Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kulutusluotto pankista vai netistä?

19.8.2021

Kulutusluotto pankista vai netistä, kumpi kannattaa? Lue tästä.

Kulutusluotto pankista vai netistä - tärkeintä on vertailla lainan korkoa

Kulutusluottoa tarjoavat monet tahot, niin perinteiset pankit kuin vain netissä toimivat rahoitusyhtiöt. Moni voikin pohtia lisärahoitusta tarvitessaan, hakeako kulutusluottoa pankista vai netistä. Mitä eroja näillä on ja onko kulutusluotto netistä järkevää?

Kulutusluotto pankista

Kulutusluotto pankista on yleensä se ensimmäinen mieleen tuleva vaihtoehto, jos tarvitsee lainaa hankintoihin tai yllättäviin menoihin. Lainan haku omasta pankista voi tuntua helpoimmalta ja turvallisimmilta ratkaisulta ja kynnys kysyä lainaa muualta saattaa olla korkea. 

Vaikka hakisikin kulutusluottoa omasta pankista, on hyvä tietää muutama asia pankkien lainanantoon liittyen. Ensinnäkin kulutusluotto pankista ei ole aina edullisin laina.

Edullisin kulutusluotto pankista on vakuudellinen laina. Jos on vakuuksia ja haluaa niitä käyttää, vakuudellinen kulutusluotto pankista tulee kysymykseen. Tällöin kuitenkin täytyy varautua pidempään lainankäsittelyaikaan pankin tiedustellessa ja tarkistaessa vakuuksien arvoa.

Jos lainan takaisinmaksua ei taata vakuuksilla, on vakuudettoman lainan korot vakuudellista lainaa suuremmat pankista ja rahoitusyhtiöstä riippumatta. Asiakaskohtaiseen vakuudettoman kulutusluoton hintaan vaikuttavat muun muassa asiakkaan tulot, menot, velat, maksuhistoria ja omaisuus.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 6%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Vakuudeton kulutusluotto pankista voi olla yllättävän kallis, koska pankki tarjoaa vakuudetonta lainaa matalalla korolla vain osalle pankin omia asiakkaita. Lainaa ilman vakuuksia voi saada netistä omaa pankkia edullisemmin, varsinkin jos kilpailuttaa lainan usean rahoitusyhtiön kesken.

Vakuudettoman lainan saaminen pankista ei ole myöskään itsestään selvää. Perinteisillä pankeilla voi olla nettipankkeja tiukempia lainanmyöntökriteereitä, kun nettipankit katsovat laajemmin asiakkaan tilannetta.

Kulutusluotto netistä

Kulutusluotto netistä on viime vuosina yleistynyt, kun ulkomaiset rahoitusyhtiöt ovat rantautuneet Suomeen kilpailemaan pankkien kanssa laina-asiakkaista. Lainamarkkinoiden koventunut kilpailu on aikaansaanut sen, että edullisin vakuudeton laina voi löytyä näiltä vain netissä toimivilta rahoitusyhtiöiltä. 

Suomessa toimivat vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavat ulkomaiset pankit ovat Ruotsista, Virosta ja Norjasta. Myös muutamat suomalaiset rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa ilman vakuuksia. Nämä nettipankit voivat tarjota lainaa kilpailukykyisin ehdoin, koska ne toimivat digitaalisesti ilman konttoriverkoston aiheuttamia kuluja.

Nettipankeissa lainahakemuksen käsittely ja lainan myöntöprosessi ovat nopeita.  Kulutusluoton hakemisen netistä on vaivatonta, vakuuksia ei vaadita, lainapäätöksen saa heti ja lainan tilille 1-2 arkipäivän sisällä. 

Myös nettipankkien vakuudettomien lainojen tarjoukset ovat asiakaskohtaisia. Vakuudettoman kulutusluoton myöntö, korko ja muut lainaehdot perustuvat lainahakemuksen tietoihin ja luottoyhtiön hakemuksesta tekemään kokonaisarvioon.

Hakijan säännölliset tulot, vakituinen työ ja moitteeton raha-asioiden hoito antavat erinomaiset edellytykset hyvälle lainatarjoukselle. Myös rinnakkaishakija, samassa taloudessa asuva avo- tai aviopuoliso, mahdollistaa paremmat lainatarjoukset erityisesti isommissa lainasummissa, mutta lainaa voi hakea yksinkin.

