Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Käyttölaina ja mitä se tarkoittaa

9.8.2021

Kilpailuta vakuudeton käyttölaina helposti netissä ja löydä edullinen laina.

Edullisen käyttölainan löydät kilpailuttamalla lainan helposti netissä ja vertailemalla eri pankkien tarjouksia.

Käyttölaina on kertaluonteinen tai jatkuva vakuudeton kulutusluotto, jonka avulla voit rahoittaa hankintoja tai yllättäviä menoja. Edullisen käyttölainan löydät kilpailuttamalla lainan helposti netissä ja vertailemalla eri pankkien tarjouksia.

Mitä tarkoittaa käyttölaina?

Käyttölainaa tai käyttöluottoa tarjotaan sekä kertaluonteisena kulutusluottona että jatkuvana joustoluottona. Kertaluonteisessa kulutusluotossa on kyse tavallisesta lainasta, jossa laina maksetaan lainanhakijan tilille ja lainaa lyhennetään ennalta sovituin kuukausierin. Toistaiseksi voimassa olevassa käyttölainassa on kyse joustoluotosta, jonka avulla menoja voi rahoittaa tarpeen mukaan lainasaldon rajoissa.

Joustavassa käyttöluotossa on määritelty lainaraja, jonka puitteissa lainaa voi nostaa omalle tilille eli koko lainasummaa ei tarvitse nostaa kerralla. Lyhennystä ja korkoa maksetaan vain omalle tilille nostetusta summasta.

Tällaisen käyttölainan etuna on, että rahoitusta tarvittaessa lainan saa käyttöönsä nopeasti eikä sitä tarvitse aina erikseen hakea. Näin joustoluoton haltija voi nostaa lainaa tililleen juuri silloin kun hän sitä tarvitsee.

Joustava käyttölaina on kuin luottokortti, mutta käyttöluoton kustannus on usein luottokorttia edullisempi. Käyttölaina on myös luottokorttilainaa turvallisempi maksutapa, koska siinä ei ole erillistä korttia eikä siten pelkoa tietojen kopioimisesta tai joutumisesta varkaiden kynsiin.

Mihin tilanteisiin käyttöluotto sopii?

Välillä elämässä tulee eteen yllättäviä tilanteita tai suuria hankintoja, ja aina ei ole riittävää varakassaa näiden menojen maksamiseksi.  Näissä tilanteissa apuna voi olla käyttölaina.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Käyttöluotolla voi rahoittaa joustavasti erilaiset hankinnat ja muut menot jopa 60 000 euroon asti.  Lainan voi käyttää haluamallaan tavalla ja sillä voi rahoittaa esimerkiksi kodinkoneita, remontointia tai vaikkapa auton korjausta.

Käyttölainalla voi rahoittaa myös omia unelmia muun muassa loman tai harrastuksen suhteen. Lisäksi lainalla voi maksaa muita lainoja pois eli yhdistää lainat ja näin säästää lainakuluissa.

Joustava käyttölaina sopii erityisen hyvin tilanteisiin, jossa tarvitsee lisärahoitusta, mutta tarkkaa lainasummaa ei ole tiedossa. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi remontoinnissa, missä tarvitaan tietty lainamäärä nyt ja todennäköisesti pian lisää.

Käyttölainan etuna on, että lainakulut ovat usein pienemmät kuin osamaksussa tai luottokortissa. Varsinkin, jos muistaa kilpailuttaa lainan ja vertailla eri luotonmyöntäjien antamia lainatarjouksia ennen lainan hyväksymistä.  

Edullinen käyttöluotto löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla lainaehtoja

Edullisimman käyttölainan löydät helposti kilpailuttamalla lainanmyöntäjät ja vertailemalla eri rahoitusyhtiöiden sinulle tekemiä lainatarjouksia. Tarjouksista voit vertailla lainan ehtoja, ja näin voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Edullisen käyttölainan saamiseksi eri lainatarjouksia kannattaa vertailla todellisen vuosikoron mukaan. Todellinen vuosikorko sisältää lainan koron, tilinhoitomaksut sekä vuosi- ja kuukausimaksut. Pienikin ero todellisessa vuosikorossa voi merkitä paljon ja erityisesti lainan takaisinmaksun pidetessä.

Lainaehdoissa ja koroissa on eroja luotonmyöntäjistä riippuen ja edullisin käyttölaina löytyy vain kilpailuttamalla laina.

Vakuudeton käyttölaina helposti Etua.fi-palvelun avulla

Voit kilpailuttaa vakuudettoman käyttölainan helposti Etua.fi-palvelussa, jolloin voit saada yhdellä hakemuksella monta lainatarjousta eri lainayhtiöiltä. Etuan laaja ja luotettava kumppaniverkosto mahdollistaa sen, että löydät edullisimman vakuudettoman käyttölainan nopeasti ja helposti.

Etuan lainatarjousnäkymässä tarjoukset on järjestetty todellisen vuosikoron mukaiseen järjestykseen niin, että edullisin laina on ensimmäisenä. Lainatarjouksista näet myös lainan määrän, takaisinmaksuajan ja kuukausierän. Näin voit vertailla lainatarjouksia kätevästi keskenään, kun näet ne kaikki kerralla yhdellä sivulla.

Kilpailuta käyttölaina

Tekemällä lainahakemuksen ja käyttölainan kilpailutuksen Etuan sivuilla säästät aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse olla yhteydessä eri pankkeihin tai rahoituslaitoksiin erikseen.

Lainankilpailutus ei velvoita mihinkään, vaan voit rauhassa vertailla eri vaihtoehtoja. Palvelumme on myös täysin maksuton.

Kilpailuta käyttölaina tästä ja näet millaisella korolla saat vakuudetonta käyttölainaa

Lue seuraavaksi


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


luottokortit luottokortti

Milloin kannattaa maksaa luottokortilla ja milloin kulutusluotolla?

14.9.2022

Luottokortti on monen lompakosta löytyvä maksuväline, joka antaa joustoa omaan talouteen. Mutta milloin kannattaa käyttää luottokorttia ja milloin on järkevämpää harkita muita maksutapoja? Mitä tarkoittaa luottokortti? Luottokortti on maksuväline, jolla voi tehdä ostoksia […]


Copyright © 2023 Etua.fi