Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023
remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat.

Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, kuten kattoremontteja ja pihatöitä. Lisäksi energiaremontit ovat kasvattaneet suosiotaan Suomessa energiakustannusten nousun ja ympäristötietoisuuden lisääntymisen vuoksi.

Tässä artikkelissa kerrotut remonttien hinnat ovat peräisin remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailman aineistosta ja hinnat ovat suuntaa antavia. Huomioithan, että oikean hinnan omalle remontillesi saat vain pyytämällä tarjouksen useammalta remonttifirmalta.

Remonttien hinnat vaihtelevat remontin laajuuden, työn ja materiaalin mukaan

Remonttien hinnat vaihtelevat paljon remontin laajuuden, käytettävien materiaalien ja teetettävän työn mukaan. Vaikuttaapa hintaan myös asunnon sijainti – pääkaupunkiseudulla remontointi on muuta Suomea kalliimpaa.

Remontin laajuus luonnollisesti vaikuttaa remontin hintaan merkittävästi. Pienemmät remontit, kuten pintaremontit tai yksittäisten tilojen uudistukset ovat huomattavasti edullisempia verrattuna suurempiin remontteihin, kuten koko asunnon peruskorjaukseen.

Materiaalivalinnoilla vaikutetaan paljonkin remontin kustannuksiin. Laadukkaammat ja erikoisemmat materiaalit nostavat remontin hintaa, kun taas edullisemmat vaihtoehdot auttavat säästämään kustannuksissa. Tärkeää on valita materiaalit, jotka vastaavat käyttötarpeita. Esimerkiksi paljon kulutusta vaativiin tiloihin voi harkita laadukkaampia materiaaleja, kun taas makuu- ja varastotiloihin edullisemmatkin vaihtoehdot riittävät.

Lisäksi ulkopuolisen työvoiman käyttö vaikuttaa remonttien hintoihin. Vaikka itse tekemällä voi säästää kustannuksissa, on tärkeää olla realistinen omien taitojen ja jaksamisen suhteen. Ammattilaisen palkkaaminen voi nostaa remontin hintaa, mutta samalla se usein varmistaa onnistuneen lopputuloksen ja aikataulussa pysymisen. Ja tietyissä töissä, kuten sähkö- ja putkityössä, on aina käytettävä alan ammattilaista turvallisuuden ja laadun varmistamiseksi. Remontoinnissa onkin tärkeää arvioida omat kykynsä ja harkita, missä vaiheessa pyytää ammattilaisen apuun.

Remonttien hintavaihtelujen laajuus korostaa tarvetta huolelliseen remontin suunnitteluun, budjetointiin ja tarjousten vertailuun. Mitä tarkemmin tietää remontin sisällön, sitä helpompi on laskea kustannuksia ja pyytää tarjouksia eri urakoitsijalta. Kun remontin kustannukset ovat selvillä, myös rahoitus kannattaa kilpailuttaa halvimman remonttilainan löytämiseksi.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Paljon maksaa kylpyhuoneremontti?

Kylpyhuone on yksi yleisempiä remontoinnin kohteita. Kylpyhuoneremonteissa tehdään useita erityyppisiä töitä aina pienistä saumausten uusimisista laajamittaisempiin täysremontteihin.  Kylpyhuoneremonteissa voidaan uusia laattojen, lattiapintojen ja saniteettitilojen, kuten suihkujen ja wc-istuinten, materiaaleja. Myös kylpyhuonekalusteiden päivitys on yleistä.

Keskimääräisesti kylpyhuoneremonttien hinnat liikkuvat noin 2 000–10 000 euron kieppeillä, mutta isot kylpyhuoneen täysremontit voivat maksaa jopa yli 20 000 euroa. Hintaan vaikuttaa remontoitavan tilan koko, suoritettavat työt sekä sähkö- ja putkityöt.

Pienistä kylpyhuonetöistä suosituimpia ovat saumausten uusimiset. Silikonisaumojen uusiminen maksaa noin 250–500 euroa.  

Esimerkkejä toteutuneista kylpyhuoneremonttien hinnoista:

  • Kylpyhuoneen laatoitus, kalusteiden vaihto, 4 m2, Espoo, 3 342 euroa
  • Vanhojen laattojen purku ja uusien laattojen asennus, 5m2, Vantaa, 6 000 euroa
  • Kylpyhuoneen ja erillisvessan remontointi, 11 m2, Espoo, 11 161 euroa
  • Saunan laatoitus, pesuhuoneen uusinta, kodinhoitohuoneen laatoitus sekä pesukoneen poistoviemäri, 16 m2, Kokkola, 17 800 euroa

Lisää esimerkkejä toteutuneista kylpyhuoneremonttien hinnoista tästä.

