Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Halvin sijoitusasuntolaina asunnon ostoon

26.3.2021
Sijoitusasuntolainaa harkitsevan kannattaa valmistautua hyvin lainaneuvotteluihin.

Sijoitusasuntolainan hakuun kannattaa valmistautua hyvin.

Yhä useampi yksityishenkilö on kiinnostunut hankkimaan sijoitusasunnon, onhan viisaasti valittu sijoitusasunto hyvä suoja inflaatiolle. Sijoitusasuntolainan saaminen ei kuitenkaan ole itsestään selvää. Sijoitusasuntoa varten lainaa harkitsevan kannattaakin tehdä tuottosuunnitelmat valmiiksi lainan hakua varten.

Millainen sijoitusasunto kannattaa ostaa ja mistä?

Sijoitusasunnon kannattavuuteen vaikuttaa moni asia: alueen hintataso, vastikkeet, tuleva vuokratuotto, asunnon ja taloyhtiön kunto ja mahdolliset remontit.

Asunnon sijaintia kannattaa pohtia tarkkaan. Syrjäisemmiltä seuduilta asunnon saa edullisesti, mutta asunnon jälleenmyynti voi olla hankalaa, samoin vuokralaisten saanti. Sijoitusasunnon hankkiminen kasvukeskuksista ja näiden kehyskunnista onkin varmempaa.

Kaiken kaikkiaan sijoitusasunto on kannattava, jos vuokra kattaa yhtiövastikkeen, lainan takaisinmaksun ja verot, ja rahaa jää vielä käteen.

Sijoitusasuntolainan marginaali

Sijoitusasuntolainan marginaaliin vaikuttaa moni asia. Kuten asuntolainoissa, sijoitusasuntolainoissakin pankit tekevät aina henkilökohtaisen lainatarjouksen ja marginaalin hinta riippuu niin pankista, hakijasta kuin itse sijoitusasunnosta. Yleensä sijoitusasuntolainan marginaali on korkeampi kuin tavallisissa asuntolainoissa, sillä pankit arvioivat sijoitusasuntoihin liittyvän tavallisia asuntoja enemmän riskejä.

Asuntolainaa myöntäessään pankit tarkastelevat useita tekijöitä. Ensiksi asuntosijoittajalla täytyy olla omia säästöjä tai muita vakuuksia. Sijoitusasunto yleensä toimii sitä varten otetun lainan vakuutena noin 60–70 prosentin edestä asunnon hinnasta. Ostajalla tulee olla loppusumma joko säästöinä tai muuna vakuutena. Eli jos esimerkiksi on ostamassa 100 000 euron sijoitusasunnon, pitäisi olla noin 30 000 euroa omia säästöjä tai muita vakuuksia.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Pankit myös testaavat lainanhakijan riskinsietokykyä esimerkiksi remontteja tai vuokratulon katkeamista varten. Lisäksi pankit arvioivat asuntoa, asunnon arvon kehitystä ja millä paikkakunnalla sijoitusasunto sijaitsee, eli miten helposti asunnon saa myytyä.

Halvin sijoitusasuntolaina löytyy kilpailuttamalla

Sijoitusasuntoon haettava laina kannattaa kilpailuttaa usean pankin kesken halvimman lainan löytämiseksi. Pienikin ero sijoitusasuntolainan marginaalissa tuo merkittäviä säästöjä koko laina-aikana.

Helpoin tapa kilpailuttaa sijoitusasuntolaina on täyttää yksi hakemus Etua.fi-lainapalvelussa. Hakemus välitetään useille pankeille, jotka tekevät tarjouksen suoraan asiakkaalle. Palvelumme on ilmainen eikä se velvoita mitenkään.

Kilpailuta sijoitusasuntolaina helposti ja ilmaiseksi Etua.fi-palvelussa.

Lue seuraavaksi


Vaadittava asuntolainan käsiraha vaihtelee sen mukaan, onko ensiasunnon ostaja, ASP-lainaa tai muuta asuntolainaa hakeva henkilö.

Asuntolainan käsiraha – kuinka paljon käsirahaa asuntolainaan tarvitaan?

3.4.2024

Asuntolainan käsiraha on etukäteen säästetty summa asunnon ostohinnasta, sillä asuntoa ei voi hankkia kokonaan lainarahalla. Lue tästä, kuinka paljon käsirahaa asuntolainaa varten tarvitaan. Asuntolainan käsiraha eli omarahoitusosuus tarkoittaa riittäviä säästöjä tai muita vakuuksia […]


Ensiasunnon ostajan etuja on monia, kuten varainsiirtoverosta vapautuminen.

Ensiasunnon ostajan edut – neljä rahanarvoista vinkkiä

7.1.2024

Ensiasunnon ostaja kohtaa monia rahoitukseen ja verotukseen liittyviä kysymyksiä. Kokosimme neljä vinkkiä, joiden avulla ensiasunnon ostaja voi säästää rahaa. Lue ensiasunnon ostajan eduista ja muista rahanarvoisista vinkeistä tästä. 1. Pienempi ensiasunnon ostajan omarahoitusosuus […]


Ensiasunnon ostajan opas

Ensiasunnon ostajan opas

6.1.2024

Suunnitteletko ensimmäisen oman asunnon ostoa? Lue tästä, mitä ensikertalaisen on hyvä tietää asuntokaupoista! Asunnon ostaminen on iso päätös, johon liittyy paljon huomioitavia asioita. Tähän oppaaseen ovat koottuna yleisimmät kysymykset, joita ensiostajan mielessä liikkuu, […]


Copyright © 2024 Etua.fi