Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Aloita vuosi laittamalla laina-asiat kuntoon ja säästä rahaa – näin se onnistuu

1.1.2022
Laina-asiat kuntoon vuonna 2022

Maksatko kuukausittain takaisin erilaisia lainoja tai luottoja? Tarkista, millä mallilla laina-asiasi ovat ja voit tulevan vuoden aikana säästää lainakuluissa jopa huomattavasti!

Jos sinulla menee joka kuukausi rahaa erilaisten lainojen lyhennyksiin, kannattaa vuosi 2022 aloittaa tarkistamalla omien lainojen tilanne ja hoitaa laina-asiat kuntoon. Pienilläkin muutoksilla voit saada aikaan huomattavaa säästöä erityisesti pitkällä aika välillä.

Tästä jutusta löydät vinkit, miten voit säästää lainakuluissa vuonna 2022!

Vaihda kalliit luottokorttivelat edullisempaan kulutusluottoon

Joulun aikaan ja loppuvuodesta moni käyttää muuta vuotta enemmän rahaa, sillä rahaa menee esimerkiksi pikkujouluihin, joululahjoihin ja muihin jouluun liittyviin hankintoihin, kuten ruokaan ja koristeisiin. Loppuvuoden hankinnat saattavatkin näkyä luottokortin saldossa ja maksettavaa on kertynyt tavallista enemmän.

Olipa luottokorttivelkasi kertynyt minkälaisista menoista tahansa, kannattaa vuosi aloittaa tarkistamalla velan määrä ja kuukausittaisen takaisinmaksuerän suuruus. Käytetyn saldon lisäksi luotosta tulee maksaa pankin perimä korko, joista voi kertyä huomattavasti lisää maksettavaa erityisesti, jos lyhennät luottokorttivelkaa minimierissä.

Todellinen vuosikorko käytössä olevalle luotolle liikkuu suurimmilla pankeilla 15 prosentin molemmin puolin, joten edullisemmaksi vaihtoehdoksi voi tulla luottokorttivelan maksaminen kerralla pois korvaamalla sen edullisemmalla kulutusluotolla. Kulutusluottojen todelliset vuosikorot vaihtelevat yleensä 5–25 prosentin välillä riippuen pankista ja lainanhakijasta, joten kulutusluotto saattaa tulla selkeästi edullisemmaksi.

Tarkista siis, millaisella korolla voisit saada kulutusluoton ja tulisiko sen takaisin maksaminen kuukausittain edullisemmaksi kuin luoton lyhennys. Kulutusluottoa voi hakea valitsemalleen summalle aina 500 eurosta ylöspäin, joten sillä voi kuitata helposti eri kokoiset luottokorttivelat.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Tästä pääset kokeilemaan Etuan lainalaskuria.

Yhdistä vanhat lainat uudeksi edulliseksi lainaksi

Onko sinulla useampia kulutusluottoja tai luottokorttivelkoja, joita lyhennät joka kuukausi? Vaihtamalla aiemmat kalliit lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi voit säästää kuukausittain korkokuluissa. Jo muutaman prosentin lasku korossa jättää sinulle enemmän rahaa käteen joka kuukausi.  

Korkojen lisäksi jokaisesta lainasta tulee maksettavaksi myös erilaisia lainan- ja tilinhoitomaksuja, joista voi kertyä suurikin summa, jos lainoja on useampia. Myös näistä kertyy säästö, kun yhdistät useamman lainan yhdeksi.

Maksamalla uudella lainalla kerralla pois vanhat lainat ja velat, helpotat myös taloutesi hallintaa, kun sinun ei tarvitse huolehtia kuukausittain useita laskuista ja maksuista.

Edullisimman uuden lainan löydät kilpailuttamalla kulutusluotot, sillä eri pankit voivat tarjota sinulle erilaista korkoa. Kilpailuttaminen onnistuu helposti Etuan kautta, sillä yhdellä lainahakemuksella saat hetkessä jopa parikymmentä lainatarjousta. Etuan palvelulla lainan kilpailuttaminen on aina ilmaista ja turvallista.

Vertailtuasi eri vaihtoehdot ja hyväksyttyäsi lainatarjouksen, saat rahat tilillesi jopa parhaimmillaan samana päivänä ja voit maksaa vanhat lainat pois. Monilla pankeilla lainan maksaminen takaisin alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin onnistuu kätevästi lisäkuluitta.

Kilpailuta vanha asuntolaina ja hyödy edullisista marginaaleista

Lyhennätkö joka kuukausi asuntolainaa, joka on jo useita vuosia vanha? Viime vuosien ajan asuntolainojen marginaalit ja korot ovat olleet kuluttajille edullisella tasolla, joten vanhassa lainassasi saattaa olla nykytilannetta huomattavasti suuremmat kulut. Koska asuntolaina on pitkäaikainen sitoumus, voi pienikin kuukausittainen säästö tuoda huomattavamman säästön koko laina-aikaa katsoessa.

Asuntolainan marginaali on aina asiakaskohtainen ja siihen vaikuttavat esimerkiksi asiakkaan taloudellinen tilanne ja pankin arvioima takaisinmaksukyky. Jos taloudellinen tilanteesi on parempi ja vakaampi kuin tämänhetkisen lainasi nostohetkellä, voit saada uuteen lainaan huomattavasti edullisemman marginaalin.

Vanhankin asuntolainan voi helposti kilpailuttaa ja pyytää pankeilta uudet tarjoukset. Lainan kilpailuttaminen on ilmaista eikä sido sinua vaihtamaan lainaasi, mikäli et löydä lainatarjouksista sopivaa vaihtoehtoa.

Asuntolainojen tämänhetkisistä marginaaleista voit lukea lisää Etuan marginaalivertailusta.

Hae edullista lainaa Etuan kautta jo tänään!

Lue seuraavaksi


Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautuspäivät 2023

20.3.2023

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2023 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Verotuksen päättymiskuukausi Veronpalautuksen maksupäivä tilille […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Copyright © 2023 Etua.fi