Mitä maksaa huoneistoremontti?

Huoneistoremontin hinta riippuu monesta tekijästä, kuten remontoitavan tilan koosta, nykyisestä kunnosta, haluttujen muutosten laajuudesta ja käytettävistä materiaaleista. Lisäksi remontin hintaan vaikuttavat asunnon sijainti ja ammattilaisten palkkiot.

Huoneistoremontteja tehdään pienistä asennus- ja maalaustöistä sekä pintaremonteista aina laajamittaisempiin remontteihin. Yleisesti ottaen huoneistoremontin hinta voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.

Esimerkkejä huoneistojen remonttihinnoista:

  • Kaksion pintaremontti, 51 m2, Helsinki, hinta 2 770 euroa
  • Kolmion pintaremontti, 70m2, Kokkola, hinta 6 235 euroa
  • Koko huoneiston täysremontti, 59 m2, Helsinki, 17 207 euroa

Lisää esimerkkejä huoneistojen remonttien hinnoista tästä.

Paljonko keittiöremontti maksaa?

Keittiö on usein kodin keskipiste, ja monet haluavat päivittää sen ulkonäköä ja toiminnallisuutta. Keittiöremontteihin voi kuulua kaapistojen ja työtasojen vaihto, laitteiden päivitys sekä lattian ja muiden pintojen uusiminen.

Keittiöremontin hintaan vaikuttaa töiden laajuus ja keittiön koko. Pienempien pintaremonttien (maalaustyöt, tasojen vaihdot, hanan vaihdot, kaappien vaihdot) hinnat liikkuvat muutamasta satasesta lähemmäs tuhanteen euroon. Laajempien keittiön remonttitöiden hintahaarukka on noin 2 000–6 000 euroa

Esimerkkejä toteutuneista keittiöremonttien hinnoista:

  • Keittiötilan valmistelu ja uuden keittiön asennus, 6m2, Helsinki, 2 620 euroa.
  • Keittiöremontti, ei vesipisteiden siirtämistä eikä lattiaremonttia, 9 m2, Tampere, 1 420 euroa.

Lisää esimerkkejä keittiöiden remonttihinnoista tästä.

Mitä ulkotyöt maksaa?

Yleisimmät kesällä tehtävät remontit ovat terassi-, piha- ja ulkomaalaustyöt sekä kattoremontit.  

Terassin hintaan vaikuttaa niin käytettävä materiaali kuin terassin koko, tontti ja teetettävät pohjatyöt. Pienen tai keskikokoisen terassin rakentamisen kustannukset liikkuvat noin 800–5 000 euron paikkeilla (pois lukien materiaalikustannukset).    

Kattoremontti voi sisältää esimerkiksi vanhan katon purkamisen ja uuden katon asentamisen, katon korjaamisen tai katon eristämisen. Kattoremontin hintaan vaikuttaa niin katon koko ja muoto, materiaali kuin muut teetettävät työt (sadevesijärjestelmän uusiminen, lisäeristys ja vanhan katon purkaminen).

Kattoremontti (katon uusiminen) maksaa keskimäärin n. 10 000–30 000 euroa. Katon huoltotyöt alkavat yleensä muutamasta sadasta eurosta ylöspäin.

Kattoremontin hintaesimerkki:

  • Kattoremontti, 200 m2, Sastamala, 15 700 euroa. Tiilikatto muutettiin peltikatoksi. Lisäksi aluskatteet, kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät, seinätikkaat ja savupiipun pellitys uusittiin.

Peltikattoremonttien yleinen hintasivu tässä.

Talon julkisivun, ulko-ovien ja ikkunoiden maalaus ovat yleisiä kesäremontteja. Ulkomaalaustyön hinta vaihtelee riippuen rakennuksen koosta, pinnan kunnosta ja maalaustöiden laajuudesta. Ulkomaalaus omakotitalolle maksaa noin 4 000–10 000 euroa talon koosta ja tarvittavista pohjatöistä riippuen. Esimerkkejä toteutuneista ulkomaalausten hinnoista tässä.

Mitä maksaa energiaremontti?

