Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kannattaako remontti ennen asunnon myyntiä?

2.9.2020
Remonttia ennen asunnon myyntiä kannattaa harkita

Asunto pitäisi saada myytyä nopeasti ja mahdollisimman hyvään hintaan. Asunto on kuitenkin remontin tarpeessa – seinien maali on kulahtanut ja kylpyhuone on parhaat päivänsä nähnyt. Kannattaako asunto remontoida ennen myyntiä?

Mitä paremmassa kunnossa asunto on, sitä helpompi se on myydä ja sitä paremman hinnan asunnosta saa. Myös ostajat arvostavat muuttovalmiutta asunnossa.

Kannattaa silti harkita, millaisen remontin tekee ennen myyntiä tai tekeekö remonttia lainkaan. Remontti ei välttämättä nosta asunnon arvoa suhteessa kustannuksiin.

Isoja remontteja ennen myyntiä on syytä miettiä tarkkaan

Helsingin Sanomien haastattelemien kiinteistövälittäjien mukaan valtaosa ihmisistä haluaa muuttaa asuntoon, jota ei tarvitse aloittaa heti remontoimaan. Harvoin myyjän kannattaa kuitenkaan tehdä isoa ja hinnakasta remonttia myytävässä asunnossa. Tällöin riskinä on, että remonttiin sijoitettuja rahoja ei saa takaisin asunnon myyntihinnassa.

– Erityisesti isojen asuntojen remonttia on syytä harkita tarkkaan, sanoo SKV Kiinteistövälityksen liiketoimintajohtaja Anu-Elina Hintsa. Isojen asuntojen remonteista muodostuu yleensä kalliita koon vuoksi. Samalla isojen asuntojen etsijät ostavat asunnon yleensä pidemmäksi aikaa ja haluavat tehdä remontin oman tyylin mukaiseksi ja mahdollisesti muuttaa huonejakoa.

Myös kylpyhuone- tai keittiöremonttia on hyvä miettiä kahdesti, varsinkin jos putkiremontti on tulossa. -Hyvässä kunnossa oleva kylpyhuone on kuitenkin iso plussa asuntokaupoilla, Hintsa kertoo.

Pintaremontti voi nopeuttaa asunnon myyntiä

Pieni pintaremontti ei välttämättä takaa asunnon parempaa myyntihintaa, mutta se voi nopeuttaa asunnon myyntiä. Yksinkertaisimmillaan asunnon yleisilmettä voi parantaa esimerkiksi korjaamalla rikkinäiset paikat, puhdistamalla likaiset pinnat, maalaamalla seinät ja uusimalla silikonisaumat.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 6%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Tavoitteena on poistaa kaupan esteenä olevia asioita. – Jos jotain tekee, tekee sellaista, joka on mahdollisimman monen mieleen, sanoo BO LKV:n toimitusjohtaja Tuomo Räsänen.

Vaaleat värit ja laadukkaat materiaalit miellyttävät monia. Esimerkiksi puunväristen pintojen maalaaminen vaaleiksi, keittiön kaapinovien tai vain vetimien vaihto voivat riittää positiiviseen mielikuvaan asunnosta. Tällainen asunnon ehostus maksaa korkeintaan muutamia tuhansia euroja ja kohottaa yleisilmettä, poistaa tunkkaisuutta ja luo tilan tuntua.

Asunnon sijaintikin vaikuttaa ennen myyntiä tehdyn remontin kannattavuuteen

Parhaassa tapauksessa hyvin tehty remontti nostaa asunnon arvoa. Merkittävä hinnannousu kuitenkin usein edellyttää, että remonttiin sijoittaa muutamia tonneja enemmän.

 -Remonttiin käytetyt rahat voi olla haasteellista saada kokonaan takaisin, paitsi jos remontti tehdään hyvällä maulla ja laadukkailla materiaaleilla, Hintsa kertoo.

