Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa – näin voit hyötyä lainan hakemisesta yhdessä

22.4.2022
Lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainan nostaminen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa voi auttaa esimerkiksi saamaan suuremman summan lainaa tai siihen edullisemman koron. Lue tästä lisää lainan hakemisesta rinnakkaishakijan kanssa!

Rinnakkaishakijan kanssa enemmän lainaa ja paremmat ehdot

Suunnitteletko vakuudettoman lainan hakemista? Olipa suunnitelmissasi sitten isompi remontti, uuden auton hankinta tai unelmien lomamatkan toteuttaminen, voi sinun olla järkevää ottaa hakemukseesi mukaan toinen hakija.

Rinnakkaishakija vastaa päähakijan kanssa yhtä lailla lainan maksamisesta takaisin pankille. Molempien vastuulla on siis huolehtia, että lainaa lyhennetään sopimuksen mukaisesti kuukausittain.

Rinnakkaishakijan lisääminen lainahakemukseen voi auttaa sinua saamaan lainaan paremmat ehdot ja edullisemman koron. Lainan korko on asiakaskohtainen ja pankki perustaa päätöksensä esimerkiksi hakijan taloudelliseen tilanteeseen ja arvioon takaisinmaksukyvystä. Lainan myöntämisessä kahdelle maksukykyiselle hakijalle on pienemmät riskit pankille, joten lainaa on mahdollista saada halvemmalla korolla kuin yksin hakiessa.

Rinnakkaishakija voi tulla myös tarpeeseen, jos olet hakemassa suurempaa summaa lainaa. Koska kaksi hakijaa pystyy maksamaan varmemmin lainan takaisin, ovat pankit valmiita lainaamaan yhteishakemuksilla suurempia lainasummia.

Jos olet aiemmin saanut pankeilta kielteisen lainapäätöksen, voit kokeilla lainan hakemista uudelleen rinnakkaishakijan kanssa. Maksukykyisen yhteishakijan kanssa tehty hakemus saattaa tuoda sinulle jopa useita lainatarjouksia aiemmista kielteisistä päätöksistä huolimatta.

Kuka voi toimia rinnakkaishakijana?

Rinnakkaishakijaa koskevat monilta osin samat kriteerit kuin lainan päähakijaa. Eri pankeilla saattaa olla hieman erilaiset vaatimukset hakijoille esimerkiksi ikärajan tai tulotason osalta.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lainan rinnakkaishakijan tulee olla täysi-ikäinen, asua vakituisesti Suomessa ja hänen luottotiedot tulee olla kunnossa. Säännöllisiä palkka- tai eläketuloja edellytetään myös rinnakkaishakijalta.

Usein rinnakkaishakijan tulee olla päähakijan avio- tai avopuoliso tai rekisteröity kumppani, ja molempien lainanhakijoiden on oltava kirjoilla samassa osoitteessa.

On tärkeää huomioida, että rinnakkaishakijalla on yhteisvastuu lainasta, eli hän on vastuussa lainan takaisinmaksusta samalla tavalla kuin päähkijakin. Tämä tarkoittaa sitä, että jos päähakija ei pysty maksamaan lainaa takaisin, yhteishakija on vastuussa koko lainan maksamisesta.

Ennen lainan hakemista kannattaakin harkita mikä on paras ratkaisu omassa tilanteessa – lainan hakeminen yhdessä vai erikseen. On myös hyvä keskustella puolison kanssa lainanhakupäätöksestä ja arvioida yhdessä, mikä olisi molemmille paras ratkaisu.

Näin haet lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa on helppoa ja nopeaa netissä. Lainahakemukseen tulee täyttää molempien perustiedot sekä tiedot työsuhteesta, tuloista ja mahdollisista aiemmista lainoista ja veloista.

Ennen hakemuksen aloittamista on siis hyvä etsiä nämä tiedot valmiiksi, jotta hakemuksen täyttäminen sujuu nopeammin. Pankit pyytävät tuloista usein todisteeksi palkkakuitin tai eläketodistuksen, joten myös nämä kannattaa olla valmiina hakemusta lähetettäessä.

Etuan kautta haet helposti lainaa rinnakkaishakijan kanssa ja saat yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä lainatarjouksia eli pystyt kätevästi vertailla niitä keskenään. Voit saada lainatarjouksia nopeimmillaan muutamassa minuutissa ja parhaimmillaan laina on tililläsi vielä saman pankkipäivän aikana.

Hae vakuudetonta lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa jo tänään Etuan kautta!

 

Kuka voi olla rinnakkaishakija?

Yleensä rinnakkaishakijan tulee olla päähakijan avio- tai avopuoliso tai rekisteröity kumppani, ja molempien lainanhakijoiden on oltava kirjoilla samassa osoitteessa. Molemmilta lainanhakijalta edellytetään myös säännöllisiä palkka- tai eläketuloja.

Muuten rinnakkaishakijaa koskevat samat kriteerit kuin päähakijalla: yhteishakijan tulee olla täysi-ikäinen, asua vakituisesti Suomessa eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Lue seuraavaksi


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Lainan kuukausierän pienentäminen

Voiko lainan kuukausierää pienentää?

22.9.2023

Lue tästä, miten voit saada pienemmän kuukausierän nykyisiin lainoihisi ja saada enemmän rahaa käyttöösi joka kuukausi. Lainan noston yhteydessä pankin kanssa sovitaan lainan korosta, laina-ajasta ja kuukausittaisen lyhennyksen määrästä. Yllättävät tilanteet elämässä saattavat […]


Miten säästää rahaa

Miten säästää rahaa? 6 helppoa tapaa tehdä arjen säästöä

20.9.2023

Haluaisitko, että sinulle jäisi enemmän rahaa käteen joka kuukausi? Näillä helpoilla vinkeillä voit kerryttää säästöä joka kuukausi – kokeile heti! 1. Ole tarkkana ruokaostoksilla ja vältä hävikkiä Kotitalouksissa syntyy paljon ruokahävikkiä, mikä tarkoittaa, […]


Sopimusehdot päivittyvät: Uudet sopimusehdot 1.10.2023 alkaen »
Copyright © 2023 Etua.fi