Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainakilpailu on kiristynyt

12.1.2018

Asuntolainojen myymisen kilpailu on kiristynyt yhä enemmän. OP Ryhmä ja Nordea johtavat asuntolainamarkkinoita edelleen jopa lähes 70 prosentin osuudellaan. Muut pankkiryhmät joutuvat tyytymään vähempään, mutta marginaalikilpailu on kovaa.
Asuntolainankilpailutus kannattaa, kun pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista
Kahden viimeisen vuoden aikana otettujen asuntolainojen suuruus on ollut Finanssiala ry:n laskelmien mukaan keskimäärin noin 154 000 euroa. Korot ovat poikkeuksellisen matalia, mikä vauhdittaa kysyntää. Odotettavissa on, että matalien korkojen aika jatkuu vielä vuosia.

Danske Bank tekee nyt pankin vaihtamisesta aiempaa helpompaa. Sillä on käytössään uusi valtakirjapalvelu, joka nopeuttaa prosessia. Parhaimmillaan pankinvaihto hoituu siellä nykyään kahdessa ja puolessa viikossa. Danske Bank myös aikoo nostaa asuntolainojen markkinaosuuttaan nykyisestä noin 12 prosentista.

Toimenpiteenä pankinvaihto on yleisesti helppo, sillä pankin on mahdollista hoitaa toimet asiakkaan puolesta valtakirjalla. Pankinvaihto voi olla osittainen tai tapahtua kokonaisuudessaan. Osittainen vaihto koskee tiettyjä palveluita, kuten asuntolaina- ja päivittäispalveluita, ja osa palveluista jää vanhaan pankkiin. Kokonaisuudessaan tapahtuva pankinvaihto kattaa kaikki pankki- ja sijoituspalvelut.

Vaikuttaa siltä, että pankkien osuudet asuntolainamarkkinoilla vaihtelevat aiempaa voimakkaammin. Kilpailun kiristymisen seurauksena pankkien omat keskimarginaalit ovat laskussa. Tämän vähentämiseksi pankit tarjoavat nykyään kiinteää korkoa ja korkoputkea, jotta marginaalikilpailu rauhoittuisi ja asiakkuudet säilyisivät.

Asuntopankki Hypon toimitusjohtaja Ari Paunan mukaan asuntolainan kilpailutus on erittäin tärkeää: se paitsi on asiakkaiden etu myös tervehdyttää kilpailua. Jos yli prosentin marginaalista saa puolet pois, se vastaa useamman vuoden mahdollista nousua 12 kuukauden euriborissa. Pauna toteaa, että vasta viimeisten kahden vuoden aikana kotitaloudet ovat uskaltaneet kilpailuttaa marginaaleja. Yhä useammat primeasiakkaat ovat kiinnostuneita kilpailuttamaan vanhan marginaalinsa ja ottamaan lisää lainaa, kun marginaalit laskevat alle 0,5 prosentin.

Nyt on loistava hetki kilpailuttaa asuntolaina! Täytä maksuton asuntolainahakemus Etua.fi:ssä. Hakemuksemme täyttäminen ei sido sinua mitenkään, vaan voit rauhassa tutustua eri pankkien tarjouksiin ja vertailla niitä nykyiseen asuntolainaasi. Hakemus vie ajastasi vain muutaman minuutin.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


Kotitalousvähennys 2021 on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää.

Kotitalousvähennys 2024 – kuinka haetaan ja milloin?

5.4.2024

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää. Kotitalousvähennyksen hakeminen on tärkeä osa taloudenhallintaa monelle suomalaiselle. Mutta miten tämä vähennys sitten haetaan? Verottajan sivuilla annettu ohjeistus on selkeä, mutta se saattaa silti herättää kysymyksiä. […]


Copyright © 2024 Etua.fi