Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Joustoluotto vai luottokortti – kumpi on sinulle parempi vaihtoehto?

29.12.2021
Joustoluotto vai luottokortti

Joustoluotto ja luottokortti tarjoavat molemmat joustavasti lisärahoitusta yllättävien tai suurien menojen kanssa, mutta kumpi on sinulle sopivampi ja edullisempi maksutapa? Lue tästä lisää!

Luottokortti on tuttu ja turvallinen maksuväline

Luottokortti on pankkikortin rinnalla monille yleisin tapa maksaa erilaisia hankintoja. Luottokortti tuo arkeen joustoa yllättävien tai suurempien menojen edessä, sillä myönnetty luotto on käytettävissä heti kun tarve ilmenee ja kortilla maksaminen onnistuu kätevästi niin myymälöissä kuin netissä.

Luottokortti on turvallinen maksutapa, sillä ongelmatilanteissa on luottokortilla maksetuista ostoksista yleensä mahdollista saada rahat takaisin. Monet pankit tarjoavatkin luottokorteilla tehtyihin ostoksiin tuoteturvavakuutuksia erilaisilla ehdoilla.

Yleensä luottokorttien luottoraja vaihtelee 1 000–20 000 euron välillä. Luottorajasta sovitaan luottokorttia haettaessa ja sen suuruuteen vaikuttavat muun muassa asiakkaan tulot ja pankin arvioima takaisinmaksukyky.

Käytetystä luottosaldosta asiakas maksaa pankille korkoa, minkä lisäksi luottokortista veloitetaan yleensä kuukausi- ja tilinhoitomaksu. Usein koron pohjana käytetään kolmen kuukauden euriboria, johon pankit lisäävät oman korkonsa, joka on monesti noin kymmenen prosentin luokkaa. Todellinen vuosikorko käytössä olevalle luotolle liikkuukin suurimmilla pankeilla 15 prosentin molemmin puolin.

Ensimmäiset 30 päivää ovat luottokortissa usein korotonta maksuaikaa, jonka jälkeen maksettavaksi tulee aina vähintään kuukausittainen minimilyhennys. Käytetyn saldon voi maksaa aina pois heti ostosten jälkeen, jolloin korkoja ei kerry maksettavaksi eikä luottokortin käyttö tule tavallista pankkikorttia kalliimmaksi.

Luottokortti sopiikin erityisesti niille, jotka etsivät joustavaa maksuvaihtoehtoa arjen lisämenojen, kuten esimerkiksi suurempien ostosten tai matkojen, väliaikaiseen rahoittamiseen. Suurempia menoja, kuten remonttikuluja tai auton hankintaa, varten luottokortin luottoraja ei välttämättä riitä, ja korkojen myötä voi pidemmällä aikavälillä kertyä maksettavaa huomattavasti alkuperäistä summaa suurempi loppulasku.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Joustoluotolla edullista rahoitusta myös isompiin hankintoihin

Suurempia hankintoja varten luottokorttia sopivampi vaihtoehto voikin olla joustoluotto, joka mahdollistaa helposti ja nopeasti rahoituksen myös isompiin menoihin.

Joustoluotto tarkoittaa joustavaa lainaa, jonka pankki myöntää asiakkaalle etukäteen ja lainasummasta voi ottaa käyttöön tarvittavan määrän itse valitsemanaan ajankohtana. Käytettyä lainasaldoa maksetaan sen jälkeen pankille erissä takaisin ja takaisin maksetun saldo vapautuu taas uudelleen nostettavaksi.

Joustoluotto on vakuudeton laina eli sitä varten hakija ei tarvitse mitään vakuuksia tai takaajia. Hieman pankista riippuen joustoluottoa voi hakea yleensä 500–60 000 euroa ja lainasumman voi kätevästi valita juuri omia tarpeita varten sopivaksi.

Joustoluoton kustannukset ja korko määräytyvät pankista riippuen hieman eri tavoin. Osa pankeista käyttää joustoluoton koron pohjana kolmen kuukauden euriboria, johon lisätään pankin oma korko. Osa pankeista taas määrittää koron asiakkaan maksukyvyn perusteella. Yleensä todellinen vuosikorko, johon on laskettu mukaan kaikki lainaan liittyvät kulut, on joustoluotoissa 5–25 prosentin välillä.

Joustoluottoa lyhennetään kuukausittain vähintään sovitulla minimisummalla, mutta joustoluoton maksaminen takaisin sovittua suuremmissa erissä tai jopa kokonaan kerralla onnistuu usein täysin kuluitta.

Hakeaksesi joustoluottoa sinun tulee täyttää muutamia kriteerejä, jotka vaihtelevat hieman pankeittain. Yleensä hakijan tulee olla ainakin 18-vuotias, hänellä tulee olla säännölliset tulot eikä aiempia maksuhäiriömerkintöjä saa olla. Pankit käsittelevät joustoluottohakemukset yleensä heti ja laina voikin parhaimmillaan olla käytettävissä jo saman pankkipäivän aikana.

Hae joustavaa lainaa helposti Etuan kautta

Jos joustoluotto on sinun tarpeitasi vastaava vaihtoehto, kannattaa lainat aina kilpailuttaa ennen nostamista. Koska eri pankit myöntävät joustoluottoa erilaisilla koroilla, voit saada pankeilta hyvinkin erilaisia luottotarjouksia.

Etuan kautta kilpailutat helposti ja nopeasti eri pankit yhdellä lainahakemuksella. Palvelun käyttäminen on aina ilmaista, eikä hakemuksen lähettäminen vielä sido nostamaan lainaa.

Lähetettyäsi joustoluottohakemuksen Etuan sivuilla saat jopa muutamassa minuutissa nähtäville useita eri lainatarjouksia helposti yhdelle sivulle koottuna. Näin voit vertailla joustoluotot helposti esimerkiksi todellisen vuosikoron perusteella.

Kilpailuta joustoluotot heti ja löydä edullinen laina jo tänään!

Lue myös: Mikä on hyvä lainan korko? Edullinen laina löytyy vertailemalla

Lue seuraavaksi


Näistä postinumeroista haetaan eniten kulutusluottoja – Helsinki, Tampere ja Turku

17.6.2024

Lainavertailupalvelu Etua Oy selvitti mistä postinumeroista kulutusluottoja haetaan eniten Suomen isoissa kaupungeissa


Löydä osinkokalenterista kaikki Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024.

Osinkokalenteri

20.5.2024

Katso osinkokalenterista Helsingin pörssissä listattujen osakkeiden osingot vuodelle 2024. Näet mm. osingonmaksupäivät ja tuottoprosentit.


Verovähennykset kannattaa tarkistaa veroilmoituksesta ja hyödyntää ainakin yleisimmät verovähennykset.

Verovähennykset vuodelta 2023 – näitä kuluja voit vähentää verotuksessa

26.4.2024

Nyt on aika tarkistaa viime vuoden veroilmoituksen tiedot ja verovähennykset. Lue tästä, mitä kuluja voit vähentää verotuksessa. Viime vuoden esitäytetyistä veroilmoituksista kannattaa tarkistaa tulo- ja vähennystiedot. Esitäytetyssä veroilmoituksessa on laskettu verotuksen lopputulos niillä […]


Copyright © 2024 Etua.fi