Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Aktia: matalat asuntolainakorot jatkuvat

13.5.2019

Aktian mukaan asuntolainojen matalat korot jatkuvatAktian uuden ennusteen mukaan asuntolainakoroissa ei ole odotettavissa koronnostoa tänä ja ensi vuonna. Euroopan keskuspankin ohjauskorkojen odotetaan pysyttelevän nollan tuntumissa vuosina 2019 ja 2020.

Odotukset korkokehityksestä ovat muuttuneet kevään aikana. Hidastuva globaali talouskasvu yhdessä heikkoina pysyneiden inflaationäkymien kanssa on saanut suuret keskuspankit muuttamaan suunniteltua suuntaa, joka vielä vähän aikaa sitten viittasi koronnostoihin.

Uusien asuntolainojen keskimääräinen korko oli 0,81 prosenttia maaliskuussa 2019, ja asuntolainakanta kasvoi 1,9 prosenttia.

Asuntomarkkinat ovat jakaantuneita

Asuntomarkkinoiden kehitys jatkuu maltillisena ja kaksijakoisena. Pääkaupunkiseudun ja muiden kasvukeskusten asuntojen hinnat nousevat, kun taas muualla maassa hinnat ovat laskusuunnassa viime vuosina nähdyn kehityksen mukaisesti.

Keskimäärin asuntojen hinnat nousevat 1–1,5 prosenttia vuodessa. Pääkaupunkiseudulla hintojen nousu on tätä suurempaa, noin 2–3 prosenttia. Muualla maassa asuntojen hinnat eivät keskimäärin ole nousseet viime vuosina, mutta siinäkin on alueellisia eroja.

Aktian mukaan rakentamisen huippu saavutettiin vuonna 2018. Maan sisäinen muuttoliike pitää kuitenkin kasvukeskusten uudisrakentamisen korkeana.

Asuntojen hintojen alueellinen vaihtelu on suurta

Suurista kaupungeista Helsinki on kallein, sillä vanhan kerrostaloasunnon keskimääräinen neliömetrihinta on 4576 euroa. Espoossa ja Kauniaisissa hinta on 3342 euroa. Kolmanneksi kallein on Tampere, missä keskimääräinen hinta on noin 2500 euroa. Turussa keskimääräinen neliömetrihinta 2038 euroa, ja Oulussa hintataso alle 2000 euroa neliöltä. Suuressa osassa maata hintataso on noin 1000 euroa neliömetriltä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Helsinkiä tai muitakaan keskuksia ei pidä tarkastella yhtenä asuntomarkkinana. Esimerkiksi Helsingin vanhojen kerrostaloasuntojen keskimääräisen 4476 euron neliömetrihinnan taakse piiloutuu hyvin erilaisia lukuja. Helsinki 1:ssä, eli alueilla, joiden postinumero alkaa 001, neliömetrihinta on yli 7000 euroa. Helsinki 2:ssa hinta on 5500 euroa neliömetriltä, Helsinki 3:ssa hinta on alle 4000 euroa neliömetriltä, ja Helsinki 4:ssä alle 3000 euroa.

Etuan lainapalvelun avulla voit maksutta hakea asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaali tästä.


Lähde:
Aktia

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi