Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Halvin sijoitusasuntolaina asunnon ostoon

26.3.2021
Sijoitusasuntolainaa harkitsevan kannattaa valmistautua hyvin lainaneuvotteluihin.

Sijoitusasuntolainan hakuun kannattaa valmistautua hyvin.

Yhä useampi yksityishenkilö on kiinnostunut hankkimaan sijoitusasunnon, onhan viisaasti valittu sijoitusasunto hyvä suoja inflaatiolle. Sijoitusasuntolainan saaminen ei kuitenkaan ole itsestään selvää. Sijoitusasuntoa varten lainaa harkitsevan kannattaakin tehdä tuottosuunnitelmat valmiiksi lainan hakua varten.

Millainen sijoitusasunto kannattaa ostaa ja mistä?

Sijoitusasunnon kannattavuuteen vaikuttaa moni asia: alueen hintataso, vastikkeet, tuleva vuokratuotto, asunnon ja taloyhtiön kunto ja mahdolliset remontit.

Asunnon sijaintia kannattaa pohtia tarkkaan. Syrjäisemmiltä seuduilta asunnon saa edullisesti, mutta asunnon jälleenmyynti voi olla hankalaa, samoin vuokralaisten saanti. Sijoitusasunnon hankkiminen kasvukeskuksista ja näiden kehyskunnista onkin varmempaa.

Kaiken kaikkiaan sijoitusasunto on kannattava, jos vuokra kattaa yhtiövastikkeen, lainan takaisinmaksun ja verot, ja rahaa jää vielä käteen.

Sijoitusasuntolainan marginaali

Sijoitusasuntolainan marginaaliin vaikuttaa moni asia. Kuten asuntolainoissa, sijoitusasuntolainoissakin pankit tekevät aina henkilökohtaisen lainatarjouksen ja marginaalin hinta riippuu niin pankista, hakijasta kuin itse sijoitusasunnosta. Yleensä sijoitusasuntolainan marginaali on korkeampi kuin tavallisissa asuntolainoissa, sillä pankit arvioivat sijoitusasuntoihin liittyvän tavallisia asuntoja enemmän riskejä.

Asuntolainaa myöntäessään pankit tarkastelevat useita tekijöitä. Ensiksi asuntosijoittajalla täytyy olla omia säästöjä tai muita vakuuksia. Sijoitusasunto yleensä toimii sitä varten otetun lainan vakuutena noin 60–70 prosentin edestä asunnon hinnasta. Ostajalla tulee olla loppusumma joko säästöinä tai muuna vakuutena. Eli jos esimerkiksi on ostamassa 100 000 euron sijoitusasunnon, pitäisi olla noin 30 000 euroa omia säästöjä tai muita vakuuksia.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Pankit myös testaavat lainanhakijan riskinsietokykyä esimerkiksi remontteja tai vuokratulon katkeamista varten. Lisäksi pankit arvioivat asuntoa, asunnon arvon kehitystä ja millä paikkakunnalla sijoitusasunto sijaitsee, eli miten helposti asunnon saa myytyä.

Halvin sijoitusasuntolaina löytyy kilpailuttamalla

Sijoitusasuntoon haettava laina kannattaa kilpailuttaa usean pankin kesken halvimman lainan löytämiseksi. Pienikin ero sijoitusasuntolainan marginaalissa tuo merkittäviä säästöjä koko laina-aikana.

Helpoin tapa kilpailuttaa sijoitusasuntolaina on täyttää yksi hakemus Etua.fi-lainapalvelussa. Hakemus välitetään useille pankeille, jotka tekevät tarjouksen suoraan asiakkaalle. Palvelumme on ilmainen eikä se velvoita mitenkään.

Kilpailuta sijoitusasuntolaina helposti ja ilmaiseksi Etua.fi-palvelussa.

Lue seuraavaksi


Laskin, kolikoita ja pieni talo pöydällä.

Ensiasunnon ostajien varainsiirtoverovapaus poistumassa – vielä ehdit hyödyntää veroedun

25.10.2023

Varainsiirtovero laskee, eikä ensiasunnon ostaja hyödy enää kyseiseen veroon liittyvästä veroedusta vuoden 2024 jälkeen.


Asuntolainan korko on keskeinen osa asuntolaina kustannuksia.

Asuntolainan korko 2023 – kiinteä vai vaihtuva korko?

24.8.2023

Asuntovelallisen yksi keskeisempiä päätöksiä on, mihin viitekorkoon asuntolainansa sitoo. Lue lisää asuntolainan korosta 2023 ja eri korkovaihtoehdoista tästä. Asuntolainan korkokulujen noustessa moni asuntovelallinen pohtii, mihin viitekorkoon asuntolaina kannattaa sitoa lainamenojen vähentämiseksi. Kiinteän ja […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – asuntolainojen marginaalit pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Copyright © 2023 Etua.fi