Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kuinka suurta lainaa pystyisit lyhentämään nykyisellä vuokrallasi? Katso esimerkit

11.12.2020

Kuinka suurta lainaa voisit lyhentää vuokrallasi

Moni asuu vuokralla, vaikka voisi samalla summalla lyhentää oman asunnon lainaa. Katso, millaisen lainan voisit nostaa ilman, että kuukausittaiset kulusi nousevat!

Vuokran hinnalla voit lyhentää asuntolainaa 

Vaikka oman asunnon ostaminen koetaan usein suureksi ja kalliiksi hankinnaksi, ei asuntolainan lyhentäminen nosta välttämättä asumiseen kuukausittain käytettävää rahasummaa. Vuokran maksamisen sijaan pystyy siis samalla summalla kerryttämään itselleen asuntovarallisuutta.

Tällä hetkellä on otollinen aika asunnon hankinnalle, sillä lainojen korot ovat todella maltilliset. Yleisimmät asuntolainoissa käytettävät viitekorot, kuten Euribor, ovat miinuksella, joten korko koostuu pääasiassa asiakaskohtaisesta marginaalista.

Etuan marginaalivertailu kerää ajankohtaista tietoa marginaalien kehityksestä pääkaupunkiseudulla ja tällä hetkellä uuteen asuntolainaan voi saada edullisimmillaan 0,55 prosentin marginaalin. Lainan todellinen vuosikorko jää siis parhaimmillaan alle yhteen prosenttiin.

Vaikka kuukausittaiset asumiskulut eivät nousisi suuresti vuokra-asunnosta omaan siirtyessä, kannattaa ennen asuntokaupoille lähtemistä miettiä, pystytkö sitoutumaan taloudellisesti omaan asuntoon ja lainaan. Esimerkiksi työtilanteen tai parisuhteen muutoksissa asuntolainasta ei pääse hetkessä eroon, joten asuntolainan nostamisen tulee aina olla harkittu päätös. 

Jos sinulla ei vielä ole säästöjä asuntoa varten, kannattaa niiden kerryttäminen aloittaa mahdollisimman pian, sillä asuntoa ei pysty hankkimaan pelkästään lainarahalla. 

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Tällaista lainaa voisit maksaa takaisin vuokrasummallasi

Katso alta esimerkkejä eri vuokrasummista ja kuinka suurta asuntolainaa niillä voisi lyhentää:

  • Jos vuokrasi on kuukaudessa 700 euroa, onnistuu vastaavalla summalla hieman yli 150 000 euron asuntolainan lyhentäminen.
  • 800 euron vuokralla taas pystyisit lyhentämään noin 180 000 euron suuruista lainaa.
  • Pystyisit maksamaan takaisin noin 200 000 euron asuntolainaa, jos tällä hetkellä maksat vuokraa joka kuukausi 900 euroa.
  • Jos maksat tällä hetkellä vuokraa 1 000 euroa kuukaudessa, voisit samalla summalla lyhentää noin 220 000 euron asuntolainaa.
  • Omakotitaloissa voi vuokra erityisesti pääkaupunkiseudulla olla helposti parikin tuhatta euroa. Esimerkiksi 1 500 euron vuokralla voisit maksaa noin 330 000 euron asuntolainan lyhennyserän joka kuukausi.

Jutussa esitetyt summat ovat suuntaa antavia esimerkkejä, joissa on käytetty asuntolainoille tyypillistä 20 vuoden takaisinmaksuaikaa sekä yhden prosentin kokonaiskorkoa. Pyytämällä lainatarjouksia toivomallesi lainasummalle, saat tietää tarkan lyhennyserän ja koron.

Etuan kautta pyydät asuntolainatarjouksia helposti – katso hakemus täältä!

Lue seuraavaksi


Laskin, kolikoita ja pieni talo pöydällä.

Ensiasunnon ostajien varainsiirtoverovapaus poistumassa – vielä ehdit hyödyntää veroedun

25.10.2023

Varainsiirtovero laskee, eikä ensiasunnon ostaja hyödy enää kyseiseen veroon liittyvästä veroedusta vuoden 2024 jälkeen.


Asuntolainan korko on keskeinen osa asuntolaina kustannuksia.

Asuntolainan korko 2023 – kiinteä vai vaihtuva korko?

24.8.2023

Asuntovelallisen yksi keskeisempiä päätöksiä on, mihin viitekorkoon asuntolainansa sitoo. Lue lisää asuntolainan korosta 2023 ja eri korkovaihtoehdoista tästä. Asuntolainan korkokulujen noustessa moni asuntovelallinen pohtii, mihin viitekorkoon asuntolaina kannattaa sitoa lainamenojen vähentämiseksi. Kiinteän ja […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – asuntolainojen marginaalit pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Copyright © 2023 Etua.fi