Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Katso vinkit kylpyhuoneremonttiin – huolellisella suunnittelulla säästät rahaa ja aikaa

12.2.2021

Kylpyhuoneremontti on usein kodin kalleimpia remontteja, mutta remontti lisää asumisviihtyvyyttä ja nostaa asunnon arvoa. Kylpyhuoneremontissa säästää, kun sekä remonttifirman että remonttilainan kilpailuttaa edullisemman vaihtoehdon löytämiseksi.

Kuinka paljon kylpyhuoneremontti maksaa?

Kylpyhuoneen remontin hinta riippuu monesta eri tekijästä, kuten kylpyhuoneen koosta, teetettävän työn määrästä sekä käytettävistä materiaaleista ja kalusteista. Näin ollen kylpyhuoneremontin hinta on aina yksilöllinen.

Kevyt pintaremontti, kuten maalaus tai silikonisaumojen vaihto, voi olla yllättävän edullista (200–500 euroa). Jos uudistetaan koko kylpyhuone, keskimääräinen kylpyhuoneremontin hinta on 10 000 euron tietämillä (2 500–15 000 euroa), Materiaalien osuus remontista on noin 30–60 %.

Remontti kannattaa aina kilpailuttaa, sillä remonttihintojen välillä on eroja. Hinnan lisäksi kannattaa varmistaa remonttifirman luotettavuus, työn laatu ja aikataulu. Remontin kilpailutus käy helposti esimerkiksi Urakkamaailma.fi-palvelun avulla.

Muista hyödyntää kotitalousvähennys

Kylpyhuoneen remontissa kannattaa hyödyntää kotitalousvähennys. Kun ostat remonttipalveluja kotiin tai vapaa-ajanasunnolle, voit vähentää remonttityötä verotuksessasi. Remonttityön tekevän yrityksen täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin, jotta työ voidaan huomioida verotuksessa.

Kotitalousvähennys haetaan itse selvittämällä työn tiedot ja hinnat verottajalle. Materiaalit ja työn osuus täytyy olla eriteltyinä, koska remonttimateriaaleista ei saa kotitalousvähennystä.

Kylpyhuoneremontin kesto

Kylpyhuoneremontin kesto luonnollisesti riippuu remontin laajuudesta. Perusteellisempi kylpyhuoneen remontti, missä kylpyhuone uusitaan lattiasta kattoon, kestää noin 3–4 viikkoa.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

On myös hyvä varautua yllätyksiin remontin kestossa. Esimerkiksi remontin aikana huomattu kosteusvaurion korjaaminen ja kuivattaminen pidentää remonttia. Lisäksi on hyvä muistaa, että remontin aikana kylpyhuonetta ei voi käyttää.

Kylpyhuoneremontissa huomioitavat seikat

Jos olet tekemässä kylpyhuoneremonttia taloyhtiössä, vaatii se luvan asunto-osakeyhtiöltä. Siksi kannattaa ottaa yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa isännöitsijään, joka kertoo tarkemmin remontin vaatimista luvista ja valvonnasta.

Taloyhtiön vastuunjakotaulukkoon kannatta myös tutustua. Siitä löytyy, mikä osa kylpyhuoneesta kuuluu taloyhtiön vastuulle ja mikä osakkeelle. Muistisääntönä on, että kaikki vesieristeeseen asti on osakkaan vastuulla.

Jos asuntosi on rakennettu ennen vuotta 1994, on lain mukaan teetettävä asbestikartoitus ennen kylpyhuoneremonttia. Ja sähkö-, putki ja vedeneristystyö kannattaa jättää suosiolla ammattilaisten hoidettavaksi.

Kylpyhuoneremontin voi rahoittaa monella eri tavalla

Asuntolainan yhteyteen voi saada kodin remontoimiseen liittyvää lainaa. Yleensä tämän lainan saamisen ehtona on, että kyseessä on perusteellisempi talon rakenteita koskeva peruskorjausremontti.

Vakuudellinen pankkilaina kylpyhuoneremonttiin voi tulla kyseeseen, jos olet juuri ostanut asunnon. Asuntolainan yhteyteen otettu vakuudellinen pankkilaina sopii pintaremonttiin, jos asunnosta on käytettävissä vakuuksia lainan takaamiseksi.

Jos sinulla ei ole vakuuksia tai säästöjä tai et halua niitä käyttää, voit rahoittaa kylpyhuoneremontin vakuudettomalla kulutusluotolla. Vakuudeton laina mahdollistaa remontin aloittamisen heti ja lainaa voit lyhentää sinun talouteesi sopivalla kuukausierällä.

Eri rahoitusvaihtoehtojen vertailua kannattaa tehdä lainan todellisen vuosikoron mukaan. Se sisältää lainaan liittyvät kaikki kulut.