Myös sijainnin täytyy olla hyvä, jotta ostajat ovat halukkaita maksamaan asunnosta enemmän. Asunnon sijainnin ollessa huono, kannattaa Räsäsen mukaan remonttibudjetti olla mieluummin tuhansia kuin kymmeniä tuhansia euroja.

-Tällöin paneutuisin repsottaviin listoihin, huonosti ruuvattuihin pistorasioihin ja päivittäisin seinän värin vaaleiksi, vinkkaa Räsänen.

Remontti voi myös hidastaa asuntokauppaa

Joskus tehty remontti voi hidastaa asuntokauppaa. Näin voi käydä, jos asunnon remontoi itselleen oman maun mukaisesti.

Toinen vaara on remontin työjäljessä. – Tee se itse -timpurin sinne päin -remontilla aiheutetaan enemmän ongelmia kuin saavutetaan hyötyä, Räsänen sanoo.

Muun muassa kylpyhuoneremontti tulisi tehdä ammattilaisilla ja luvanvaraisiin remontteihin täytyy muistaa pyytää lupa.

Kannattaako siis remontti ennen myyntiä?

Ostajat arvostat muuttovalmista asuntoa, mutta eivät välttämättä kaikkien remontista aiheutuvien kulujen verran. Siksi kannattaa laskea tarkoin, saako remonttiin sijoitettuja rahoja takaisin asunnon myyntihinnassa.

Esimerkiksi suuria keittiö- tai kylpyhuoneremontteja kannattaa miettiä kahdesti. Paitsi että nämä ovat hintavia remontteja, remontoitu keittiö tai kylpyhuone ei välttämättä ole ostajan maun mukainen.

Pintaremontti ja pikkuvikojen korjaaminen sen sijaan kannattaa. Esimerkiksi seinien ja katon maalaaminen vaaleilla sävyillä tai rikkinäisten kahvojen ja lattialistojen korjaaminen ovat edullisia tapoja parantaa asunnon ilmettä. Vaarana ei ole myöskään asunnon remontointi potentiaalisen ostajan maun ja mieltymysten vastaiseksi.

Remonttirahat voi käyttää myös kodin stailaamiseen ja laadukkaiden kuvien ottamiseen asunnon myynnin nopeuttamiseksi. Tavaroiden karsimisella ja huonekalujen uudelleen järjestelyllä voi kohottaa asunnon yleisilmettä helposti.

Remonttilainaa hakiessasi huomioi nämä asiat

Jos päätyy asunnon remontointiin, remontin budjetointi ja remonttien kilpailutukset kannattaa tehdä. Remonttien hintahaitarit voivat olla suuria, ja remonttikustannukset ja tarvittava lainamäärä on hyvä selvittää ennen lainan hakua.

Remonttilaina kannattaa myös kilpailuttaa. Lainantarjoajien lainaehdot voivat vaihdella paljonkin ja siksi edullisin laina löytyy vain kilpailuttamalla. Kilpailuta remonttilaina ilmaiseksi tästä.

Lue myös: Mistä löytyy edullisin remonttilaina?

Lähde: Helsingin Sanomat
Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Nainen istumassa sähköpotkulaudan päällä.

Sähköpotkulautojen hintavertailu 2024 

28.5.2024

Tässä artikkelissa vertailemme vuokrattavien sähköpotkulautojen minuutti- ja kuukausihintoja Helsingissä kesällä 2024.


Lainan kilpailutus Etuan avulla auttoi Sannaa saamaan 20 000 euron lainan, kun tavallinen pankki ei myöntänyt.

Sanna sai 20 000 euron lainan ulkomaan asuntoon Etuan avulla: ”Tavallinen pankki ei myöntänyt lainaa”

15.5.2024

Uudellamaalla asuva 29-vuotias Sanna päätti puolisonsa kanssa hankkia vapaa-ajan asunnon ulkomailta. Kun täydellinen kohde löytyi, he hakivat pankista 20 000 euron lainaa asunnon panttia varten. Tavallinen pankki ei kuitenkaan myöntänyt lainaa, joten Sanna […]


Copyright © 2024 Etua.fi