Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Autolainan korko on noussut rajusti

18.8.2023

Autolainan koron nousu on vaikuttanut autokauppaan.

Autolainan korko on noussut lyhyessä ajassa.

Autolainojen korot ovat nousseet nopeasti. Kun vuosi sitten auton rahoitukseen tarjottiin lainaa 3–4 prosentin korolla, on nyt normaali korkotaso 6–8 prosenttia.

Kasvanut korkotaso ja kohonneet hinnat ovat ohjanneet ihmisiä ostamaan edullisempia käytettyjä autoja. Uusien autojen kauppa laahaa ennätysalhaalla.

Autolainojen korkoihin ei muutoksia lähiaikoina

Kauppalehti (16.8.2023) kysyi autoliikkeiltä, millaisia korkoja kaupat nyt tarjoavat auton hankintaan. Autojen korot ovat nousseet paljon lyhyessä ajassa. Esimerkiksi asiakas on voinut hankkia pari vuotta sitten uuden auton 2–4 prosentin korolla, kun nyt rahoitusta tarjotaan yli 6 prosentin korolla.

Autolainojen korkoihin ei ole näkyvissä merkittäviä muutoksia lähivuosina. Asiantuntijoiden mukaan nollakorkoihin ei ole paluuta, mutta jossain vaiheessa korot voivat nykytasosta laskea.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Toiveena on, että autokaupan yleinen markkinoiden korkotaso asettuisi 3–4 prosentin välille. Tämä olisi alhaisiin korkoihin tottuneille asiakkaille hyväksyttävämpi taso kuin nykyinen 6–8 prosentin taso.

Korkokisa käynnissä – tavoitteena houkutella asiakkaita

Korkojen kivutessa ja autokaupan hiipuessa autoliikkeet kilpailevat koroilla. Tällöin on usein kyseessä vain tietyt mallit, joista halutaan eroon heikon kysynnän takia.

Autokaupan esittämän koron päälle tulee yleensä osamaksurahoituksen perustamiskulut ja tilinhoitopalkkiot. Siten osamaksurahoituksen todellinen vuosikorko on noin 2 prosenttiyksikköä kalliimpi kuin autoliikkeen esittämä tarjous.

Halvin korkotarjous Kauppalehden artikkelissa oli 0.99 prosenttia plus kulut, mutta kyseessä oli Fordin maahantuojan tukema korkotarjous varaston tyhjentämiseksi tietystä mallista. Uuden täyssähkö-Fordin korkotarjous oli 2,9 prosenttia.

Muutkin automerkit ovat lyöneet tiskiin kovia tarjouksia tiettyjen malliensa myynnin edistämiseksi.: Opel ja Hyundai 2,9 prosentin korolla ja Toyota 1,9 prosentin rahoituskorolla.

Korkotarjoukset, jotka ovat alle kuuden prosentin, ovat pois autokaupan katteesta, kertoo erään autoliikkeen johtaja Kauppalehden haastattelussa. Kyseinen autoliike myy ilman maahantuojan tukea vaihtoautoja, joiden osamaksukorko on 6,9 prosenttia. Tämä on lähempänä nykyistä korkotasoa. 

Miten rahoittaa auto?

Valtaosa Suomen autokaupoista rahoitetaan autoliikkeiden tarjoamilla osamaksukaupoilla. Tällöin ostettava auto toimii vakuutena ja auto siirtyy ostajan omistukseen, kun viimeinen erä autosta on maksettu. Osamaksun ehdot, kuten korot, kuukausierät ja laina-aika sovitaan ostohetkellä autoliikkeen kanssa.

Auton osto voi myös tapahtua vakuudellisen tai vakuudettoman lainan avulla. Jotkut pankit myöntävät vakuudellista lainaa auton hankintaa varten, ja tällöin vakuutena voi toimia esimerkiksi asunto, kesämökki tai osakkeet. Vakuudellista lainaa haetaan yleensä suurempiin summiin, joten se voi olla houkutteleva vaihtoehto niille, jotka suunnittelevat kalliimman auton hankintaa.

Halvempaa autoa harkitseville ja auton hankintaa nopealla aikataululla suunnittelevalle on vakuudeton autolaina helppo vaihtoehto. Vakuudeton autolaina tulee kyseeseen myös yksityishenkilöiden välisissä autokaupoissa.

Vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea haluamalleen summalle 500 ja 60 000 euron välillä, joten lainalla voi rahoittaa kätevästi auton mistä hintaluokasta tahansa. Vakuudetonta lainaa varten ei tarvitse olla vakuuksia tai käsirahaa, ja lainan saa käyttöönsä nopeasti.

Löydä halvin laina kilpailuttamalla ja vertailemalla autolainan tarjouksia

Halvimman autorahoituksen löydät vain kilpailuttamalla ja vertailemalla tarjouksia. Autoliikkeen tarjoama rahoitus ei aina ole kaikkein edullisin vaihtoehto ja joka tapauksessa eri rahoitusvaihtoehtojen vertailu on viisasta.

Etuan kautta voit kilpailuttaa vakuudettoman autolainan helposti ja nopeasti. Täytät vain yhden hakemuksen nettisivuillamme ja voit saada saman tien usean lainatarjouksen vertailtavaksi. Hakemus on ilmainen eikä tarjottu laina velvoita nostamaan sitä.

Näet kaikki lainatarjoukset yhdeltä sivulla edullisuusjärjestyksessä, joten tarjousten vertailu keskenään on helppoa. Tarkista tarjouksista ainakin lainan vuosikorko, takaisinmaksuaika ja kuukausierä. Valittuasi sopivan tarjouksen voit toimittaa tulotodistukset ja hyväksyä lainasopimuksen pankin sivuilla.

Voit hakea autolainaa Etuan kautta, jos asut vakituisesti Suomessa, olet vähintään 18-vuotias, luottotietosi on puhtaat ja sinulla on joka kuukausi tuloja vähintään 850 euroa ennen veroja.

Kilpailuta autolaina nyt tästä

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Nainen istumassa sähköpotkulaudan päällä.

Sähköpotkulautojen hintavertailu 2024 

28.5.2024

Tässä artikkelissa vertailemme vuokrattavien sähköpotkulautojen minuutti- ja kuukausihintoja Helsingissä kesällä 2024.


Lainan kilpailutus Etuan avulla auttoi Sannaa saamaan 20 000 euron lainan, kun tavallinen pankki ei myöntänyt.

Sanna sai 20 000 euron lainan ulkomaan asuntoon Etuan avulla: ”Tavallinen pankki ei myöntänyt lainaa”

15.5.2024

Uudellamaalla asuva 29-vuotias Sanna päätti puolisonsa kanssa hankkia vapaa-ajan asunnon ulkomailta. Kun täydellinen kohde löytyi, he hakivat pankista 20 000 euron lainaa asunnon panttia varten. Tavallinen pankki ei kuitenkaan myöntänyt lainaa, joten Sanna […]


Copyright © 2024 Etua.fi