Energiaremontteja ovat esimerkiksi lämmöneristys, ikkunoiden ja ovien uusiminen sekä uusien lämmitysjärjestelmien asentaminen energiatehokkaampiin vaihtoehtoihin. Energiaremonttien hinnat voivat vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin, riippuen energiaremontin laajuudesta ja valittujen toimenpiteiden vaikutuksesta energiankulutukseen.

Öljylämmityksen vaihtaminen maalämpöön tai ilma-vesilämpöpumppuun ja aurinkopaneelien hankinta ovat suosittuja tapoja vähentää lämmityskustannuksia.

Maalämmön asennus omakotitaloon maksaa noin 14 204-18 785 euroa. Lisää esimerkkihintoja maalämmön asennuksesta tässä.
Ilmalämpöpumpun asennus maksaa noin 500-700 euroa (laitteen kanssa keskimäärin noin 1 700 – 2 000). Voit katsoa lisää esimerkkejä ilmalämpöpumpun asennuksen hinnoista tästä.
Aurinkopaneelien asennus maksaa noin 3 812-5 041 euroa. Voit katsoa lisää aurinkopaneelien asennushinnoista tästä.  

Miten rahoittaa remontti?

Remontin rahoituksen järjestäminen voi tapahtua monilla eri tavoilla, kuten omilla säästöillä ja lainan avulla. Usein sopivin rahoitusvaihtoehto riippuu omasta taloudellisesta tilanteesta, remontin laadusta ja sen kustannuksista.

Pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat erilaisia remonttilainavaihtoehtoja. Yksi vaihtoehto on vakuudellinen remonttilaina, joka voi olla osa asuntolainaa tai erillinen laina, riippuen käytettävissä olevista vakuuksista ja remontin luonteesta. Esimerkiksi peruskorjausremontteihin liittyvät usein asuntolainat.

Toinen vaihtoehto on vakuudeton remonttilaina, joka on kätevä valinta silloin, kun halutaan rahoittaa remontti nopeasti. Vakuudettoman lainan hakeminen on helppoa, ja lainan saa käyttöönsä lähes välittömästi. Vakuudeton laina soveltuu minkä tahansa remontin rahoittamiseen, ja sitä voi hakea aina 60 000 euroon saakka halutulle summalle. Tämäntyyppisessä lainassa ei tarvita vakuuksia tai takuita.

On tärkeää arvioida omat taloudelliset resurssit ja tarpeet remontin rahoituksen suhteen. Ennen lainan hakemista on hyvä selvittää remontin kokonaiskustannukset mahdollisimman tarkkaan ja määrittää tarvittava lainasumma realistisesti. Tämän jälkeen kannattaa vertailla eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamia vaihtoehtoja sekä niiden ehtoja ja korkoja.

Remonttilainan kilpailutus kannattaa

Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa. Lainakuluissa voi olla suuriakin eroja, sillä pankit tekevät aina henkilökohtaisen lainatarjouksen ja myös korot vaihtelevat luottoyhtiöittäin. Vain vertailemalla lainatarjouksia selviää, mikä on halvin remonttilaina.

Vakuudettoman remonttilainan kilpailutus onnistuu helpoiten Etua.fi-lainavertailupalvelun avulla. Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat useiden pankkien lainatarjouksia. Lainojen kilpailutus ei velvoita mihinkään, ja voit rauhassa vertailla eri vaihtoehtoja.

Remonttilaina maksetaan tilillesi 1-2 arkipäivän kuluessa lainatarjouksen hyväksymisestä. Näin voit saada kiireellisiinkin remonttitarpeisiin rahoitusta nopeasti ja edullisesti. Palvelussamme voit kilpailuttaa 500–60 000 euron remonttilainat.

Lue myös: Mistä löytyy edullisin remonttilaina?

Lähde: Remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailma.fi

Etua ja Urakkamaailma kuuluvat Alma Media -konserniin.

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


Miten säästää rahaa

Miten säästää rahaa? 6 helppoa tapaa tehdä arjen säästöä

20.9.2023

Haluaisitko, että sinulle jäisi enemmän rahaa käteen joka kuukausi? Näillä helpoilla vinkeillä voit kerryttää säästöä joka kuukausi – kokeile heti! 1. Ole tarkkana ruokaostoksilla ja vältä hävikkiä Kotitalouksissa syntyy paljon ruokahävikkiä, mikä tarkoittaa, […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi