Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kerrostaloasumisen suosio kasvaa Suomessa

17.5.2018
Keskimääräinen asuntolaina on 98 740 euroa

Yhä useampi suomalainen asuu kerrostalossa, kertoo Tilastokeskus. Kerrostaloissa asuvien asuntokuntien määrä kasvoi vuonna 2017 noin kahdella prosentilla. Kerrostaloissa asuu 1,2 miljoonaa asuntokuntaa eli lähes puolet kaikista asuntokunnista. Asuntokunnan muodostavat samassa asunnossa vakituisesti asuvat henkilöt.

Erityisesti vuoden 2009 jälkeen on kerrostalojen asuntokuntien määrä kasvanut muita asuntotyyppejä nopeammin.

Kerrostaloasumisen suosion selittää osittain yksin asuvien määrän kasvu. Kolme viidestä yksinasuvasta asuu kerrostaloissa.

Myös entistä useampi lapsiperhe asuu kerrostalossa. Vuonna 2017 yhteensä 152 300 (27 prosenttia) lapsiperhettä asui kerrostalossa. Muutoksen taustalla on lapsiperheiden kerrostaloasumisen yleistyminen etenkin pääkaupunkiseudulla. Pääkaupunkiseudulla kerrostaloissa asuvien lapsiperheiden osuus oli 57 prosenttia, kun muualla Suomessa vastaava osuus oli 19 prosenttia.

Henkilömäärällä mitattuna suosituin asumismuoto on edelleen erillinen pientalo, joissa asuu yhteensä 2 656 600 henkilöä. Kerrostaloissa asuu 1 941 100 henkilöä. Voidaan siis todeta, että entistä useampi henkilö asuu nykyisin kerrostalossa ja kerrostaloissa asuvat erityisesti yksinasuvat. Poikkeuksena tähän on kuitenkin pääkaupunkiseudulla asuvat lapsiperheet, jotka asuvat selvästi muuuta maata useammin kerrostaloissa.

Etuan lainapalvelun avulla voit hakea maksutta uutta asuntolainaa tai kilpailuttaa nykyisen lainasi marginaali. Asuntolainan kilpailutus käy helposti tästä

Asuntolainahakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Välitämme lainahakemuksen useilla pankeille, jotka ottavat sinuun yhteyttä muutaman päivän kuluessa ja tekevät oman lainatarjouksen. Vertaile eri pankkien tarjouksia rauhassa ja valitse itsellesi paras vaihtoehto. Hakemus on maksuton eikä sen tekeminen sido mitenkään.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Lue seuraavaksi


Vertailu: Remonttihinnat Suomen suurimmissa kaupungeissa 

21.2.2024

Etua Oy selvitti yhteistyössä Urakkamaailman kanssa, kuinka paljon eri remontit maksavat Suomen suurimmissa kaupungeissa. Remontit jaoteltiin kuuteen eri kategoriaan: kylpyhuoneremontti, seinän maalaus, huoneistoremontti, ilmalämpöpumpun asennus, ulkomaalaus ja peltikattoremontti. Hintatiedot ovat toteutuneista urakoista vuosilta […]


Moottoripyörälaina auttaa rahoittamaan uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla.

Moottoripyörälaina – kilpailuta edullinen moottoripyörärahoitus Etuan avulla

1.2.2024

Moottoripyörälainalla rahoitat uuden tai käytetyn pyörän joustavilla maksuehdoilla. Lue lisää tästä. Moottoripyörälainalla voit hankkia uuden tai käytetyn moottoripyörän ja sen varusteet. Voit hakea moottoripyörärahoitusta myös pyörän ylläpitoon liittyviin kustannuksiin. Etuan kautta löydät nopeasti […]


Nainen lepuuttamassa jalkojaan takan ääressä. Tunnelmakuva Airbnb Helsinki ja muiden majoituskuntien selvitykseen.

Näin majoittajat tienasivat 2023: Airbnb Helsinki ja muut Suomen kunnat

8.1.2024

Etua Oy selvitti, miten paljon Airbnb-majoittajat tienasivat Suomessa vuonna 2023.


Copyright © 2024 Etua.fi