Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mitä liitteitä lainahakemukseen tarvitaan? Näillä vinkeillä nopeutat lainan saamista

26.4.2022
Lainahakemuksen liitteet

Lainahakemuksen käsittely ja lainan saaminen käyvät nopeammin, jos sinulla on oikeat liitteet valmiina etukäteen. Näin toimit oikein lainahakemuksen liitteiden kanssa!

Mihin pankit tarvitsevat lainahakemuksen liitteitä?

Vakuudetonta lainaa hakiessa tulee hakijalla yleensä olla säännölliset kuukausitulot ja osalla pankeista on myös tietty tuloraja, joka hakijoiden tulee ylittää lainan saamiseksi.  

Lainahakemukseen tuleekin aina täyttää tiedot hakijan työsuhteesta ja tuloista tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi eläkkeestä. Varmistuakseen näiden tietojen oikeudellisuudesta, pankit pyytävät lainanhakijalta nähtäväksi liitteenä todisteen kuukausittaisista tuloista.

Pankit haluavat liitteillä varmistaa ennen rahan lainaamista, että hakijan taloudellinen tilanne ja tulot mahdollistavat lainan maksamisen pankille takaisin sovitun suunnitelman mukaisesti. Näin pankit pienentävät lainan myöntämiseen liittyviä riskejä ja varmistavat, ettei uusi laina kuormita hakijan taloutta liikaa.

Yleisimmät liitteet lainahakemukseen

Säännöllisistä tuloista todisteeksi pyydettävät liitteet riippuvat tulojen lähteestä ja eri pankeilla saattaa olla myös eri käytäntöjä liitteiden suhteen.

Työsuhteessa olevilta palkansaajilta pankit toivovat yleensä nähtäville viimeisimmän palkkalaskelman, jossa näkyvät esimerkiksi palkansaajan ja työnantajan nimet, kuukausipalkan suuruus sekä vuoden aikana kertyneet tulot. Palkkalaskelman löydät helposti omasta verkkopankistasi tai tarvittaessa sen voi pyytää työnantajalta.

Eläkeläisenä eläkkeestä saatava tulon määrä todistetaan useimmiten eläkeläisen tulotodistuksella, jonka saa pyytämällä omasta työeläkeyhtiöstä. Jos tulojesi lähde on oma yritystoiminta, tulee sinun toimittaa pankille viimeksi vahvistettu verotuspäätös. Tämän lisäksi yrittäjältä saatetaan joskus kysyä myös esimerkiksi tilinpäätöstä.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Joillakin pankeilla on mahdollista todistaa oma tulotaso ja maksukyky myös ilman liitteiden lähettämistä. Tämä tapahtuu hyödyntämällä tilitietopalvelua, joka voi hakijan suostumuksella jakaa reaaliaikaista tietoa tämän tileistä valitulle pankille tai rahoitusyhtiöille. Tilitietojen jakaminen tilitietopalvelun avulla on nopeaa eivätkä henkilötietosi eivät tallennu palveluun, kun ne on välitetty pankille.

Milloin liitteet tulee toimittaa pankille?

Lainahakemuksen voi lähettää ilman liitteitä, mutta ennen lainasopimuksen tekemistä pankit viimeistään pyytävät liitteet nähtäville.

Liitteiden toimittaminen onnistuu helposti ja nopeasti netin kautta. Jos sinulla on liitteistä paperiversiot, voit joko skannata ne tulostimella tai ottaa niistä kuvan puhelimellasi. Tarvittaessa pankit voivat myös tarjota mahdollisuutta lähettää liitteet esimerkiksi postissa.

Mikäli haluat nopeuttaa lainahakemuksesi käsittelyä ja lainan saamista, kannattaa liitteet olla jo hakuvaiheessa valmiina lähetettäväksi. Netissä lainaa hakiessa pankit käsittelevät lainahakemuksen yleensä saman tien ja lainatarjoukset voivat olla nähtävilläsi jo alle kymmenessä minuutissa.

Mitä nopeammin pystyt sopivan lainatarjouksen löydyttyä toimittamaan liitteet pankille, sitä nopeammin saat lainan tilillesi. Jos sinulla on tarvittavat dokumentit valmiina lainahakemusta jo lähettäessä, voit parhaimmillaan saada lainan tilillesi vielä saman pankkipäivän aikana.

Hae vakuudetonta lainaa Etuan kautta helposti jo tänään!

Lue seuraavaksi


lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistäminen on järkevää – yhdistelylaina tuo Juhalle satoja euroja säästöä

24.5.2024

Lainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi lainaksi on usein järkevää. Kuopiolainen Juha kilpailutti 15 000 euron yhdistelylainan Etua.fi-lainavertailupalvelun avulla ja säästää nyt satoja euroja lainakuluissa. Kuljetusalalla työskentelevälle 39-vuotiaalle Juhalle oli kertynyt luottokorttivelkoja ja osamaksuja auton […]


Löydä osinkokalenterista kaikki Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024.

Osinkokalenteri

20.5.2024

Katso osinkokalenterista Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024. Näet mm. osingonmaksupäivät ja tuottoprosentit.


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi Etuan palvelun vaivattomuudesta

16.5.2024

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Copyright © 2024 Etua.fi