Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainan hinta laskee edelleen

9.11.2017

Asuntolaina vain halpenee: kolme pankkia alensi marginaaliaan – euriborit yhä miinuksella. Näin uutisoi Taloussanomat 8.11.2017. Suomen Rahatieto keräsi Taloussanomille tiedot asuntolainojen marginaaleista pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Uusien asuntolainojen keskimääräinen marginaali oli marraskuussa 0,95 %. Kun samaan aikaan kaikki yleisimmät asuntolainojen viitekorkoina käytetyt euriborit ovat negatiivisia, muodostuu uuden asuntolainan kokonaiskorko pelkästään pankin marginaalista.

Halvimman ja kalleimman asuntolainan ero oli tässä selvityksessä 0,25 %. Esimerkiksi 100 000 €:n lainassa tämä tarkoittaa lähes 250 €:n säästöä vuodessa. Lainan määrän alentuessa myös ero halvimman ja kalleimman lainan välillä pienenee, mutta koko laina-aikana säästöä syntyy kuitenkin tuhansia euroja.

Asuntolainan marginaali on aina asiakaskohtainen, joten suoraan pankkien välisestä vertailusta ei voi päätellä yksittäisen asiakkaan saamaa lainamarginaalia. Lainatarjouksia kannattaakin pyytää aina useammasta pankista ja vertailla huolella myös muita lainan kustannuksia marginaalin lisäksi. Mahdollisuus pitää lyhennysvapaata, viitekoron muutokset ja muut lainaan liittyvät muutokset aiheuttavat usein kustannuksia. Näiden kustannusten vertailu eri pankkien välillä kannattaa tehdä huolella, jotta tulevaisuudessa välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

Pankit tarjoavat nykyisin asuntolainan korkojen suojaukseen erilaisia lisätuotteita, joiden kustannukset saattavat nousta suuriksi varsinkin nykyisten alhaisten korkojen aikana. Lainaturva, korkokatto ja korkoputki ovat tuotenimiä, joita pankit käyttävät näistä lisäpalveluista. Yhteistä niille kaikille on, että asiakas voi lisämaksua vastaan suojautua viitekoron nopean nousun aiheuttamalta korkomenojen kasvulta. Kyseessä on vakuutustuote, jonka tarpeellisuutta jokaisen lainahakijan kannattaa miettiä huolella. Mitään yleistä ohjetta siitä, kannattaako suojaus ottaa vai ei, on mahdotonta sanoa. Vasta vuosien päästä on mahdollista verrata lainaturvasta aiheutuneita kuluja niistä mahdollisesti saatuun hyötyyn.

Asuntolainan kilpailutus hoituu helposti yhdellä nettihakemuksella.

Asuntolainojen marginaalit muuttuvat pankkien välisen kilpailutilanteen mukaan. Marginaaleissa on myös alueellisia eroja ja usein isoimmissa kaupungeissa marginaalit jäävät muuta maata alemmalle tasolle. Tämän johdosto asuntovelallisen kannattaa kilpailuttaa lainan marginaali säännöllisesti myös lainan nostamisen jälkeen. Hakemuksen jättäminen vie vain muutaman minuutin eikä se velvoita mitenkään. Voit rauhassa vertailla pankkien tekemiä lainatarjouksia ja päättää, haluatko vaihtaa lainan toiseen pankkiin.

Vanhan asuntolainan kilpailutus on nopeaa nettihakemuksella.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Lainan kilpailutus kannattaa

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin. Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla […]


Copyright © 2023 Etua.fi