Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Yritysluotto, laskurahoitus ja muut yritysrahoituksen muodot

28.8.2020
Yritysluotto

Yrityken kasvu ja kehittäminen vaatii usein ulkopuolista rahoitusta yrityksen omien pääomien lisäksi. Myös erilaiset yllättävät tilanteen yrityksen toimintaympäristössä voivat johtaa tilanteeseen, jossa ulkopuolista rahoitusta tarvitaan yrityksen tulevaisuuden turvaamikseksi. Yritysten käyttöön on tarjolla useita erilaisia rahoitusmuotoja, kuten yritysluotto ja laskurahoitus, jotka soveltuvat erilaisiin tilanteisiin.

Yritysluotto

Yritysluotto on yrityksille tarkoitettu laina, jonka myöntää pankki tai muu yritysten rahoitukseen keskittynyt rahoituslaitos. Yritysluoton ehdot, kuten lainan määrä, laina-aika, korko ja lyhennystapa, sovitaan velkakirjassa. Laina voi olla vakuudellista, jolloin yritys antaa lainan vakuudeksi esimerkiksi esimerkiksi kiinteää omaisuuttaan. Laina voi olla myös vakuudetonta, mutta tällöin vaaditaan usein yrityksen vastuuhenkilön antama takaus. Yritysluoton ehdot vaihtelevat, joten yritysluotto kannattaa kilpailuttaa ja pyytää lainatarjouksia useilta luotonmyöntäjiltä. Yritysluoton kilpailutus onnistuu helposti Etua.fi- lainapalvelun kautta.

Luotollinen tili

Pankit tarjoavat yrityksille luotollista tiliä, jota voi käyttää luottokortin tavoin ennalta sovittuun luottorajaan asti. Kun lainaa on maksanut pankille takaisin, voi limiitin käyttää uudestaan luottorajaan asti. Pankki vaatii yleensä vakuuksia ennen kuin luotollinen tili voidaan avata.

Laskurahoitus

Laskurahoitus tai laskujen myyminen tarkoittaa rahoitusmuotoa, jossa yritys myy myyntilaskut rahoitusyhtiölle ja saa heti käyttöönsä esimerkiksi 80 prosenttia laskujen kokonaissummasta. Laskurahoituksessa yritys siis myy avoimet laskut alennuksella rahoitusyhtiölle, mutta samalla vastuu maksujen myöhästymisestä ja mahdollisista luottotappioista siirtyy laskut ostaneelle rahoitusyhtiölle. Laskurahoitus on tarkoitettu yritysten välisten myyntilaskujen myymiseen. Laskuista saatava summa riippuu monista seikoista ja laskurahoitusta harkitsevan yrityksen kannattaa vertailla eri rahoitusyhtiöiden tarjouksia.

Factoring

Myös factoring-rahoitus hyödyntää yrityksen myyntisaamisia. Tässä rahoitusmuodossa yrityksen myyntisaamiset toimivat lainan vakuutena ja yritys saa niitä vastaan lainaa. Yritys ei siis myy laskujaan eteenpäin vaan antaa ne nostettavan lainan vakuudeksi. Riski laskujen maksamisesta ja luottotappioista säilyy edelleen laskun tehneellä yrityksellä.

Leasing

Yritys voi hankkia erilaisia koneita ja laitteita leasing-rahoituksella käyttöönsä. Yleisimpiä leasing-rahoituksella hankittavia asioita ovat autot, tietokoneet ja toimistokalusteet. Leasing-yhtiö ostaa yrityksen tarvitsevan koneen tai laitteen ja vuokraa sen kuukausimaksulla yrityksen käyttöön ennalta sovituksi ajaksi. Näin yrityksen pääomia ei sitoudu koneen tai laitteen hankintaan ja koska yritys ei omista laitetta itse, myös mahdolliset ylläpito- ja huoltokustannukset eivä tule yrityksen maksettavaksi. Yrityksen taloudenpito helpottuu, kun kiinteä kuukausierä sisältää kaikki kustannukset eikä sopimusaikana tule yllättäviä lisäkustannuksia.

Edellä esiteltyjen rahoitusmuotojen lisäksi yrityksille on tarjolla myös erilaisia tukia ja avustuksia, joita yhteiskunta antaa yritysten perustamista ja kehittämistä varten. Näistä rahoitusmuodoista saa lisätietoja Business Finlandin ja ELY-keskusten verkkosivuilta.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


laina osakeyhtiölle

Hae edullinen laina osakeyhtiölle netistä

6.6.2022

Laina osakeyhtiölle voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Lainaa ilman vakuuksia voi hakea kätevästi netistä ja lainapäätöksen saa heti. Vakuudetonta lainaa voi hakea niin vanhat kuin uudet osakeyhtiöt vaivattomasti ja nopeasti. Lainan vakuudeksi ei […]


yrityslainan korko

Yrityslainan korko – Näin saat edullisemman lainan

25.5.2022

Yrityslainan korko vaihtelee yrityskohtaisesti. Lue tästä, mitä yrityslainan koroista kannattaa tietää. Yrityslainan korkoon vaikuttaa moni asia, kuten yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät. Myös lainan vakuuksilla on merkitystä koron määräytymisessä. Yrityslainoja kannattaa vertailla […]


Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yritys säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja.

Yrityslainojen yhdistäminen – yhdistä yrityslainasi ja säästä lainakuluissa

20.5.2022

Yrityslainojen yhdistämisen avulla yrityksesi voi säästää lainakuluissa merkittävän summan. Lue lisää tästä. Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yrityksesi säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja. […]


Copyright © 2024 Etua.fi