Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

23.6.2022
remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat.

Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, kuten kattoremontteja ja pihatöitä. Tiedot ilmenevät remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailman aineistosta.

Remonttien hinnat vaihtelevat

Remonttien hinnat vaihtelevat paljon remontin laajuuden, käytettävien materiaalien ja teetettävän työn mukaan. Vaikuttaapa hintaan myös asunnon sijainti: pääkaupunki-seudulla remontointi on muuta Suomea kalliimpaa.

Mitä tarkemmin tietää remontin sisällön, sitä helpompi on laskea kustannuksia ja pyytää tarjouksia eri urakoitsijalta. Kun remontin kustannukset ovat selvillä, myös rahoitus kannattaa kilpailuttaa halvimman remonttilainan löytämiseksi.

Paljon maksaa kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneissa tehdään useita erityyppisiä töitä aina pienistä saumausten uusimisista laajamittaisempiin täysremontteihin.  Keskimääräisesti kylpyhuoneremonttien hinnat liikkuvat noin 2 000–10 000 euron kieppeillä, mutta isot kylpyhuoneen täysremontit voivat maksaa jopa yli 20 000 euroa. Hintaan vaikuttaa luonnollisesti remontoitavan tilan koko, suoritettavat työt sekä sähkö- ja putkityöt.

Pienistä kylpyhuonetöistä suosituimpia ovat saumausten uusimiset. Silikonisaumojen uusiminen maksaa noin 250–500 euroa.  

Esimerkkejä toteutuneista kylpyhuoneremonttien hinnoista:

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

  • Kylpyhuoneen laatoitus, kalusteiden vaihto, 4 m2, Espoo, 3 342 euroa
  • Vanhojen laattojen purku ja uusien laattojen asennus, 5m2, Vantaa, 6 000 euroa
  • Kylpyhuoneen ja erillisvessan remontointi, 11 m2, Espoo, 11 161 euroa
  • Saunan laatoitus, pesuhuoneen uusinta, kodinhoitohuoneen laatoitus sekä pesukoneen poistoviemäri, 16 m2, Kokkola, 17 800 euroa

Lisää esimerkkejä toteutuneista kylpyhuoneremonttien hinnoista tästä.

Mitä maksaa huoneistoremontti

Huoneistoremontteja tehdään pienistä asennus- ja maalaustöistä sekä pintaremonteista aina laajamittaisempiin remontteihin.

Esimerkkejä huoneistojen remonttihinnoista:

  • Kaksion pintaremontti, 51 m2, Helsinki, hinta 2 770 euroa
  • Kolmion pintaremontti, 70m2, Kokkola, hinta 6 235 euroa
  • Koko huoneiston täysremontti, 59 m2, Helsinki, 17 207 euroa

Lisää esimerkkejä huoneistojen remonttien hinnoista tästä.

Paljonko keittiöremontti maksaa

Keittiöremontin kustannuksiin vaikuttaa töiden laajuus ja keittiön koko. Pienempien pintaremonttien (maalaustyöt, tasojen vaihdot, hanan vaihdot, kaappien vaihdot) hinnat liikkuvat muutamasta satasesta lähemmäs tuhanteen euroon. Laajempien remonttien hintahaarukka on noin 2 000–6 000 euroa.

Esimerkkejä toteutuneista keittiöremonttien hinnoista:

  • Keittiötilan valmistelu ja uuden keittiön asennus, 6m2, Helsinki, 2 620 euroa.
  • Keittiöremontti, ei vesipisteiden siirtämistä eikä lattiaremonttia, 9 m2, Tampere, 1 420 euroa.

Lisää esimerkkejä keittiöiden remonttihinnoista tästä.

Mitä ulkotyöt maksaa?

Yleisimmät kesällä tehtävät remontit ovat terassi-, piha- ja ulkomaalaustyöt sekä kattoremontit.  

Pienen tai keskikokoisen terassin rakentamisen työnkustannukset liikkuvat noin
800–5 000 euron paikkeilla (pois lukien materiaalikustannukset).  Terassin hintaan vaikuttaa niin materiaali kuin terassin koko, tontti ja teetettävät pohjatyöt.  

