Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Asuntolainakilpailu on kiristynyt

12.1.2018

Asuntolainojen myymisen kilpailu on kiristynyt yhä enemmän. OP Ryhmä ja Nordea johtavat asuntolainamarkkinoita edelleen jopa lähes 70 prosentin osuudellaan. Muut pankkiryhmät joutuvat tyytymään vähempään, mutta marginaalikilpailu on kovaa.
Asuntolainankilpailutus kannattaa, kun pankit kilpailevat asuntolaina-asiakkaista
Kahden viimeisen vuoden aikana otettujen asuntolainojen suuruus on ollut Finanssiala ry:n laskelmien mukaan keskimäärin noin 154 000 euroa. Korot ovat poikkeuksellisen matalia, mikä vauhdittaa kysyntää. Odotettavissa on, että matalien korkojen aika jatkuu vielä vuosia.

Danske Bank tekee nyt pankin vaihtamisesta aiempaa helpompaa. Sillä on käytössään uusi valtakirjapalvelu, joka nopeuttaa prosessia. Parhaimmillaan pankinvaihto hoituu siellä nykyään kahdessa ja puolessa viikossa. Danske Bank myös aikoo nostaa asuntolainojen markkinaosuuttaan nykyisestä noin 12 prosentista.

Toimenpiteenä pankinvaihto on yleisesti helppo, sillä pankin on mahdollista hoitaa toimet asiakkaan puolesta valtakirjalla. Pankinvaihto voi olla osittainen tai tapahtua kokonaisuudessaan. Osittainen vaihto koskee tiettyjä palveluita, kuten asuntolaina- ja päivittäispalveluita, ja osa palveluista jää vanhaan pankkiin. Kokonaisuudessaan tapahtuva pankinvaihto kattaa kaikki pankki- ja sijoituspalvelut.

Vaikuttaa siltä, että pankkien osuudet asuntolainamarkkinoilla vaihtelevat aiempaa voimakkaammin. Kilpailun kiristymisen seurauksena pankkien omat keskimarginaalit ovat laskussa. Tämän vähentämiseksi pankit tarjoavat nykyään kiinteää korkoa ja korkoputkea, jotta marginaalikilpailu rauhoittuisi ja asiakkuudet säilyisivät.

Asuntopankki Hypon toimitusjohtaja Ari Paunan mukaan asuntolainan kilpailutus on erittäin tärkeää: se paitsi on asiakkaiden etu myös tervehdyttää kilpailua. Jos yli prosentin marginaalista saa puolet pois, se vastaa useamman vuoden mahdollista nousua 12 kuukauden euriborissa. Pauna toteaa, että vasta viimeisten kahden vuoden aikana kotitaloudet ovat uskaltaneet kilpailuttaa marginaaleja. Yhä useammat primeasiakkaat ovat kiinnostuneita kilpailuttamaan vanhan marginaalinsa ja ottamaan lisää lainaa, kun marginaalit laskevat alle 0,5 prosentin.

Nyt on loistava hetki kilpailuttaa asuntolaina! Täytä maksuton asuntolainahakemus Etua.fi:ssä. Hakemuksemme täyttäminen ei sido sinua mitenkään, vaan voit rauhassa tutustua eri pankkien tarjouksiin ja vertailla niitä nykyiseen asuntolainaasi. Hakemus vie ajastasi vain muutaman minuutin.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


miten nopeasti lainan voi saada tilille?

Miten nopeasti saan lainan tililleni? – Vinkit hakemuksen nopeuttamiseen

8.9.2023

Lainaa hakiessa voi tilanne vaatia nopeaa lainahakemuksen käsittelyä, jos rahoille on tarve heti. Et varmasti ole ainoa lainanhakija, joka on pohtinut hakemuksen käsittelyaikaa sekä sitä, kuinka nopeasti rahat todellisuudessa siirtyvät tilille. Käydään tässä […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi