Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Joulurahaa helposti – asuntovelalliselle jopa yli 1 000 €

14.12.2017

Joulu lähestyy, ja joulurahan tarve voi yllättää. Lue lisää, miten voit saada jopa 1 000 € jouluostoksia varten!

Joulurahaa asuntovelallisille

 

Suomen Rahatiedon tuoreen tutkimuksen mukaan kaikista edullisimman joulurahan saa asuntolainasta. Ottamalla hyvissä ajoin lyhennysvapaata voit helposti saada joulurahaa yli 1 000 €. Omistusasunto parantaa mahdollisuuksiasi saada isomman luoton (Taloussanomat 8.12.2017).

Laita asuntolaina kätevästi lyhennysvapaalle vaikkapa kolmeksi kuukaudeksi. Näin rahaa vapautuu jopa yli 1 000 € – riippuen jäljellä olevasta lainamäärästä ja takaisinmaksuajasta. Jos tarvitset tätä suuremman lainamäärän, voit saada pankista vakuudellisen kulutusluoton esimerkiksi asuntovarallisuutta vastaan.

Asuntolainaa vasten otettavien luottojen kokonaiskorot vaihtelevat. Esimerkiksi Hypon korko on 5,0 %, Handelsbankenin puolestaan 7,6 %. Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemästä selvityksestä ilmenee, että 10 000 €:n luotolle ero on satoja euroja.

Muistathan kuitenkin, että joulu on tyypillistä velkaantumisen kulta-aikaa. Ennen joululuoton ottamista tulee aina varmistaa, että oma talous on tasapainossa.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Asuntolainojen korot tasaantuivat

Joulukuussa uuden asuntolainan todelliset keskikorot tasaantuivat. Joulukuussa keskimarginaali oli 0,95 %, kun taas todellinen hinta marraskuun lopussa oli keskimäärin 1,30 %.

Tampereen Handelsbanken ja Kurikan Osuuspankki alensivat uuden asuntolainan marginaaliaan. Edullisin kokonaiskorko oli Hypolla: hieman alle 1 %. Sen sijaan Ålandsbanken ja Sinetti OP myivät hieman yli 1 %:n lainaa.

Kolmen vuoden asuntolainan kiinteän jakson mukaan laskettu lainakorko olisi ollut nyt keskimäärin 1,31 % ja viiden vuoden puolestaan keskimäärin 1,49 %.

Etua.fi-lainapalvelussa voi vertailla ilmaiseksi kulutusluottoja, remonttilainoja, matkalainaa, lainaa ilman vakuuksia tai asuntolainaa. Tutustu Etuan palveluihin täältä

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Lainan kilpailutus kannattaa

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin. Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla […]


Copyright © 2023 Etua.fi