Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kulutusluotto pankista vai netistä?

19.8.2021

Kulutusluotto pankista vai netistä, kumpi kannattaa? Lue tästä.

Kulutusluotto pankista vai netistä - tärkeintä on vertailla lainan korkoa

Kulutusluottoa tarjoavat monet tahot, niin perinteiset pankit kuin vain netissä toimivat rahoitusyhtiöt. Moni voikin pohtia lisärahoitusta tarvitessaan, hakeako kulutusluottoa pankista vai netistä. Mitä eroja näillä on ja onko kulutusluotto netistä järkevää?

Kulutusluotto pankista

Kulutusluotto pankista on yleensä se ensimmäinen mieleen tuleva vaihtoehto, jos tarvitsee lainaa hankintoihin tai yllättäviin menoihin. Lainan haku omasta pankista voi tuntua helpoimmalta ja turvallisimmilta ratkaisulta ja kynnys kysyä lainaa muualta saattaa olla korkea. 

Vaikka hakisikin kulutusluottoa omasta pankista, on hyvä tietää muutama asia pankkien lainanantoon liittyen. Ensinnäkin kulutusluotto pankista ei ole aina edullisin laina.

Edullisin kulutusluotto pankista on vakuudellinen laina. Jos on vakuuksia ja haluaa niitä käyttää, vakuudellinen kulutusluotto pankista tulee kysymykseen. Tällöin kuitenkin täytyy varautua pidempään lainankäsittelyaikaan pankin tiedustellessa ja tarkistaessa vakuuksien arvoa.

Jos lainan takaisinmaksua ei taata vakuuksilla, on vakuudettoman lainan korot vakuudellista lainaa suuremmat pankista ja rahoitusyhtiöstä riippumatta. Asiakaskohtaiseen vakuudettoman kulutusluoton hintaan vaikuttavat muun muassa asiakkaan tulot, menot, velat, maksuhistoria ja omaisuus.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Vakuudeton kulutusluotto pankista voi olla yllättävän kallis, koska pankki tarjoaa vakuudetonta lainaa matalalla korolla vain osalle pankin omia asiakkaita. Lainaa ilman vakuuksia voi saada netistä omaa pankkia edullisemmin, varsinkin jos kilpailuttaa lainan usean rahoitusyhtiön kesken.

Vakuudettoman lainan saaminen pankista ei ole myöskään itsestään selvää. Perinteisillä pankeilla voi olla nettipankkeja tiukempia lainanmyöntökriteereitä, kun nettipankit katsovat laajemmin asiakkaan tilannetta.

Kulutusluotto netistä

Kulutusluotto netistä on viime vuosina yleistynyt, kun ulkomaiset rahoitusyhtiöt ovat rantautuneet Suomeen kilpailemaan pankkien kanssa laina-asiakkaista. Lainamarkkinoiden koventunut kilpailu on aikaansaanut sen, että edullisin vakuudeton laina voi löytyä näiltä vain netissä toimivilta rahoitusyhtiöiltä. 

Suomessa toimivat vakuudettomia kulutusluottoja tarjoavat ulkomaiset pankit ovat Ruotsista, Virosta ja Norjasta. Myös muutamat suomalaiset rahoitusyhtiöt tarjoavat lainaa ilman vakuuksia. Nämä nettipankit voivat tarjota lainaa kilpailukykyisin ehdoin, koska ne toimivat digitaalisesti ilman konttoriverkoston aiheuttamia kuluja.

Nettipankeissa lainahakemuksen käsittely ja lainan myöntöprosessi ovat nopeita.  Kulutusluoton hakemisen netistä on vaivatonta, vakuuksia ei vaadita, lainapäätöksen saa heti ja lainan tilille 1-2 arkipäivän sisällä. 

Myös nettipankkien vakuudettomien lainojen tarjoukset ovat asiakaskohtaisia. Vakuudettoman kulutusluoton myöntö, korko ja muut lainaehdot perustuvat lainahakemuksen tietoihin ja luottoyhtiön hakemuksesta tekemään kokonaisarvioon.

Hakijan säännölliset tulot, vakituinen työ ja moitteeton raha-asioiden hoito antavat erinomaiset edellytykset hyvälle lainatarjoukselle. Myös rinnakkaishakija, samassa taloudessa asuva avo- tai aviopuoliso, mahdollistaa paremmat lainatarjoukset erityisesti isommissa lainasummissa, mutta lainaa voi hakea yksinkin.

