Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Millaisen koron kulutusluottoon voi oikeasti saada? Katso tästä esimerkit

3.2.2022
kulutusluottojen korot vertailu

Kulutusluottojen koroissa vaihteluväli on suuri ja korko asiakaskohtainen, joten koron suuruutta etukäteen voi olla hankala arvioida. Tästä jutusta näet, millaisia korkoja pankit tarjosivat erisuuruisiin lainoihin loppuvuodesta 2021.

Vakuudettomien kulutusluottojen koroissa on laaja vaihteluväli, sillä lainan korko on aina asiakaskohtainen eli pankit tekevät päätöksen koron suuruudesta jokaisen asiakkaan kohdalla erikseen. Esimerkiksi Etuan kautta lainaa haettaessa voi tarjottava nimelliskorko vaihdella välillä 4,68–20 prosenttia.

Koska lainanhakijan voi olla hankala arvioida, millaisia korkoja kulutusluottoihin todellisuudessa tarjoaa, kokosimme tähän juttuun esimerkkejä pankkien korkotarjouksista marras–joulukuussa 2021. Tarjoukset perustuvat Etuan kautta tehtyihin lainahakemuksiin kyseisellä tarkastelujaksolla.

Edullisin korkotarjous 5,1 %, kallein 20 %

Marras–joulukuun vertailujakson aikana edullisin tarjottu viitekorko oli 5,1 prosenttia, kun taas kallein oli 20 prosenttia. Yleisesti suurempiin lainoihin tarjottiin marras–joulukuun aikana hieman edullisimpia korkoja kuin pienempiin lainoihin.

Esimerkiksi 500–5000 euron suuruisissa lainatarjouksissa keskimääräinen viitekorko oli 13 prosenttia ja keskimääräinen vuosikorko 19 prosenttia. Yli 15 000 euron suuruisiin lainahakemuksiin taas pankit tarjosivat keskimäärin 10,2 prosentin viitekorkoa ja 11,4 prosentin todellista vuosikorkoa.

Myös samalle summalle tehdyt lainatarjoukset voivat saada hyvin erilaiset korkotarjoukset pankeilta hakijasta riippuen. Samalla summalle tehdyissä korkotarjouksissa laina-ajat saattavat olla myös eri pituiset, millä saattaa näkyä korossa.

Vertailemalla suurempia lainasummia oli esimerkiksi 20 000 euron suuruisissa hakemuksissa edullisin tarjottu viitekorko 5,4 prosenttia ja kallein tarjottu korko 18,9 prosenttia. Todellista vuosikorkoa tarkastellessa edullisin tarjous oli 6,11 prosenttia ja kallein 20,86 prosenttia.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

30 000 euron lainahakemuksiin edullisin viitekorkotarjous oli vertailujaksolla 6,39 % ja kallein 18,9 %. Edullisin tarjottu vuosikorko taas oli 6,94 % ja kallein 20,78 %. Sekä 20 000 että 30 000 euron hakemuksissa edullisimmissa korkotarjouksissa laina-aika oli 15 vuotta ja kalleimmissa tarjouksissa 12 vuotta.

Lainan korko on aina asiakaskohtainen – mitkä tekijät vaikuttuvat korkoon?

Lainan korko on hinta, jolla pankit ovat valmiita lainaamaan rahaa lainanhakijalle. Vakuudettomien kulutusluottojen vaihteluväli on laaja, sillä lainan viitekorko on aina asiakaskohtainen eli pankit tekevät päätöksen koron suuruudesta jokaisen asiakkaan kohdalla erikseen.

Pankit perustavat päätöksensä esimerkiksi asiakkaan taloudelliseen tilanteeseen ja arvioituun takaisinmaksukykyyn. Mitä riskittömämmäksi pankki kokee rahan lainaamisen asiakkaalle, sitä paremman koron tämä usein saa. Kuten aiemmista esimerkeistä oli havaittavissa, voivat eri hakijat siis saada samansuuruiseen lainahakemukseen hyvinkin erilaiset korkotarjouksia perustuen juuri tähän pankin arvioon.

Koska korko on asiakaskohtainen, näet sinulle myönnettävän tarkan koron vasta pankin tekemästä lainatarjouksesta. Lainatarjouksessa näkyvät sekä lainan nimelliskorko että todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon on sisällytetty nimelliskoron lisäksi kaikki lainaan liittyvät kustannukset, kuten avaus- ja tilinhoitomaksut.

Nimelliskoron lisäksi onkin tärkeää kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo tarkimmin lainan hinnan. Esimerkiksi avaus- ja tilinhoitomaksut voivat vaihdella jopa huomattavasti pankeittain eikä näitä kuluja näy viitekorossa.

Lainahakemuksen lähettäminen ja lainatarjousten pyytäminen on Etuan kautta aina ilmaista eikä vielä sido sinua mihinkään. Jos siis olet kiinnostunut vakuudettomasta lainasta ja haluaisit nähdä, millaisella korolla pankit olisivat sinulle valmiita myöntämään lainaa, voit täyttää lainahakemuksen vaikka heti ja nopeimmillaan saat tarjouksia nähtäville jopa alle kymmenessä minuutissa.

Paras korko löytyy kilpailuttamalla

Koska jokainen pankki tekee oman arvionsa asiakkaan taloudellisesta tilanteesta ja maksukyvystä, voit saada eri pankeilta jo hyvinkin erilaisia korkotarjouksia. Siksi kulutusluottoa hakiessa kannattaa aina pyytää lainatarjous useammalta pankilta, jotta varmistat, ettei sinulla mene edullisin korko ohi.

Kulutusluoton kilpailuttaminen onnistuu helposti ja kätevästi Etuan vertailupalvelun avulla, sillä yhdellä lainahakemuksella tavoitat jopa kymmenet eri pankit ja rahoitusyhtiöt. Säästät siis aikaa ja vaivaa, kun sinun ei tarvitse lähettää erikseen hakemuksia jokaiselle.

Kun saat nähtäville useamman lainatarjouksen yhdellä kertaa, on sinun helppo vertailla lainat niin koron kuin muiden ehtojen perusteella. Löydettyäsi parhaan lainavaihtoehdon, pääset halutessasi tekemään lainasopimuksen siirtymällä pankin sivuille ja parhaimmillaan laina voi olla tililläsi jo saman pankkipäivän aikana.

Kilpailuta kulutusluotot Etuan kautta ja löydä helposti paras korko!

Lue myös: Miksi en saa lainaa? Katso tästä yleisimmät syyt lainahakemuksen hylkäämiseen

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näissä kaupungeissa saat auton nopeiten huoltoon

15.4.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä AutoJerryn kanssa, kuinka nopeasti autolle saa huoltoaikoja vuoden eri kuukausina ja kuinka kauan huoltoaikojen saaminen kestää Suomen suurimmissa kaupungeissa.


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


Kotitalousvähennys 2021 on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää.

Kotitalousvähennys 2024 – kuinka haetaan ja milloin?

5.4.2024

Kotitalousvähennys on merkittävä etu, joka kannattaa hyödyntää. Kotitalousvähennyksen hakeminen on tärkeä osa taloudenhallintaa monelle suomalaiselle. Mutta miten tämä vähennys sitten haetaan? Verottajan sivuilla annettu ohjeistus on selkeä, mutta se saattaa silti herättää kysymyksiä. […]


Copyright © 2024 Etua.fi