Kylpyhuoneremonttilaina kannattaa kilpailuttaa

Jos tarvitset kylpyhuoneremonttisi rahoittamiseen lainaa, kannattaa remonttilaina aina kilpailuttaa. Kilpailuttamalla löydät edullisimman rahoituksen ja voit säästää remontin kuluissa huomattavasti.

Remonttilainojen korot voivat vaihdella suurestikin. Erityisesti perusteellisemman kylpyhuoneremontin kohdalla lainan korko vaikuttaa merkittävästi remontin kokonaishintaan.  Myös lainojen muut ehdot, kuten nostamis- tai vuosikulut ja laina-aika, voivat vaihdella lainayhtiön mukaan. Siten vain kilpailuttamalla remonttilainan löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Kilpailutettu vakuudeton kulutusluotto voi olla kaupan tarjoamaa rahoitusta edullisempi tapa rahoittaa kylpyhuoneremontti. Säästöä voi myös saada, kun hakee lainaa yhdessä puolison kanssa. Rinnakkaishakijan kanssa haettua lainaa saa yleensä edullisemmin, onhan molemmat vastuussa lainan takaisinmaksusta.

Kilpailuta remonttilaina Etuan avulla

Remonttilaina on helppo kilpailuttaa Etuan kautta, sillä täyttämällä vain yhden hakemuksen pääset vertailemaan eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainatarjouksia. Etuan kautta remonttilainaa voi hakea 500–60 000 euroa, joten palvelun avulla voi kilpailuttaa niin suuret kuin pienet remonttilainat. 

Lainatarjoukset saat nähtäville jopa minuuteissa ja parhaimmillaan laina on tililläsi vielä samana pankkipäivänä tai viimeistään seuraavana tarjouksen hyväksymisestä. Pääset siis remontoimaan kylpyhuonettasi nopeasti.

Lainalaskurista voit hahmotella sinulle sopivaa kylpyhuoneremonttilainaa.

Kilpailuta remonttilainasi jo tänään ja unelmiesi kylpyhuone on pian valmis!

Kylpyhuoneremonttia harkitessasi muista ainakin nämä 

  • Suunnittele remontti hyvin ja arvioi remontin kustannukset
  • Ota yhteyttä taloyhtiön isännöitsijään jo suunnitteluvaiheessa
  • Pyydä useampi tarjous remonttiin, jotta varmistat järkevän hintahaarukan
  • Kysy remonttifirmojen referenssejä ja aiempien asiakkaiden arvosteluja
  • Sovi remonttifirman kanssa kirjallisesti yhteiset päämäärät, aikataulu ja vastuut
  • Kilpailuta kylpyhuoneremonttilaina ja vertaa lainan hintoja

Vakuudeton kulutusluotto mahdollistaa remontin aloittamisen heti

Hakiessasi vakuudetonta kulutusluottoa netissä sinun ei tarvitse selvittää pankille, millaista remonttia olet tekemässä. Teetpä sitten pintaremonttia tai perusteellisempaa peruskorjausta, voit hakea netistä lainaa ilman tarkempia selontekoja.

Kilpailuta remonttilaina helposti tästä

Lue lisää: Kotitalousvähennys 2021 – kuinka haetaan ja milloin?

Lähde: Urakkamaailma.fi

Lue seuraavaksi


Selvitys: Näistä syistä eri palkkaluokat hakevat kulutusluottoja

10.11.2023

Lainavertailupalvelu Etua analysoi vuoden 2023 lainahakemukset ja selvitti lainahakemusten määrät ja syyt palkkaluokittain.


Kulutusluottojen korkokatto 2023

Kulutusluottojen korkokatto laski – näin se vaikuttaa lainanottajiin

18.10.2023

Lue tästä, mitä lokakuun 2023 alussa voimaanastunut kulutusluottojen korkokatto tarkoittaa. Jatkossa lainoista saa periä aikaisempaa pienempää korkoa. Uudet säännökset eivät tosin aiheuta suuria muutoksia nykyisiin lainojen korkotasoihin. Pääasialliset muutokset koskevat luottojen markkinointia, verkkokaupan […]


Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia

Tarvitseeko kulutusluottoon vakuuksia?

26.9.2023

Mietitkö, tarvitaanko kulutusluottoa varten vakuuksia ja millaisia lainan vakuuksia pankit edellyttävät? Lue tästä. Kulutusluottoa on mahdollista saada vakuuksien kanssa tai ilman. Luoton hinta riippuu käytetyistä vakuuksista, joten on tärkeää ymmärtää lainan vakuuden merkitys […]


Copyright © 2023 Etua.fi