Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Joulurahaa helposti – asuntovelalliselle jopa yli 1 000 €

14.12.2017

Joulu lähestyy, ja joulurahan tarve voi yllättää. Lue lisää, miten voit saada jopa 1 000 € jouluostoksia varten!

Joulurahaa asuntovelallisille

Suomen Rahatiedon tuoreen tutkimuksen mukaan kaikista edullisimman joulurahan saa asuntolainasta. Ottamalla hyvissä ajoin lyhennysvapaata voit helposti saada joulurahaa yli 1 000 €. Omistusasunto parantaa mahdollisuuksiasi saada isomman luoton (Taloussanomat 8.12.2017).

Laita asuntolaina kätevästi lyhennysvapaalle vaikkapa kolmeksi kuukaudeksi. Näin rahaa vapautuu jopa yli 1 000 € – riippuen jäljellä olevasta lainamäärästä ja takaisinmaksuajasta. Jos tarvitset tätä suuremman lainamäärän, voit saada pankista vakuudellisen kulutusluoton esimerkiksi asuntovarallisuutta vastaan.

Asuntolainaa vasten otettavien luottojen kokonaiskorot vaihtelevat. Esimerkiksi Hypon korko on 5,0 %, Handelsbankenin puolestaan 7,6 %. Suomen Rahatiedon Taloussanomille tekemästä selvityksestä ilmenee, että 10 000 €:n luotolle ero on satoja euroja.

Muistathan kuitenkin, että joulu on tyypillistä velkaantumisen kulta-aikaa. Ennen joululuoton ottamista tulee aina varmistaa, että oma talous on tasapainossa.

Asuntolainojen korot tasaantuivat

Joulukuussa uuden asuntolainan todelliset keskikorot tasaantuivat. Joulukuussa keskimarginaali oli 0,95 %, kun taas todellinen hinta marraskuun lopussa oli keskimäärin 1,30 %.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Tampereen Handelsbanken ja Kurikan Osuuspankki alensivat uuden asuntolainan marginaaliaan. Edullisin kokonaiskorko oli Hypolla: hieman alle 1 %. Sen sijaan Ålandsbanken ja Sinetti OP myivät hieman yli 1 %:n lainaa.

Kolmen vuoden asuntolainan kiinteän jakson mukaan laskettu lainakorko olisi ollut nyt keskimäärin 1,31 % ja viiden vuoden puolestaan keskimäärin 1,49 %.

Etua.fi-lainapalvelussa voi vertailla ilmaiseksi kulutusluottoja, remonttilainoja, matkalainaa, lainaa ilman vakuuksia tai asuntolainaa. Tutustu Etuan palveluihin täältä

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


Kotitalousvähennys 2021 on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää.

Kotitalousvähennys 2024 – kuinka haetaan ja milloin?

5.4.2024

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää. Kotitalousvähennyksen hakeminen on tärkeä osa taloudenhallintaa monelle suomalaiselle. Mutta miten tämä vähennys sitten haetaan? Verottajan sivuilla annettu ohjeistus on selkeä, mutta se saattaa silti herättää kysymyksiä. […]


Copyright © 2024 Etua.fi