Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Limiitit – mitä ne ovat?

20.12.2021
Limiitit ovat joustolainoja, jossa lainaa voi nostaa luotolle asetetun limiitin puitteissa ilman uutta hakemusta.

Limiitit ovat joustolainoja, joissa lainaa voi nostaa luotolle asetetun limiitin puitteissa ilman uutta hakemusta. Lue tästä lisää, mitä tarkoittaa limiitti.

Limiitissä (limiittilaina, joustoluotto) rahoitusyhtiö tai pankki on voinut myöntää esimerkiksi 3 000 euron luottorajan, minkä puitteissa lainaa voi nostaa oman käyttötarpeen mukaan. Limiiteissä lainan nosto ja takaisinmaksu on vapaampaa kuin kertaeränä myönnetyssä lainassa.

Osalla rahoitusyhtiöistä myönnetty lainasumma vapautuu uudelleen nostettavaksi, kun limiittilainaa on maksanut takaisin. Tällöin limiittilaina toimii kuten luottokortti, mutta limiitti on usein kuluiltaan luottokorttia edullisempi vaihtoehto erityisesti isommissa lainasummissa.

Limiitit yksityiskäytössä auttavat tasamaan äkillisiä menoja

Limiittilainan suuruus on yleensä useita tuhansia euroja. On myös rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät kuluttajille jopa 60 000 euron luottoja ilman vakuuksia. Limiittilainoilla maksetaan usein isompia hankintoja, kuten remontointeja tai kalliimpia matkoja.

Limiittilainalla voi myös tasata yllättäviä menoja, esimerkiksi työttömyydestä tai sairastumisesta koituvia kuluja. Limiittilainaa voidaan hyödyntää myös yhdistelylainana, jolloin sillä maksetaan pois pienempiä lainoja, luottokorttivelkoja tai osamaksusopimuksia.

Limiitti on muita lainoja joustavampi rahoitusmuoto, jossa lainan takaisinmaksua on mahdollista mukauttaa oman taloudellisen tilanteen mukaan esimerkiksi kuukausierää tai maksuaikataulua muuttamalla tai hakemalla lainaan lyhennysvapaata. Limiittiluoton voi usein myös maksaa kerralla pois tai hakea tarvittaessa lainasummaan korotusta.

Limiittilainan korot

Limiitin puitteissa otettua lainaa voidaan maksaa takaisin joko erissä tai kerralla. Korkoa maksetaan vain käytetyn luoton määrästä, mutta usein limiitissä on määritelty minimikuukausimaksu, jolla varmistetaan lainan takaisinmaksua.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Limiittilainan hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten lainan määrä, laina-aika, lainanhakijan taloudellinen tilanne ja se, mistä pankista lainan nostaa. Halvimmillaan lainan korko voi olla noin 5 prosenttia ja kalleimmillaan yli 10 prosenttia. Lainatarjouksia kannattaakin kysyä aina useasta paikasta, sillä lainakuluissa voi olla jopa tuhansien eurojen ero halvimman ja kalleimman vaihtoehdon välillä.

Lainahakemuksia ei kannata lähettää pankeille yksitellen. Helpompi tapa vertailla limiittilainoja on täyttää helppo ja maksuton nettihakemus markkinoilla jo vuodesta 2008 toimineen Etua.fi-lainavertailupalvelun sivuilla. Lainahakemus ei velvoita mihinkään eli voi vain katsoa, millaisia lainatarjouksia saa.

Kilpailuta limiittilaina tästä

Limiittilaina yritykselle joustaa yrityksen tilanteiden mukaan

Limiittilaina yrityksille (limiittiluotto, yrityslimiitti, limiittitili) on yrityksen toistuviin rahoitustarpeisiin tarkoitettu joustolaina, jossa voi tehdä nostoja limiittisopimuksen ylärajaan saakka. Kun yritys lyhentää limiittilainaa, vapautuu luottoa takaisin käytettäväksi. Siten limiittilaina tarjoaa joustavan rahoituspalvelun yrityksen talouteen, niin että lainaa ei tarvitse joka kerta hakea erikseen äkillisissäkään rahoitustarpeissa.

Yrityslimiitin takaisinmaksu on kertaeräisestä yrityslainaa joustavampi laina, koska yritys voi maksaa limiittilainaa takaisin oman taloudellisen tilanteen mukaan. Limiitti on käytettävissä yrityksen tarpeisiin, kunnes se irtisanotaan.

Yrityslimiitin korko

Limiitissä yritys maksaa kuukausimaksua ja -korkoa, jota maksetaan vain käytössä olevalle saldolle. Yritys voi lyhentää limiittilainaa taloudellisen tilanteen salliessa joko erissä tai kokonaan takaisin, ja limiitti on taas yrityksen käytössä.

Tarvittaessa yritys voi myös valita lyhennysvapaan limiitin, jolloin lainasta maksetaan vain kuukausimaksua. Näin yritys voi hyödyntää limiittitiliä esimerkiksi sesonkivaihteluun tai käyttää vararahastona yllättävien tilanteiden varalle.

Limiittiä voi hakea joustavasti verkosta

Nopean lainanhakuprosessin ansiosta yrityslimiitti on vaivaton tapa rahoittaa yrityksen toimintaa ja varmentaa sen maksuvalmiutta. Limiittihakemus täytetään verkossa, reaalivakuuksia tai liitteitä ei vaadita ja lainapäätöksen saa heti.

Yrityslimiitin kulut vaihtelevat rahoitusyhtiöittäin, ja siksi limiittilainan nostamiseen liittyviä hintoja ja kuluja kannattaa vertailla ennen lainapäätöstä. Kun kilpailuttaa limiittilainan, voi vertailla eri rahoitusyhtiöiden tarjoamia vaihtoehtoja ja varmistaa, ettei maksa limiittilainasta liikaa. Limiittiä voi myös hakea jo ennen kuin rahoitustarve tulee eteen.

Etuan avulla kilpailutat limiittilainan helposti ja täysin ilmaiseksi. Lainatarjoukset saatuasi voit vertailla eri lainavaihtoehtojen korkoja ja muita kuluja ja valita parhaan lainan yrityksellesi.

Kilpailuta yrityslaina tästä!

Lue myös:

Edullisen joustoluoton saa helposti netistä – katso, miten löydät parhaan joustolainan

Yrityslimiitti auttaa tasapainottamaan yrityksen taloutta

Lue seuraavaksi


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


paljonko saan lainaa

Kuinka paljon lainaa saan tuloillani? – Asiantuntijoiden arviot

3.4.2024

Tulot eivät yksinään määritä sitä, paljonko saan lainaa. Lue tästä lisää, mitkä seikat vaikuttavat lainapäätökseen. Pankit ja muut lainayhtiöt arvioivat hakijan taloudellista tilannetta ja maksukäyttäytymistä monelta eri kulmalta ennen lainapäätöstä. Tulot ovat tärkeä […]


Etuan kautta löytynyt yhdistelylaina säästää Nikolle lähes 2000 euroa vuodessa 

13.3.2024

Kolme eri lainaa rasittivat Pirkanmaalla asuvan Nikon, 43, arkea. Vuosia sitten otetuissa kulutusluotoissa oli korkeat lainakorot, eikä rahaa jäänyt tarpeeksi muuhun elämiseen. Niko päätti hakea yhdistelylainaa, jotta kertyneet lainat saisi järjestettyä yhdeksi lainaksi. […]


Copyright © 2024 Etua.fi