Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Mistä lainaa yritykselle?

17.3.2022

Lainaa yritykselle on mahdollista saada niin vakuudellisena kuin vakuudettomana yritysluottona. Lue tästä lisää, mistä lainaa yritykselle kannattaa hakea.

Lainaa yritykselle tarjoavat pankkien lisäksi monet yrityslainoihin erikoistuneet rahoitusyhtiöt. Yrityksen kannattaa kysyä lainatarjoukset useasta paikasta löytääkseen yritykselle parhaan lainan. Vaivattomin tämä käy Etua.fi-lainapalvelun avulla, missä yhdellä hakemuksella saa monta yrityslainatarjousta.

Mistä lainaa yritykselle kannattaa hakea?

Lainan hakeminen yritykselle voi olla aikaa vievää, varsinkaan jos ei tiedä mistä lainaa yritykselle voi saada ja mistä sitä kannattaa hakea. Oma pankki on usein ensimmäinen lisärahoituksen lähde, mutta aina ei pankista lainaa yritykselle myönnetä.

Pankkilainan esteenä voivat olla esimerkiksi riittävien vakuuksien puute tai lyhyt toimintahistoria, jolloin perinteinen pankki ei vakuutu yrityksen kannattavuudesta ja lainan takaisinmaksukyvystä. Pankit eivät myöskään välttämättä myönnä yritykselle lainaa heti, vaikka yrityksellä olisikin kiire saada lisärahoitusta esimerkiksi koneen rikkoutumisen vuoksi.

Tällöin lainaa yritykselle voi hakea yrityslainoja myöntävistä rahoitusyhtiöistä, joita on syntynyt viime vuosina suomalaisille rahoitusmarkkinoille enenevissä määrin juuri pankkien lainaehtojen kiristymisen ja hitaahkon lainaprosessin vuoksi. Nämä vain netissä toimivat lainayhtiöt voivat myöntää yrityslainoja ilman vakuuksia nopeallakin aikataululla.

Mutta mistä lainaa yritykselle kannattaa sitten hakea? Pankista haettava laina on usein edullisin yrityslaina käytettyjen vakuuksien vuoksi. Vakuudettomissa yrityslainoissa etuna puolestaan on lainan hakemisen vaivattomuus ja lainan saannin nopeus. Myöskään reaalivakuuksilla tai yrityksen iällä ei ole merkitystä yrityslainan saamiseksi.

Vakuudettomien yrityslainojen miinuksena taas on vakuudellisia yrityslainoja korkeampi korkotaso. Vakuudeton yrityslaina soveltuukin parhaiten yrityksen lyhytaikaiseen lisärahoitukseen tilanteissa, missä yrityksen tulovirta on riittävä lainan takaisinmaksuun.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Vakuudettomia yritysluottoja voidaan hyödyntää niin yrityksen päivittäisessä toiminnassa kuin sen kehittämisessä. Yrityslainaa ilman vakuuksia haetaan muun muassa uusiin laitteisiin, käyttöpääomaksi, työntekijöiden palkkaamiseen sekä tilojen laajentamiseen ja uusimiseen.

Yritykselle lainaa heti

Yrityksen eteen tulee usein tilanteita, jolloin lainaa tarvitaan heti. Vakuudettoman yrityslainan etuna onkin nopeus, sillä nopeimmillaan laina on yrityksen tilillä lainan hyväksymispäivänä. Nopean lainanmyönnön mahdollistaa rahoitusyhtiöiden pitkälle automatisoidut prosessit, joissa muun muassa hyödynnetään yritysrekistereissä olevia taloustietoja alustavan lainatarjouksen antamiseksi.

Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen rahoitusyhtiöt tekevät hakijakohtaisen lainatarjouksen. Yrityslainan korko lasketaan aina yrityskohtaisesti ja siihen voivat vaikuttaa mm. haettavan lainasumman suuruus, takaisinmaksuaika, yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät sekä vastuuhenkilöiden taloudellinen tilanne. Jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tekee lainatarjouksen omiin lainanmyöntökriteereihin perustuen ja siksi lainaa yritykselle kannattaa kysyä useasta paikasta.

Vakuudettomissa lainoissa ei vaadita reaalivakuuksia, mutta yrityslainalla tulee olla vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö takaajana ja isommissa summissa voidaan vaatia kaksi takaajaa. Takaajien luottotiedot tulee olla kunnossa.

Kaikenkokoiset yritykset voivat saada lainaa ilman vakuuksia. Toimialalla, yritysmuodolla, yrityksen iällä tai sijainnilla ei ole myöskään merkitystä lainan saannissa, kunhan on kaupparekisteriin merkitty suomalainen yritys.

Kilpailuta yrityslaina Etuan avulla

Yrityslainoja tarjoavat useat pankit ja rahoitusyhtiöt, joiden lainojen korot ja lainaehdot voivat vaihdella paljonkin. Siksi yrityslaina kannattaa aina kilpailuttaa ja vertailla lainatarjouksia löytääkseen yritykselle edullisimman ja sopivimman lainan.

Etuan lainavertailupalvelun avulla kilpailutat lainan usean rahoitusyhtiön kesken vain yhdellä yrityslainahakemuksella. Etuan palvelu on luotettava ja yrityksille ilmainen eikä velvoita mihinkään.

Yrityslainaa voi hakea henkilö, jolla on nimenkirjoitusoikeus lainaa hakevassa yrityksessä. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin, kun hakemukseen täytetään perustiedot lainan käyttötarkoituksesta, takaajista ja yrityksestä.

Etuan kautta voi hakea vakuudetonta yritysluottoa 2000–100 000 euroa. Laina-aika on pisimmillään 24 kuukautta, ja lainan takaisinmaksu on mahdollista nopeammallakin aikataululla. Lainatarjouksen hyväksymisen jälkeen yritys voi saada lainan tililleen samana päivänä tai viimeistään 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Kilpailuta yrityslaina nyt tästä

Lue myös:
Vakuudellinen vai vakuudeton yrityslaina – kenelle vakuudeton yrityslaina sopii?

Factoring ja laskujen myynti – onko niissä mitään järkeä?

Lue seuraavaksi


laina osakeyhtiölle

Hae edullinen laina osakeyhtiölle netistä

6.6.2022

Laina osakeyhtiölle voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Lainaa ilman vakuuksia voi hakea kätevästi netistä ja lainapäätöksen saa heti. Vakuudetonta lainaa voi hakea niin vanhat kuin uudet osakeyhtiöt vaivattomasti ja nopeasti. Lainan vakuudeksi ei […]


yrityslainan korko

Yrityslainan korko – Näin saat edullisemman lainan

25.5.2022

Yrityslainan korko vaihtelee yrityskohtaisesti. Lue tästä, mitä yrityslainan koroista kannattaa tietää. Yrityslainan korkoon vaikuttaa moni asia, kuten yrityksen taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden näkymät. Myös lainan vakuuksilla on merkitystä koron määräytymisessä. Yrityslainoja kannattaa vertailla […]


Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yritys säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja.

Yrityslainojen yhdistäminen – yhdistä yrityslainasi ja säästä lainakuluissa

20.5.2022

Yrityslainojen yhdistämisen avulla yrityksesi voi säästää lainakuluissa merkittävän summan. Lue lisää tästä. Yrityslainojen yhdistäminen on palvelu, missä yhdistetään useampi yrityslaina ja osamaksu yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Yrityslainojen yhdistämisellä yrityksesi säästää lainanhoitokustannuksia ja pienentää kuukausimenoja. […]


Copyright © 2024 Etua.fi