Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainojen marginaalit nyt alhaalla – uusia asuntolainoja nostettu ennätysmäärä

3.2.2021
Asuntolainojen marginaalit alhaalla

Asuntolainojen marginaali on laskenut ennätyksellisen alhaiseksi.

Asuntomarkkina kävi poikkeuksellisen kuumana viime vuoden syksynä. Asuntolainoja nostettiin Suomessa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Syys-joulukuussa 2020 asuntolainoja otettiin noin 13 % enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Yksinomaan joulukuussa asuntolainoja nostettiin 1,9 miljardin euron edestä, mikä on suurin määrä uusia lainoja, mitä joulukuussa on koskaan otettu.

Kaiken kaikkiaan asuntolainoja nostettiin viime vuonna 20,4 miljardin edestä eli 4,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Asuntolainamarginaalit ennätyksellisen alhaalla

Uusien nostettujen asuntolainojen keskikorko laski ennätyksellisen alhaiseksi. Suomen Pankin mukaan uusien nostettujen asuntolainojen keskikorko oli 0,69 prosenttia joulukuussa 2020.

Huomionarvoista on, että asuntolainojen takaisinmaksuajat ovat pidentyneet entisestään. Joulukuussa 2020 uusien asuntolainojen keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 21 vuotta ja kuusi kuukautta. Yli 29 vuoden mittaisien asuntolainojen osuus uusista asuntolainoista on kasvanut. Niitä oli joulukuussa yli 12 prosenttia, kun osuus vuotta aiemmin oli noin seitsemän prosenttia.

Millä marginaalilla asuntolainaa

Asuntolainamarginaaleihin vaikuttaa moni asia ja samakin asiakas voi saada eri pankeista erilaisen lainatarjouksen. Marginaaliin vaikuttaa muun muassa pankin omat lainanmyöntökriteerit, asiakkaan takaisinmaksukyky ja ostettavan asunnon sijainti ja kunto.

Etuan asuntolainojen marginaalivertailu tarjoaa kuluttajille reaaliaikaisen tiedon marginaalien kehityksestä, jotta sinulla on mahdollisuus tutustua ajankohtaisimpaan marginaalitilanteeseen ja tehdä päätöksiä asuntolainaasi liittyen tiedon pohjalta.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 6%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Kilpailuta asuntolaina

Asuntolainan kilpailutus kannattaa aina, sillä vertailemalla eri pankkien lainatarjouksia, löydät itsellesi sopivimman lainan parhaalla mahdollisella marginaalilla ja lainaehdoilla.

Etuan kautta kilpailutat asuntolainat helposti ja luotettavasti, sillä Etua on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia.

Kilpailuta asuntolainasi jo tänään!


Lähde: Suomen Pankki

Lue seuraavaksi


Vaadittava asuntolainan käsiraha vaihtelee sen mukaan, onko ensiasunnon ostaja, ASP-lainaa tai muuta asuntolainaa hakeva henkilö.

Asuntolainan käsiraha – kuinka paljon käsirahaa asuntolainaan tarvitaan?

3.4.2024

Asuntolainan käsiraha on etukäteen säästetty summa asunnon ostohinnasta, sillä asuntoa ei voi hankkia kokonaan lainarahalla. Lue tästä, kuinka paljon käsirahaa asuntolainaa varten tarvitaan. Asuntolainan käsiraha eli omarahoitusosuus tarkoittaa riittäviä säästöjä tai muita vakuuksia […]


Ensiasunnon ostajan etuja on monia, kuten varainsiirtoverosta vapautuminen.

Ensiasunnon ostajan edut – neljä rahanarvoista vinkkiä

7.1.2024

Ensiasunnon ostaja kohtaa monia rahoitukseen ja verotukseen liittyviä kysymyksiä. Kokosimme neljä vinkkiä, joiden avulla ensiasunnon ostaja voi säästää rahaa. Lue ensiasunnon ostajan eduista ja muista rahanarvoisista vinkeistä tästä. 1. Pienempi ensiasunnon ostajan omarahoitusosuus […]


Ensiasunnon ostajan opas

Ensiasunnon ostajan opas

6.1.2024

Suunnitteletko ensimmäisen oman asunnon ostoa? Lue tästä, mitä ensikertalaisen on hyvä tietää asuntokaupoista! Asunnon ostaminen on iso päätös, johon liittyy paljon huomioitavia asioita. Tähän oppaaseen ovat koottuna yleisimmät kysymykset, joita ensiostajan mielessä liikkuu, […]


Copyright © 2024 Etua.fi