Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainaa vuokravakuutta varten

29.10.2021
Lainaa vuokravakuuteen

Jos omat säästöt eivät riitä kattamaan vuokravakuutta, voi takuuvuokran rahoittaa myös lainalla. Edullisin laina vuokravakuutta varten löytyy kilpailuttamalla.

Vuokravakuus turvaa vuokranantajaa

Vuokravakuus eli takuuvuokra tarkoittaa vuokralaisen vuokranantajalle maksamaa vakuutta, jota vuokranantaja tarvittaessa käyttää korvaamaan vuokralaisen maksamatta jääneitä vuokria tai vuokralaisen toimesta asunnolle aiheutuneita vahinkoja.

Yleensä vuokralainen maksaa vuokravakuuden ennen vuokrasopimuksen alkamista, mutta vuokralainen ja vuokranantaja voivat sopia maksuaikataulusta haluamallaan tavalla. Takuuvuokra voidaan maksaa suoraan vuokranantajalle tai esimerkiksi erilliselle vuokravakuustilille.

Vuokrasopimuksen päättyessä vuokralaiselle palautetaan asunnon tarkastuksen jälkeen joko koko takuuvuokra tai siitä korvausten jälkeen jäljelle jäävä osuus.

Yleensä vuokravakuus on yhden tai kahden kuukauden vuokraa vastaava summa. Jotta takuuvuokrat pysyisivät kohtuullisina, on laissa rajoitettu vuokravakuuden ylärajaksi kolmen kuukauden vuokra.

Lainasta apua vuokravakuuden maksuun

Uutta asuntoa etsiessä ei välttämättä tule ensimmäisenä mietittyä vuokravakuutta ja takuuvuokran suuruus voikin tulla hieman ikävänä yllätyksenä sopivan asunnon löydyttyä. Koska takuuvuokran summa pohjautuu asunnosta kuukausittain maksettavaan vuokraan, nousee takuuvuokra suuremmaksi erityisesti kalliimmissa asunnoissa.

Jos omia säästöjä ei ole kertynyt riittävästi takuuvuokraa varten, voi vuokravakuuden maksamiseen hakea myös vakuudetonta lainaa kattamaan summan joko kokonaan tai osittain. Erityisesti suurissa elämänmuutoksissa muutto voi tulla yllättäen, jolloin siihen ole ehtinyt varautumaan rahallisesti.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Laina vuokravakuutta varten voi olla sopiva ratkaisu myös silloin, jos uuden asunnon takuuvuokran joutuu maksamaan ennen kuin vuokravakuus aiemmasta asunnosta palautuu tilille. Tällaisessa tapauksessa lainaan voi valita lyhyemmän laina-ajan tai maksaa sen pois alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin, mikä onnistuu usein ilman lisäkuluja.

Vakuudetonta lainaa vuokravakuutta varten pystyy hakemaan valitsemalleen summalle 500 eurosta ylöspäin, joten sillä kattaa kätevästi pienemmät ja suuremmat takuuvuokrat. Syöttämällä tarvitsemasi lainasumman Etuan lainalaskuriin näet, kuinka paljon sinun tulee lyhentää lainaa kuukaudessa eri takaisinmaksuajoilla.

Kuka voi hakea lainaa vuokravakuutta varten?

Voidaksesi hakea vuokravakuutta varten lainaa sinun tulee olla vähintään 18-vuotias ja sinulla tulee olla pysyvä osoite Suomessa sekä säännölliset kuukausittaiset tulot. Luottotiedot täytyy olla myös puhtaat.

Lainan hakeminen onnistuu kätevästi netissä etkä tarvitse lainaa varten vakuuksia tai takaajia. Lainahakemuksen täyttäminen on ilmaista eikä hakemuksen lähettäminen vielä sido nostamaan lainaa.

Etuan kautta kilpailutat helposti lainat vuokravakuutta varten ja varmistat, että löydät varmasti parhaan mahdollisen lainan. Saat yhdellä lainahakemuksella useita lainatarjouksia eri pankeilta, joista voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Kokeile heti Etuan vertailupalvelua ja löydä hetkessä tarpeeseesi sopiva laina vuokravakuuden maksamiseen!

Lue myös: Kuinka suurta lainaa pystyisit lyhentämään nykyisellä vuokrallasi? Katso esimerkit

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


Mistä lainaa 18-vuotiaalle?

Mistä lainaa 18-vuotiaalle?

4.9.2023

18-vuotiaalle voidaan myöntää lainaa tietyin ehdoin. Lue lisää tästä. 18-vuotias voi saada lainaa, kunhan hakijalla on vakaat tulot sekä moitteeton maksuhistoria. Milloin 18-vuotiaalla voi olla tarvetta lainalle? 18-vuotias voi pohtia lainan ottamista monessa […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi