Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Suomalaiset nauttivat edullisista asuntolainoista pitkään

22.11.2019

Suomen Hypoteekkiyhdistys HYPO arvioi tuoreessa asuntomarkkina-katsauksessaan, että asuntolainojen korot pysyvät pitkään matalina. Kotitalouksien kannattaa varautua yllätyksiin, mutta lähivuosille ilmeisin kehityskulku tulee olemaan nollan tuntumassa olevat korot.

Rakentaminen rauhoittuu

Uudisrakentaminen on pysynyt korkeana. Viime vuonna ylitettiin
40 000 uuden asunnon valmistuminen ensimmäisen kerran vuoden 1991 jälkeen ja tänä vuonna uudisasuntoja valmistuu saman verran. Rakentaminen rauhoittuu, mutta maltillisesti.

Rakentamisen suurin kasvu on ollut maakuntakeskuksissa ja
pk-seudulla Espoossa ja Vantaalla. Sen sijaan Helsingin kehitys on ollut hitaampaa jo vuosia.

Kaupungistuminen ravistelee asuntomarkkinoita

Muutaman kasvukeskuksen ulkopuolella hinnat ovat laajalti laskussa, ja joka toisen asunnon arvo laskee. Kaupunkien hintanousu hyytyy hieman, rakentamisen vihdoin tasoittaessa kehitystä. Vuokrapuolella kilpailu kasvaa ja uusia toimijoita tulee lisää.

Pääkaupunkiseudulla Helsingin hinnat kallistuvat, kun Espoo ja Vantaa ovat onnistuneet pitämään runsaalla rakentamisella hinnat ja vuokrat kurissa. Turussa hinnat nousevat Helsinkiä nopeammin –alkuvuonna asuntojen hinnat ovat miltei 5 % viime vuotta korkeammalla.

Tänä vuonna plussalle pinnistää kasvukolmion lisäksi muitakin maakuntia keskuskaupunkiensa ansiosta. Seinäjoen vedolla Etelä-Pohjanmaa ja Kotkan ytimen ansiosta kenties koko Kymenlaakso näkevät hintojen keskimääräistä nousua.

Maakuntien sisällä erot jatkavat repeämistään. Keskisuurista kaupungeista suurin sukellus on tapahtunut Riihimäellä ja Kokkolassa –hinnat ovat laskeneet tammi-syyskuussa yli 6 prosenttia edellisvuodesta.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Helsingin Kluuvissa 40 % asunnoista on tyhjinä

Maailman metropoleista tuttu tyhjinä tai vajaakäytöllä pidettyjen arvoasuntojen ilmiö on rantautunut Suomeen. Kluuvissa jo yli 40 % asunnoista on vailla vakinaista asukasta ja Kaartinkaupungissa liki joka kolmas asunto.

Merkittävä osa tyhjillään olevista asunnoista kuuluu varakkaille yksityishenkilöille, joiden into myydä asuntonsa on vähäistä näin nollakorkojen aikana.

Etua.fi-asuntolainapalvelun avulla kilpailutat uuden asuntolainan tai tarkistat nykyisen asuntolainasi koron veloituksetta. Täytä hakemus tästä

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lähde: HYPO

Lue seuraavaksi


Lainan siirto toiseen pankkiin tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista vanhasta pankista uuteen.

Lainan siirto toiseen pankkiin

1.3.2023

Lainan siirto toiseen pankkiin voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luuletkaan, onpa kyse sitten kulutusluottojen tai asuntolainan siirrosta.  Lue tästä lisää, mistä lainan siirrosta on oikein kyse. Lainan siirto tulee kyseeseen, […]


Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi.

Tuula haki järjestelylainaa ja yllättyi palvelun vaivattomuudesta – “Pääsin eroon hillittömistä koroista”

6.2.2023

Järjestelylaina voi helpottaa arkea ja tuoda säästöä joka kuukausi. Tuula haki järjestelylainaa Etuan kautta ja pääsi eroon korkeista koroista ja lainanhoitokuluista. Kotimaisen lainavertailuvertailupalvelun Etuan kautta monet suomalaiset ovat löytäneet keinon alentaa omia lainakulujaan. […]


Edullinen muutto- ja sisustuslaina oli helppo ja nopea ratkaisu Hannun tarpeisiin. Lue lisää kokemuksista Etua.fi:stä tästä.

Hannu tarvitsi lainaa muuttoon ja sisustukseen – sai heti lainaa, jonka takaisinmaksu on helppoa

30.1.2023

Helsinkiläinen Hannu tarvitsi nopeasti muutto- ja sisustuslainaa. Hannu löysi Etuan kautta parhaan lainatarjouksen vertaillessaan kulutusluottoja. Edullinen kulutusluotto oli helppo ja nopea ratkaisu rahan tarpeeseen. Arki on täynnä tilanteita, joissa tarvitaan yhtäkkiä ylimääräistä rahaa […]


Copyright © 2023 Etua.fi