Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Työsuhdepyörä verovapaasti 1 200 euroon asti

25.3.2021
MIes pyöräilee työsuhdepyörällä töihin.

Työsuhdepyörä on edullinen tapa saada käyttöön laadukas polkupyörä.

Työsuhdepyörä on työnantajan tarjoama etu työntekijälle. Työsuhdepyörän hankinnasta vastaa työnantaja, joka pidättää pyörän kustannukset työntekijän palkasta tai tarjoaa sen palkan päälle tulevana etuna. Etu koskee sekä tavallisia että sähköavusteisia polkupyöriä.

Polkupyöräetu on tuloverovapaata 1 200 euroon asti vuodessa (vuoden 2021 verotus). Polkupyöräedusta ei siis muodostu veronalaista tuloa, jos edun arvo on alle 1200 euroa vuodessa. Mutta 1 200 euron ylittävästä osasta työntekijä maksaa veroa.  

Työsuhdepyöräksi voi hankkia myös 1200 euroa kalliimman polkupyörän, jos pyörän hankintakulut jaetaan usealle vuodelle. Esimerkiksi jos kulut jaetaan kolmelle vuodelle, voi työsuhdepyöräksi saada 3 600 euron arvoisen pyörän tai pyöräpaketin.

Työsuhdepyöräedun piiriin kuuluvat pyörään kiinteästi kuuluvat lisävarusteet, kuten ajovalot, nastarenkaat, lukko ja pyöräilykypärä. Pyöräilyvaatteet tai -kengät eivät kuulu edun piiriin.

Työsuhdepyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön ja pyörällä saa ajaa työmatkojen lisäksi vapaa-ajalla. Etu ei koske suoraan työntekijän omistukseen tulevaa polkupyörää eikä etua voi hyödyntää vanhalla pyörällä tehtyihin hankintoihin.

Polkupyöräetu voidaan antaa palkanlisänä tai sisällyttää palkkaan

Työnantaja voi antaa työntekijälle polkupyöräedun palkanlisänä tai sisällyttää edun palkkaan. Edun antamistavalla ei ole vaikutusta polkupyöräedun verovapauteen.

Jos työnantaja antaa polkupyöräedun palkanlisänä, vain polkupyöräedun verovapaan tulon (100 euroa/kk, 1 200 euroa/vuosi) ylittävä määrä lisätään bruttopalkkaan veronalaisena luontoisetuna.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 6%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Työnantaja voi tarjota polkupyöräedun myös niin, että polkupyöräetu sisällytetään työntekijän palkkaan. Tällöin polkupyöräedun verovapaan tulon määrällä on vaikutusta työntekijän veronalaiseen palkkaan. 

Esimerkiksi työntekijän bruttopalkka on 3 500 euroa/kk. Työntekijä ja työnantaja sopivat, että työntekijä saa polkupyöräedun 100 euroa/kk (1 200 euroa/vuosi), ja että polkupyöräetu sisältyy hänen bruttopalkkaansa. Koska polkupyöräetu on verovapaata tuloa 1 200 euroon saakka, työntekijälle annettu 1 200 euron polkupyöräetu on kokonaan verovapaata tuloa ja pienentää työntekijän veronalaista bruttopalkkaa 3 400 euroon/kk.

Vertaile lainoja ja säästä kuluissa

Etua.fi asiakkaana voit säästää jopa tuhansia euroja kilpailuttamalla asuntolainan tai kulutusluoton. Tee maksuton hakemus, et sitoudu mihinkään.

Työsuhdepyörän hankinta

Työnantaja hankkii työsuhdepyörän yleensä leasing-sopimuksella, ja sopimuksiin voidaan sisällyttää myös varkausvakuutukset, varusteet ja huoltopalvelut. Työnantaja voi myös hankkia pyörän omakseen ja hoitaa suoraan niiden huollot.

Pyörä voidaan valita kahdella eri tavalla: Työntekijä voi valita mistä tahansa työsuhdepyöriä tarjoavasta liikkeestä mieleisenä pyörän ja varusteet, jonka jälkeen työnantaja hankkii pyörän sieltä. Työnantaja voi myös etukäteen valita ne liikkeet, joiden valikoimasta työntekijä hankkii työsuhdepyörän.

Työntekijä voi lunastaa työsuhdepyörän itselleen esimerkiksi kahden tai kolmen vuoden päästä, jos asiasta on sovittu työnantajan ja leasingyhtiön kanssa. Lunastamisesta ei muodostu veronalaista tuloa, jos työntekijä maksaa pyörästä senhetkisen käyvän arvon verran.

Jos työsuhde päättyy kesken leasingkauden, työsuhdepyöräetu voidaan siirtää yrityksen sisällä toisen työntekijän nimiin, tai työnantaja maksaa jäljellä olevat maksuerät ja sopimus päättyy. Tällöin työntekijä voi joko lunastaa tai palauttaa pyörän.

Etua.fi -lainapalvelun tavoitteena on helpottaa kuluttajan arkipäivää kodin raha-asioissa. Palvelussa voit kilpailuttaa kulutusluotot, remonttilainat, matkalainat, lainat ilman vakuuksia ja asuntolainat ilmaiseksi.

Lähteet: Vero.fi ja Iltalehti

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


paljonko saan lainaa

Kuinka paljon lainaa saan tuloillani? – Asiantuntijoiden arviot

3.4.2024

Tulot eivät yksinään määritä sitä, paljonko saan lainaa. Lue tästä lisää, mitkä seikat vaikuttavat lainapäätökseen. Pankit ja muut lainayhtiöt arvioivat hakijan taloudellista tilannetta ja maksukäyttäytymistä monelta eri kulmalta ennen lainapäätöstä. Tulot ovat tärkeä […]


Copyright © 2024 Etua.fi