Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kulutusluottojen korkokatto mullisti lainamarkkinat – pikavippien tilalle edulliset kulutusluotot

14.8.2020
Kulutusluottojen korkokatto laski vakuudettomien kulutusluottojen korkoja

Vakuudettomien kulutusluottojen korkokatto laski lainojen korkoa. Heinäkuussa vakuudettomia lainoja sai keskimäärin 3 prosenttiyksikköä edullisemmin kuin kesäkuussa. Korkojen muutos koskee ainoastaan uusia lainoja. Nyt kannattaa tarkistuttaa ennen heinäkuuta nostettujen lainojen korot ja kilpailuttaa ne uudestaan.

Heinäkuun alussa voimaan tullut lakimuutos käytännössä lopetti uusien pikavippien myöntämisen Suomessa.

Samalla kun pieniä ja korkeakorkoisia lainoja myöntävät yritykset poistuivat markkinoilta, monet suurempia kulutusluottoja myöntävät pankit ja lainayritykset alensivat lainojen korkoja selvästi. Edullisimmillaan vakuudettomia lainoja saa jopa alle 5 prosentin korolla.

Suomalaisen Etua.fi- lainapalvelun tilastoista käy ilmi, että heinäkuussa vakuudettomia lainoja sai keskimäärin 3 prosenttiyksikköä edullisemmin kuin kesäkuussa. Viime vuoden heinäkuuhun verrattuna vakuudettomien kulutusluottojen keskimääräinen korko on pudonnut peräti 10 prosenttiyksikköä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 5 000 euron lainassa satojen eurojen säästöä korkokuluissa vuodessa.

Edullisimmillaan lainaa on saanut ilman vakuuksia tai takaajia vain 4,9 prosentin korolla. Tätä voidaan pitää erittäin alhaisena korkona, sillä monien suomalaisten pankkien myöntämien kulutusluottojen korot vaihtelevat edelleen 7,9 prosentista 9,9 prosenttiin.

Kulutusluottojen korkokatto koskee ainoastaan uusia lainoja. Ennen heinäkuun alkua nostettujen lainojen korot eivät ole muuttuneet.

Kuluttajan kannattaakin nyt tarkistuttaa omien lainojen korkotaso ja kilpailuttaa ne uudestaan. Helpoiten tämä käy täyttämällä yksi maksuton lainahakemus.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Kulutusluottojen korkokatto ei koske luottokortteja tai osamaksuja

Uusi 10 prosentin kulutusluottojen korkokatto koskee vain vakuudettomia lainoja. Esimerkiksi luottokorttien tai osamaksusopimusten korot saavat jatkossakin olla jopa 20 prosenttia.

Tämän johdosta kuluttajan kannattaakin olla tarkkana, mikäli suunnitelmissa on tehdä suurempia hankintoja loppuvuoden aikana. Esimerkiksi huonekalu- tai kodinkonemyymälän tarjoaman osamaksurahoituksen korko voi olla jopa yli kaksinkertainen verrattuna uuden vakuudettoman lainan korkoon. Fiksu kuluttaja pyytäkin lainatarjouksen myös vakuudettomasta lainasta ja vertailee sitä kaupan tarjoamaan maksutapaan.

Olipa lainatarpeesi pieni tai suuri, kannattaa vertailla eri pankkien tarjouksia ja valita itselle paras laina. Lainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin eikä velvoita mitenkään.

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näistä syistä eri palkkaluokat hakevat kulutusluottoja

10.11.2023

Lainavertailupalvelu Etua analysoi vuoden 2023 lainahakemukset ja selvitti lainahakemusten määrät ja syyt palkkaluokittain.


Kulutusluottojen korkokatto 2023

Kulutusluottojen korkokatto laski – näin se vaikuttaa lainanottajiin

18.10.2023

Lue tästä, mitä lokakuun 2023 alussa voimaanastunut kulutusluottojen korkokatto tarkoittaa. Jatkossa lainoista saa periä aikaisempaa pienempää korkoa. Uudet säännökset eivät tosin aiheuta suuria muutoksia nykyisiin lainojen korkotasoihin. Pääasialliset muutokset koskevat luottojen markkinointia, verkkokaupan […]


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Copyright © 2023 Etua.fi