajankohtaista tietoa marginaalien kehityksestä pääkaupunkiseudulla ja tällä hetkellä uuteen asuntolainaan voi saada edullisimmillaan 0,55 prosentin marginaalin. Lainan todellinen vuosikorko jää siis parhaimmillaan alle yhteen prosenttiin.

Vaikka kuukausittaiset asumiskulut eivät nousisi suuresti vuokra-asunnosta omaan siirtyessä, kannattaa ennen asuntokaupoille lähtemistä miettiä, pystytkö sitoutumaan taloudellisesti omaan asuntoon ja lainaan. Esimerkiksi työtilanteen tai parisuhteen muutoksissa asuntolainasta ei pääse hetkessä eroon, joten asuntolainan nostamisen tulee aina olla harkittu päätös. 

Jos sinulla ei vielä ole säästöjä asuntoa varten, kannattaa niiden kerryttäminen aloittaa mahdollisimman pian, sillä asuntoa ei pysty hankkimaan pelkästään lainarahalla. 

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Tällaista lainaa voisit maksaa takaisin vuokrasummallasi

Katso alta esimerkkejä eri vuokrasummista ja kuinka suurta asuntolainaa niillä voisi lyhentää:

  • Jos vuokrasi on kuukaudessa 700 euroa, onnistuu vastaavalla summalla hieman yli 150 000 euron asuntolainan lyhentäminen.
  • 800 euron vuokralla taas pystyisit lyhentämään noin 180 000 euron suuruista lainaa.
  • Pystyisit maksamaan takaisin noin 200 000 euron asuntolainaa, jos tällä hetkellä maksat vuokraa joka kuukausi 900 euroa.
  • Jos maksat tällä hetkellä vuokraa 1 000 euroa kuukaudessa, voisit samalla summalla lyhentää noin 220 000 euron asuntolainaa.
  • Omakotitaloissa voi vuokra erityisesti pääkaupunkiseudulla olla helposti parikin tuhatta euroa. Esimerkiksi 1 500 euron vuokralla voisit maksaa noin 330 000 euron asuntolainan lyhennyserän joka kuukausi.

Jutussa esitetyt summat ovat suuntaa antavia esimerkkejä, joissa on käytetty asuntolainoille tyypillistä 20 vuoden takaisinmaksuaikaa sekä yhden prosentin kokonaiskorkoa. Pyytämällä lainatarjouksia toivomallesi lainasummalle, saat tietää tarkan lyhennyserän ja koron.

Etuan kautta pyydät asuntolainatarjouksia helposti – katso hakemus täältä!

Lue seuraavaksi


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


asuntolainan koron nousu

Näin asuntolainan koron nousu vaikuttaa

19.8.2022

Asuntolainan koron nousu merkitsee suurempia lainan takaisinmaksueriä. Lue lisää, mitä koron nousu asuntolainassa käytännössä tarkoittaa ja miten siihen voi varautua. Asuntolainan korot ovat olleet pitkään alhaisia, mutta nyt ne ovat kääntyneet selvään nousuun […]


taloyhtiölainoja rajoitetaan

Hallitus on rajoittamassa asunto- ja taloyhtiölainoja

20.6.2022

Asunto- ja taloyhtiölainoihin on tulossa rajoituksia, kun hallitus hillitsee kotitalouksien velkaantumista. Valtaosa suomalaisten kotitalouksien lainoista on asumiseen liittyvää velkaa. Erityisesti taloyhtiölainojen osuus kotitalouksien velasta on viime vuosina kasvanut ja siksi hallitus puuttuu uudella […]


Copyright © 2023 Etua.fi