Kulutusluotto pankista vai netistä – tärkeintä on vertailla lainan korkoa

Kulutusluotto pankista tai netistä ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja, kunhan muistaa kilpailuttaa lainan usean rahoitusyhtiön kesken. Lainan kilpailutus on tärkeää, sillä lainojen korot ja lainanmyöntöperusteet vaihtelevat rahoitusyhtiöittäin ja pienikin ero lainakuluissa voi merkitä tuntuvia säästöjä.

Jos haluaa käyttää lainan takeena vakuuksia, on vakuudellinen kulutusluotto pankista ainoa vaihtoehto. Netissä toimivat pankit myöntävät vain vakuudettomia kulutusluottoja.

Kulutusluotoissa lainayhtiöt antavat aina hakijakohtaisen lainatarjouksen hakijan taloudelliseen tilanteeseen perustuen. Siksi lainoja vertaillessa ei kannata katsoa vain rahoitusyhtiöiden esimerkkilaskelmia tai -korkoja, vaan täyttää lainahakemus ja katsoa millaisia lainatarjouksia saa.

Omaa henkilökohtaista lainan korkoa tai muita lainaehtoja ei voi siis tietää, ennen kuin on hakenut lainaa.

Kilpailuta lainat vaivattomasti ja turvallisesti Etua.fi-palvelussa

Edullisimman kulutusluoton saamiseksi niin perinteiset pankit, kuin myös nettipankit kannattaa kilpailuttaa. Rahoitusyhtiöiden lainanmyöntöperusteet vaihtelevat ja pyytämällä useamman lainatarjouksen varmistat, että löydät varmasti lainan edullisimmalla mahdollisella korolla ja parhailla lainaehdoilla.

Kun kilpailutat lainan Etua.fi-lainapalvelussa, säästät aikaa ja rahaa. Täytät vain yhden ilmaisen hakemuksen ja voit saada monta tarjousta. Sinun ei tarvitse täyttää samoja tietoja jokaisen lainantarjoajan hakulomakkeelle erikseen, vain yksi lomake riittää.

Etuan kautta lainan kilpailutus on turvallista. Etua.fi:n yhteistyökumppaneina toimivat lainayhtiöt noudattavat hyvää luotonantotapaa ja ovat viranomaisten valvonnan alaisia rahoitusyhtiöitä, joita sitoo sekä kotimaansa että Suomen lainsäädäntö.

Etuan palvelussa kaikki lainatarjoukset välitetään läpinäkyvästi ja selkeästi. Voit helposti vertailla tarjouksia Etuan online-palvelussa ja valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Lainatarjouksia vertailemalla voit säästää merkittäviä summia lainakuluissa.

Lainan kilpailuttaminen ei sido mihinkään, joten lainatarjouksia voi pyytää maksutta Etua.fi:n kautta ja rauhassa vertailla tarjouksia. Voit hakea kauttamme lainaa 500–60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

KILPAILUTA LAINASI TÄSTÄ

Etua.fi on pisimpään Suomessa toiminut, täysin suomalainen lainavertailupalvelu. Yli 10 vuoden kokemus lainojen kilpailutuksesta varmistaa, että asiakkaamme saavat parhaat mahdolliset lainatarjoukset tarkkaan valituilta yhteistyökumppaneilta. Etua tekee yhteistyötä vain luotettavien kumppaneiden kanssa ja seuraamme aktiivisesti kumppaneiden toimintaa ja asiakaspalautetta.

Etua.fi:n yhteistyökumppanit löydät tästä

Lue lisää miten vähäiseltä tuntuva ero lainakuluissa voi merkitä huomattavia summia.

Lue seuraavaksi


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


luottokortit luottokortti

Milloin kannattaa maksaa luottokortilla ja milloin kulutusluotolla?

14.9.2022

Luottokortti on monen lompakosta löytyvä maksuväline, joka antaa joustoa omaan talouteen. Mutta milloin kannattaa käyttää luottokorttia ja milloin on järkevämpää harkita muita maksutapoja? Mitä tarkoittaa luottokortti? Luottokortti on maksuväline, jolla voi tehdä ostoksia […]


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

23.6.2022

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Copyright © 2023 Etua.fi