Kulutusluotto pankista vai netistä – tärkeintä on vertailla lainan korkoa

Kulutusluotto pankista tai netistä ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, kunhan muistaa kilpailuttaa lainan usean rahoitusyhtiön kesken. Lainan kilpailutus on tärkeää, sillä lainojen korot ja lainanmyöntöperusteet vaihtelevat rahoitusyhtiöittäin ja pienikin ero lainakuluissa voi merkitä tuntuvia säästöjä.

Jos haluaa käyttää lainan takeena vakuuksia, on vakuudellinen kulutusluotto pankista ainoa vaihtoehto. Netissä toimivat pankit myöntävät vain vakuudettomia kulutusluottoja.

Kulutusluotoissa lainayhtiöt antavat aina hakijakohtaisen lainatarjouksen hakijan taloudelliseen tilanteeseen perustuen. Siksi lainoja vertaillessa ei kannata katsoa vain rahoitusyhtiöiden esimerkkilaskelmia tai -korkoja, vaan täyttää lainahakemus ja katsoa millaisia lainatarjouksia saa.

Omaa henkilökohtaista lainan korkoa tai muita lainaehtoja ei voi siis tietää, ennen kuin on hakenut lainaa.

Kilpailuta lainat vaivattomasti ja turvallisesti Etua.fi-palvelussa

Edullisimman kulutusluoton saamiseksi niin perinteiset pankit, kuin myös nettipankit kannattaa kilpailuttaa. Rahoitusyhtiöiden lainanmyöntöperusteet vaihtelevat ja pyytämällä useamman lainatarjouksen varmistat, että löydät varmasti lainan edullisimmalla mahdollisella korolla ja parhailla lainaehdoilla.

Kun kilpailutat lainan Etua.fi-lainapalvelussa, säästät aikaa ja rahaa. Täytät vain yhden ilmaisen hakemuksen ja voit saada monta tarjousta. Sinun ei tarvitse täyttää samoja tietoja jokaisen lainantarjoajan hakulomakkeelle erikseen, vain yksi lomake riittää.

Etuan kautta lainan kilpailutus on turvallista. Etua.fi:n yhteistyökumppaneina toimivat lainayhtiöt noudattavat hyvää luotonantotapaa ja ovat viranomaisten valvonnan alaisia rahoitusyhtiöitä, joita sitoo sekä kotimaansa että Suomen lainsäädäntö.

Etuan palvelussa kaikki lainatarjoukset välitetään läpinäkyvästi ja selkeästi. Voit helposti vertailla tarjouksia Etuan online-palvelussa ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Lainatarjouksia vertailemalla voit säästää merkittäviä summia lainakuluissa.

Lainan kilpailuttaminen ei sido mihinkään, joten lainatarjouksia voi pyytää maksutta Etua.fi:n kautta ja rauhassa vertailla tarjouksia. Voit hakea kauttamme lainaa 500–60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

KILPAILUTA LAINASI TÄSTÄ

Etua.fi on pisimpään Suomessa toiminut, täysin suomalainen lainavertailupalvelu. Yli 10 vuoden kokemus lainojen kilpailutuksesta varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaat mahdolliset lainatarjoukset tarkkaan valituilta yhteistyökumppaneilta. Etua tekee yhteistyötä vain luotettavien kumppaneiden kanssa ja seuraamme aktiivisesti kumppaneiden toimintaa ja asiakaspalautetta.

Etua.fi:n yhteistyökumppanit löydät tästä

Lue lisää miten vähäiseltä tuntuva ero lainakuluissa voi merkitä huomattavia summia.

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Kulutusluotot ammattikunnittain: Lähihoitajat vertailun kärjessä

9.4.2024

Etua Oy selvitti, mitkä ammattikunnat hakevat eniten kulutusluottoja, kulutusluottohakemusten keskimääräiset summat ja niiden suuruus verrattuna ammattikunnan palkkaan.


paljonko saan lainaa

Kuinka paljon lainaa saan tuloillani? – Asiantuntijoiden arviot

3.4.2024

Tulot eivät yksinään määritä sitä, paljonko saan lainaa. Lue tästä lisää, mitkä seikat vaikuttavat lainapäätökseen. Pankit ja muut lainayhtiöt arvioivat hakijan taloudellista tilannetta ja maksukäyttäytymistä monelta eri kulmalta ennen lainapäätöstä. Tulot ovat tärkeä […]


Copyright © 2024 Etua.fi