Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Kannattaako lainojen yhdistäminen? Katso, kuinka voit hyötyä yhdistämällä vanhat lainasi

26.1.2022
Lainojen yhdistäminen

Onko sinulla kertynyt useampia lainoja maksettavaksi takaisin? Yhdistämällä lainasi voit säästää rahaa joka kuukausi – lue tästä jutusta, kuinka se onnistuu!

Miksi lainat kannattaa yhdistää?

Onko sinulla useita lainoja, joiden lyhentäminen vie ison osan kuukausibudjetistasi ja aiheuttaa sinulle stressiä? Jos lyhennät useita lainoja joka kuukausi, kannattaa sinun harkita aiempien lainojen yhdistämistä yhdeksi uudeksi yhdistelylainaksi.

Pankit ja rahoitusyhtiöt perivät kaikista lainoista korkoa. Jos sinulla on useita lainoja takaisin maksettavana, maksat siis korkoa jokaisesta joka kuukausi. Yhdistämällä aiemmat lainat yhdeksi yhdistelylainaksi maksat jatkossa korkokuluja vain yhdestä lainasta, mikä tuo huomattavan säästön erityisesti pitkällä aikavälillä tarkastellessa.

Mikäli osa lainoistasi on jo useita vuosia vanhoja, voi niissä olla kallis korko verrattuna tällä hetkellä myönnettäviin lainoihin. Erityisesti aiemmin suosituissa pikavipeissä on huomattavasti kalliimmat korot kuin nykyään yleisesti käytetyissä vakuudettomissa lainoissa. Kalliiden vanhojen lainojen korvaaminen uudella matalakorkoisemmalla lainalla laskee myös lyhennyskulujasi merkittävästi.

Jokaisesta lainasta joudut myös maksamaan erikseen erilaisia tilinhoitomaksuja joko kuukausi- tai vuositasolla. Yleensä tilinhoitomaksu on pankista riippuen jotain 5–15 euron välillä kuukaudessa. Jos olet aiemmin maksanut esimerkiksi viisi euroa kuussa kolmesta eri lainasta ja jatkossa maksat vain yhdestä, säästät vuodessa jo yli sata euroa.

Yhdistämällä lainat voit säästää kokonaisuudessaan jopa satoja euroja kuukaudessa, erityisesti jos aiemmissa lainoissasi on korkeat korot. Yhdistelylainaan voit saada myös vanhoja lainojasi pidemmän takaisinmaksuajan, mikä pienentää kuukausittain lyhennettävän erän suuruutta ja rahaa vapautuu muuhun käyttöön.  

Ylimääräisen rahan, joka sinulle jää käteen lainakulujen pienennyttyä, voit käyttää halutessasi lainan lyhentämiseen nopeammin, jolloin saat raha-asiasi kuntoon ja taloutesi tasapainoon nopeammin.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Vaikka useiden lainojen maksaminen ei olisi sinulle rahallisesti haastavaa, on lainojen yhdistäminen silti järkevää, sillä yhdistelylainalla varmistat, ettet maksa turhia korko- ja tilinhoitokuluja. Lainojen yhdistäminen selkeyttää myös omaa talouden hoitoa, kun lyhennyksiä ja laskuja on vähemmän huolehdittavana.

Näin lainojen yhdistäminen tapahtuu

Vanhojen lainojen yhdistämisen helppous saattaa yllättää, ja koko prosessi onnistuu netissä nopeasti ja kätevästi.

Voit hakea yhdistelylainaa, mikäli olet yli 18-vuotias ja asut vakituisesti Suomessa. Sinulla tulee myös olla säännölliset kuukausitulot. Aiemmat maksuhäiriömerkinnät ovat usein este lainan saamiselle.

Ensin sinun tulee laskea, kuinka paljon sinulla on vanhoja lainoja, jotta tiedät, kuinka paljon yhdistelylainaa tarvitset. Voit hakea yhdistelylainaa valitsemallesi summalle aina 500 eurosta 60 000 euroon saakka. Yli 40 000 euron lainoihin tarvitset kuitenkin rinnakkaishakijan.

