Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kulutusluottojen korkokatto mullisti lainamarkkinat – pikavippien tilalle edulliset kulutusluotot

14.8.2020
Kulutusluottojen korkokatto laski vakuudettomien kulutusluottojen korkoja

Vakuudettomien kulutusluottojen korkokatto laski lainojen korkoa. Heinäkuussa vakuudettomia lainoja sai keskimäärin 3 prosenttiyksikköä edullisemmin kuin kesäkuussa. Korkojen muutos koskee ainoastaan uusia lainoja. Nyt kannattaa tarkistuttaa ennen heinäkuuta nostettujen lainojen korot ja kilpailuttaa ne uudestaan.

Heinäkuun alussa voimaan tullut lakimuutos käytännössä lopetti uusien pikavippien myöntämisen Suomessa.

Samalla kun pieniä ja korkeakorkoisia lainoja myöntävät yritykset poistuivat markkinoilta, monet suurempia kulutusluottoja myöntävät pankit ja lainayritykset alensivat lainojen korkoja selvästi. Edullisimmillaan vakuudettomia lainoja saa jopa alle 5 prosentin korolla.

Suomalaisen Etua.fi- lainapalvelun tilastoista käy ilmi, että heinäkuussa vakuudettomia lainoja sai keskimäärin 3 prosenttiyksikköä edullisemmin kuin kesäkuussa. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna vakuudettomien kulutusluottojen keskimääräinen korko on pudonnut peräti 10 prosenttiyksikköä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 5 000 euron lainassa satojen eurojen säästöä korkokuluissa vuodessa.

Edullisimmillaan lainaa on saanut ilman vakuuksia tai takaajia vain 4,9 prosentin korolla. Tätä voidaan pitää erittäin alhaisena korkona, sillä monien suomalaisten pankkien myöntämien kulutusluottojen korot vaihtelevat edelleen 7,9 prosentista 9,9 prosenttiin.

Kulutusluottojen korkokatto koskee ainoastaan uusia lainoja. Ennen heinäkuun alkua nostettujen lainojen korot eivät ole muuttuneet.

Kuluttajan kannattaakin nyt tarkistuttaa omien lainojen korkotaso ja kilpailuttaa ne uudestaan. Helpoiten tämä käy täyttämällä yksi maksuton lainahakemus.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Kulutusluottojen korkokatto ei koske luottokortteja tai osamaksuja

Uusi 10 prosentin kulutusluottojen korkokatto koskee vain vakuudettomia lainoja. Esimerkiksi luottokorttien tai osamaksusopimusten korot saavat jatkossakin olla jopa 20 prosenttia.

Tämän johdosta kuluttajan kannattaakin olla tarkkana, mikäli suunnitelmissa on tehdä suurempia hankintoja loppuvuoden aikana. Esimerkiksi huonekalu- tai kodinkonemyymälän tarjoaman osamaksurahoituksen korko voi olla jopa yli kaksinkertainen verrattuna uuden vakuudettoman lainan korkoon. Fiksu kuluttaja pyytäkin lainatarjouksen myös vakuudettomasta lainasta ja vertailee sitä kaupan tarjoamaan maksutapaan.

Olipa lainatarpeesi pieni tai suuri, kannattaa vertailla eri pankkien tarjouksia ja valita itselle paras laina. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin eikä velvoita mitenkään.

Lue seuraavaksi


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


paljonko saan lainaa

Kuinka paljon lainaa saan tuloillani? – Asiantuntijoiden arviot

3.4.2024

Tulot eivät yksinään määritä sitä, paljonko saan lainaa. Lue tästä lisää, mitkä seikat vaikuttavat lainapäätökseen. Pankit ja muut lainayhtiöt arvioivat hakijan taloudellista tilannetta ja maksukäyttäytymistä monelta eri kulmalta ennen lainapäätöstä. Tulot ovat tärkeä […]


Etuan kautta löytynyt yhdistelylaina säästää Nikolle lähes 2000 euroa vuodessa 

13.3.2024

Kolme eri lainaa rasittivat Pirkanmaalla asuvan Nikon, 43, arkea. Vuosia sitten otetuissa kulutusluotoissa oli korkeat lainakorot, eikä rahaa jäänyt tarpeeksi muuhun elämiseen. Niko päätti hakea yhdistelylainaa, jotta kertyneet lainat saisi järjestettyä yhdeksi lainaksi. […]


Copyright © 2024 Etua.fi