Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa – näin voit hyötyä lainan hakemisesta yhdessä

22.4.2022
Lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainan nostaminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa voi auttaa esimerkiksi saamaan suuremman summan lainaa tai siihen edullisemman koron. Lue tästä lisää lainan hakemisesta rinnakkaishakijan kanssa!

Rinnakkaishakijan kanssa enemmän lainaa ja paremmat ehdot

Suunnitteletko vakuudettoman lainan hakemista? Olipa suunnitelmissasi sitten isompi remontti, uuden auton hankinta tai unelmien lomamatkan toteuttaminen, voi sinun olla järkevää ottaa hakemukseesi mukaan toinen hakija.

Rinnakkaishakija vastaa päähakijan kanssa yhtä lailla lainan maksamisesta takaisin pankille. Molempien vastuulla on siis huolehtia, että lainaa lyhennetään sopimuksen mukaisesti kuukausittain.

Rinnakkaishakijan lisääminen lainahakemukseen voi auttaa sinua saamaan lainaan paremmat ehdot ja edullisemman koron. Lainan korko on asiakaskohtainen ja pankki perustaa päätöksensä esimerkiksi hakijan taloudelliseen tilanteeseen ja arvioon takaisinmaksukyvystä. Lainan myöntämisessä kahdelle maksukykyiselle hakijalle on pienemmät riskit pankille, joten lainaa on mahdollista saada halvemmalla korolla kuin yksin hakiessa.

Rinnakkaishakija voi tulla myös tarpeeseen, jos olet hakemassa suurempaa summaa lainaa. Esimerkiksi Etuan kautta lainaa kilpailuttaessa tulee yli 40 000 euron lainahakemuksissa aina olla kaksi hakijaa. Koska kaksi hakijaa pystyy maksamaan varmemmin lainan takaisin, ovat pankit valmiita lainaamaan yhteishakemuksilla suurempia lainasummia.

Jos olet aiemmin saanut pankeilta kielteisen lainapäätöksen, voit kokeilla lainan hakemista uudelleen rinnakkaishakijan kanssa. Maksukykyisen yhteishakijan kanssa tehty hakemus saattaa tuoda sinulle jopa useita lainatarjouksia aiemmista kielteisistä päätöksistä huolimatta.

Kuka voi toimia rinnakkaishakijana?

Rinnakkaishakijaa koskevat monilta osin samat kriteerit kuin lainan päähakijaa. Eri pankeilla saattaa olla hieman erilaiset vaatimukset hakijoille esimerkiksi ikärajan tai tulotason osalta.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lainan rinnakkaishakijan tulee olla täysi-ikäinen, asua vakituisesti Suomessa eikä hänellä saa olla aiempia maksuhäiriömerkintöjä. Myös säännölliset palkka- tai eläketulot.

Usein rinnakkaishakijan tulee olla päähakijan avio- tai avopuoliso tai rekisteröity kumppani, ja molempien lainanhakijoiden on oltava kirjoilla samassa osoitteessa.

Näin haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa on helppoa ja nopeaa netissä. Lainahakemukseen tulee täyttää molempien perustiedot sekä tiedot työsuhteesta, tuloista ja mahdollisista aiemmista lainoista ja veloista.

Ennen hakemuksen aloittamista on siis hyvä etsiä nämä tiedot valmiiksi, jotta hakemuksen täyttäminen sujuu nopeammin. Pankit pyytävät tuloista usein todisteeksi palkkakuitin tai eläketodistuksen, joten myös nämä kannattaa olla valmiina hakemusta lähetettäessä.

Etuan kautta haet helposti lainaa rinnakkaishakijan kanssa ja saat yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia eli pystyt kätevästi vertailla niitä keskenään. Voit saada lainatarjouksia nopeimmillaan muutamassa minuutissa ja parhaimmillaan laina on tililläsi vielä saman pankkipäivän aikana.

Hae vakuudetonta lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa jo tänään Etuan kautta!

Lue seuraavaksi


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Lainavertailu näyttää, mistä löytyy kulutusluotto tai yhdistelylaina

Kasaantuvatko laskut? Lainavertailu näyttää, mistä löytyy laina edullisella korolla.

24.1.2023

Loppuvuoden menot ovat nakertaneet monen rahapussiin ison loven, ja vuoden alussa kerääntyy paljon laskuja. Yhdistelylainasta tai kulutusluotosta on hyötyä, kun tarvitset apua välttämättömien menojen kanssa. Lainavertailun avulla löydät lainan nopeasti. Monen huolenaiheena on […]


Copyright © 2023 Etua.fi