Kattoremontti (katon uusiminen) maksaa keskimäärin n. 10 000–30 000 euroa. Katon huoltotyöt alkavat yleensä muutamasta sadasta eurosta ylöspäin. Kattoremontin hintaan vaikuttaa niin katon koko ja muoto, materiaali kuin muut teetettävät työt (sadevesijärjestelmän uusiminen, lisäeristys ja vanhan katon purkaminen).  

Kattoremontin hintaesimerkki:

  • Kattoremontti, 200 m2, Sastamala, 15 700 euroa. Tiilikatto muutettiin peltikatoksi. Lisäksi aluskatteet, kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät, seinätikkaat ja savupiipun pellitys uusittiin.

Peltikattoremonttien yleinen hintasivu tässä.

Ulkomaalaus omakotitalolle maksaa noin 4 000–10 000 euroa talon koosta ja tarvittavista pohjatöistä riippuen. Esimerkkejä toteutuneista ulkomaalausten hinnoista tässä.

Miten rahoittaa remontti?

Remonttilaina kannattaa aina kilpailuttaa. Lainakuluissa voi olla suuriakin eroja, sillä pankit tekevät aina henkilökohtaisen lainatarjouksen ja myös korot vaihtelevat luottoyhtiöittäin. Vain vertailemalla lainatarjouksia selviää, mikä on halvin remonttilaina.

Vakuudettoman remonttilainan kilpailutus onnistuu helpoiten Etua.fi-lainavertailupalvelun avulla. Täyttämällä yhden lainahakemuksen saat useiden pankkien lainatarjouksia. Lainojen kilpailutus ei velvoita mihinkään, ja voit rauhassa vertailla eri vaihtoehtoja.

Remonttilaina maksetaan tilillesi 1-2 arkipäivän kuluessa lainatarjouksen hyväksymisestä. Näin voit saada kiireellisiinkin remonttitarpeisiin rahoitusta nopeasti ja edullisesti. Palvelussamme voit kilpailuttaa 500–60 000 euron remonttilainat.

Kilpailuta remonttilaina ilmaiseksi tästä

Lue myös: Mistä löytyy edullisin remonttilaina?

Lähde: Remonttien kilpailutuspalvelu Urakkamaailma.fi

Etua ja Urakkamaailma kuuluvat Alma Media -konserniin.

Lue seuraavaksi


luottokortit luottokortti

Milloin kannattaa maksaa luottokortilla ja milloin kulutusluotolla?

14.9.2022

Luottokortti on monen lompakosta löytyvä maksuväline, joka antaa joustoa omaan talouteen. Mutta milloin kannattaa käyttää luottokorttia ja milloin on järkevämpää harkita muita maksutapoja? Mitä tarkoittaa luottokortti? Luottokortti on maksuväline, jolla voi tehdä ostoksia […]


luottokortin korko

Onko luottokortillasi velkaa? Näillä vinkeillä voit säästää satasia

25.8.2022

Onko luottokortillasi velkaa, jonka lyhennykset vievät turhan paljon rahaa? Maksatko lyhennyksiä useammasta kortista? Näillä neuvoilla saat tilanteen hallintaan. Tarkista luottokorttisi ehdot Luottokortti on vaivaton tapa maksaa isompia ostoksia ja varsinkin verkossa tehtävät ostokset […]


Miten säästää rahaa

Miten säästää rahaa? 6 helppoa tapaa tehdä arjen säästöä

15.8.2022

Haluaisitko, että sinulle jäisi enemmän rahaa käteen joka kuukausi? Näillä helpoilla vinkeillä voit kerryttää säästöä joka kuukausi – kokeile heti! 1. Ole tarkkana ruokaostoksilla ja vältä hävikkiä Kotitalouksissa syntyy paljon ruokahävikkiä, mikä tarkoittaa, […]


Copyright © 2023 Etua.fi