Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 09 2316 3611 | arkisin klo 9–16 | asiakaspalvelu@etua.fi

Ensiasunnon ostaja – vertaile asuntolainan ehtoja

24.7.2021
Ensiasunnon ostajan kannattaa kilpailuttaa asuntolaina ja vertailla lainan ehtoja.

Oletko ensiasunnon ostaja? Lue tästä Emman kokemuksia ensiasunnon ostosta ja asuntolainan kilpailuttamisesta.

Vuokra-asunnossa asuva Emma selaili asuntoja netissä, kun vastaan tuli oikea unelmakaksio. Asuntoesittelyssä Emma huomasi, että huoneisto täytti kaikki Emman toiveet niin sijainnin, kunnon kuin hinnan suhteen.

Suurin haaste oman kodin ostamisessa oli puuttuva rahoitus, eli asuntolaina. Emma oli kyllä säästänyt omaa asuntoa varten, mutta asuntolaina puuttui. Emma päätti toimia nopeasti ja selvittää miten sopiva asuntolaina löytyisi.

Asunnon etsimiseen kannattaa käyttää aikaa

Asunnon etsimiseen Emmalla on antaa hyödyllisiä vinkkejä, esimerkiksi:

– Kannattaa vertailla useita itselleen sopivia asuntoja. Turha kiire on syytä unohtaa, ettei sorru virhehankintaan.

– Myös sijainti on tärkeä, sillä suosittu alue ja hyvä sijainti varmistavat viihtymisen lisäksi asunnon arvon säilymisen.

– Asunnon lisäksi kannattaa myös tutustua taloyhtiön tilanteeseen. Taloyhtiö vastaa kiinteistön ylläpidosta ja korjauksesta. Suuret remontit tulevat aina asukkaiden maksettavaksi ja niihin kannattaa varautua jo asuntoa ostaessa.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-20%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Putkiremontti, julkisivuremontti tai katon uusiminen voi tuoda kymmenien tuhansien eurojen laskun yksittäiselle asunnolle. Tulevista remonteista saa tietoa asunnon myyjältä tai ottamalla suoraan yhteyttä isännöitsijään.

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa

Tuskaillessaan puuttuvaa asuntolainapäätöstä ystävälleen Emma sai hyödyllisen lisävinkin: Etuan lainapalvelun  kautta hakemus lähetetään usealle lainantarjoajalle yhdellä kertaa, mikä säästää aikaa ja helpottaa lainaehtojen vertailua.

Helpolla nettihakemuksella asuntolainan kilpailutus onnistuu vaikka kännykän avulla. Hakemus on myös ilmainen eikä velvoita mihinkään. 

Emma sai lainapäätöksen nopeasti 

Jo muutamassa päivässä Etuan asuntolainahakemuksen lähettämisen jälkeen Emma oli saanut yhteydenotot eri pankeilta. Emma sopi jatkoneuvotteluista sopivimmilta vaikuttavien pankkien kanssa.

Varsinaiset asuntolainaneuvottelut hoituivat kätevästi omalta kotisohvalta työpäivän jälkeen. Niissä Emma sai paljon hyödyllistä tietoa asuntolainoihin ja asunnon ostoon liittyen.

Nuorena ensiasunnon ostajana Emma säästyy varainsiirtoverolta, joka voi olla jopa tuhansia euroja. Ensiasunnon ostajan etuna on myös muita asunnonostajia pienempi omarahoitusosuus. Lisäksi ensiasuntoa varten otetun lainan koroista saa muita asuntovelallisia suuremman verovähennyksen.

Vertaa lainatarjouksen kaikkia ehtoja

Emma kävi läpi saamansa lainatarjoukset vertaillen todellista vuosikorkoa (pankin myöntämä korkomarginaali + käytetty viitekorko), lainan avausmaksua ja juoksevia lainanhoitokuluja. Emma vertaili myös pankkien tarjoamia lisäetuja, kuten mahdollisuutta lyhennysvapaaseen jaksoon.

Valintansa jälkeen Emma sai pankilta lainalupauksen nopeasti ja hän uskalsi jättää ostotarjouksen kaksiosta. Ripeä toiminta johti mukavaan haasteeseen: muuttoon ensimmäiseen omistusasuntoon.

Etua.fi-asuntolainapalvelun avulla kilpailutat uuden asuntolainan tai tarkistat nykyisen asuntolainasi koron veloituksetta. Täytä hakemus tästä

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lue myös: 

7 vinkkiä asuntolainan hakemiseen

Lainalupaus nopeuttaa asuntokaupan tekoa

Näin luet isännöitsijäntodistusta

Lue seuraavaksi


Asuntolainojen marginaalit ovat nousemaan päin, mutta pankki tekee aina asiakaskohtaisen tarjouksen.

Asuntolainat kallistumassa – tällaisia asuntolainojen marginaaleja pankit tarjoavat pääkaupunkiseudulla

13.1.2023

Asuntolainojen marginaalit ovat vielä matalalla, jos vertaa nykyistä tilannetta vaikkapa viisi vuotta sitten vallinneeseen. Rahoitusmarkkinat ovat kuitenkin kiristymässä, mikä tarkoittaa hintapainetta myös asuntolainoihin. Kauppalehden (2.1.23) mukaan asuntolainojen marginaaleissa on tänä vuonna nousupainetta. Asuntoluototukseen […]


asuntolainan koron nousu

Näin asuntolainan koron nousu vaikuttaa

19.8.2022

Asuntolainan koron nousu merkitsee suurempia lainan takaisinmaksueriä. Lue lisää, mitä koron nousu asuntolainassa käytännössä tarkoittaa ja miten siihen voi varautua. Asuntolainan korot ovat olleet pitkään alhaisia, mutta nyt ne ovat kääntyneet selvään nousuun […]


taloyhtiölainoja rajoitetaan

Hallitus on rajoittamassa asunto- ja taloyhtiölainoja

20.6.2022

Asunto- ja taloyhtiölainoihin on tulossa rajoituksia, kun hallitus hillitsee kotitalouksien velkaantumista. Valtaosa suomalaisten kotitalouksien lainoista on asumiseen liittyvää velkaa. Erityisesti taloyhtiölainojen osuus kotitalouksien velasta on viime vuosina kasvanut ja siksi hallitus puuttuu uudella […]


Copyright © 2023 Etua.fi