Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Aktia: matalat asuntolainakorot jatkuvat

13.5.2019

Aktian mukaan asuntolainojen matalat korot jatkuvatAktian uuden ennusteen mukaan asuntolainakoroissa ei ole odotettavissa koronnostoa tänä ja ensi vuonna. Euroopan keskuspankin ohjauskorkojen odotetaan pysyttelevän nollan tuntumissa vuosina 2019 ja 2020.

Odotukset korkokehityksestä ovat muuttuneet kevään aikana. Hidastuva globaali talouskasvu yhdessä heikkoina pysyneiden inflaationäkymien kanssa on saanut suuret keskuspankit muuttamaan suunniteltua suuntaa, joka vielä vähän aikaa sitten viittasi koronnostoihin.

Uusien asuntolainojen keskimääräinen korko oli 0,81 prosenttia maaliskuussa 2019, ja asuntolainakanta kasvoi 1,9 prosenttia.

Asuntomarkkinat ovat jakaantuneita

Asuntomarkkinoiden kehitys jatkuu maltillisena ja kaksijakoisena. Pääkaupunkiseudun ja muiden kasvukeskusten asuntojen hinnat nousevat, kun taas muualla maassa hinnat ovat laskusuunnassa viime vuosina nähdyn kehityksen mukaisesti.

Keskimäärin asuntojen hinnat nousevat 1–1,5 prosenttia vuodessa. Pääkaupunkiseudulla hintojen nousu on tätä suurempaa, noin 2–3 prosenttia. Muualla maassa asuntojen hinnat eivät keskimäärin ole nousseet viime vuosina, mutta siinäkin on alueellisia eroja.

Aktian mukaan rakentamisen huippu saavutettiin vuonna 2018. Maan sisäinen muuttoliike pitää kuitenkin kasvukeskusten uudisrakentamisen korkeana.

Asuntojen hintojen alueellinen vaihtelu on suurta

Suurista kaupungeista Helsinki on kallein, sillä vanhan kerrostaloasunnon keskimääräinen neliömetrihinta on 4576 euroa. Espoossa ja Kauniaisissa hinta on 3342 euroa. Kolmanneksi kallein on Tampere, missä keskimääräinen hinta on noin 2500 euroa. Turussa keskimääräinen neliömetrihinta 2038 euroa, ja Oulussa hintataso alle 2000 euroa neliöltä. Suuressa osassa maata hintataso on noin 1000 euroa neliömetriltä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Helsinkiä tai muitakaan keskuksia ei pidä tarkastella yhtenä asuntomarkkinana. Esimerkiksi Helsingin vanhojen kerrostaloasuntojen keskimääräisen 4476 euron neliömetrihinnan taakse piiloutuu hyvin erilaisia lukuja. Helsinki 1:ssä, eli alueilla, joiden postinumero alkaa 001, neliömetrihinta on yli 7000 euroa. Helsinki 2:ssa hinta on 5500 euroa neliömetriltä, Helsinki 3:ssa hinta on alle 4000 euroa neliömetriltä, ja Helsinki 4:ssä alle 3000 euroa.

Etuan lainapalvelun avulla voit maksutta hakea asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaali tästä.


Lähde:
Aktia

Lue seuraavaksi


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


Lainan kilpailutus kannattaa

Lainan kilpailutus säästää selvää rahaa

5.3.2021

Lainan kilpailutus kannattaa. Pienikin ero lainakuluissa voi säästää pitkän pennin. Auton korjaus, kodin remontti, kodinkone tai muu isompi hankinta tulee usein rahoitettua luottokortilla, osamaksulla tai muulla kaupan tarjoamalla rahoituksella. Lainarahoitus voi kuitenkin tulla […]


Copyright © 2023 Etua.fi