Laina-aika uusissa yhdistelylainoissa on yleensä 1–18 vuotta. Pidempi laina-aika pienentää lyhennettävän kuukausierän suuruutta, mutta tällöin maksat lainasta korkoa ja tilinhoitokuluja pidemmältä aikaväliltä. Älä siksi automaattisesti valitse pisintä laina-aikaa, jos pystyisit lyhentämään lainaa hieman enemmän kuukausittain.

Yhdistelylainat ovat vakuudettomia, joten et tarvitse lainaa varten takaajia tai vakuuksia. Nopeimmillaan yhdistelylainan saaminen onnistuu jopa samana päivänä tai yleensä viimeistään parin pankkipäivän kuluessa.

Yhdistelylaina helposti Etuan kautta

Yhdistelylainat kannattaa aina kilpailuttaa, sillä pankkien ja rahoitusyhtiöiden sinulle tekemissä lainatarjouksissa voi olla suuriakin eroja. Lainatarjouksen ehtoihin, kuten koron suuruuteen, vaikuttaa esimerkiksi pankin tekemä arvio asiakkaan taloudellisesta tilanteesta.

Jotta löydät helposti sinulle edullisimman ja ehdoiltaan parhaan yhdistelylainan, kokeile hyödyntää Etuan lainavertailupalvelua. Yhdellä hakemuksella saat lainatarjouksia jopa pariltakymmeneltä Etuan kumppaniverkostoon kuuluvalta pankilta ja rahoitusyhtiöltä. Palvelun käyttö on aina ilmaista ja turvallista, eikä lainahakemuksen lähettäminen sido sinua vielä nostamaan lainaa.

Etuan yhdistelylainalaskurilla pystyt helposti laskea, kuinka suuren säästön lainojen yhdistäminen voi sinulle tuoda. Syöttämällä laskuriin yhdistettävien lainojen määrän, sinulta kuukausittain lyhennyksiin kuluvan summan sekä toivomasi laina-ajan, laskuri näyttää sinulle heti, millaista kuukausierää lyhentäisit uudella lainalla ja kuinka paljon sinulle jää säästöön kuukaudessa.  

Lähetettyäsi yhdistelylainahakemuksen Etuan sivuilla, saat jopa alle 10 minuutissa nähtäville useita lainatarjouksia. Näistä voit valita itsellesi parhaan ja siirtyä tekemään sopimuksen lainasta. Kun sopimus on allekirjoitettu ja mahdolliset tarvittavat liitteet toimitettu, voit saada yhdistelylainan tilillesi jopa samana päivänä.

Älä siis jää enää odottamaan, vaan hoida raha-asiasi kuntoon tänään Etuan avulla!

Lue myös: Aloita vuosi laittamalla laina-asiat kuntoon ja säästä rahaa – näin se onnistuu

Lue seuraavaksi


remonttien hinnat remontin rahoitus

Mitä remontti maksaa? Katso tästä suosituimpien remonttien hinnat

2.6.2023

Mitä Suomessa remontoidaan eniten ja paljonko remonttiin tulisi varata rahaa? Katso tästä yleisempien remonttien hinnat. Suosituimpia remontteja ovat erilaiset asuntojen sisäremontit, joista kylpyhuoneremontti on yleisin. Myös keittiöremontteja tehdään paljon. Kesällä tehdään enemmän ulkotöitä, […]


Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautuspäivät 2023

20.3.2023

Veronpalautukset maksetaan vuonna 2023 heinä-joulukuussa riippuen siitä, milloin oma verotus päättyy. Voit selvittää oman veronpalautuksen maksupäivän ja määrän verotuspäätöksestä tai OmaVero-palvelusta. Valtaosa henkilöasiakkaista saa veronpalautuksensa elo- tai syyskuussa. Verotuksen päättymiskuukausi Veronpalautuksen maksupäivä tilille […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Copyright © 2023 Etua.fi