Etua on vuonna 2008 perustettu Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys. Suomen ensimmäinen lainavertailuyritys.
Asiakaspalvelu: 010 665 5800 | arkisin klo 10–15 | asiakaspalvelu@etua.fi

Ensiasunnon ostaja – vertaile asuntolainan ehtoja

24.7.2021
Ensiasunnon ostajan kannattaa kilpailuttaa asuntolaina ja vertailla lainan ehtoja.

Oletko ensiasunnon ostaja? Lue tästä Emman kokemuksia ensiasunnon ostosta ja asuntolainan kilpailuttamisesta.

Vuokra-asunnossa asuva Emma selaili asuntoja netissä, kun vastaan tuli oikea unelmakaksio. Asuntoesittelyssä Emma huomasi, että huoneisto täytti kaikki Emman toiveet niin sijainnin, kunnon kuin hinnan suhteen.

Suurin haaste oman kodin ostamisessa oli puuttuva rahoitus, eli asuntolaina. Emma oli kyllä säästänyt omaa asuntoa varten, mutta asuntolaina puuttui. Emma päätti toimia nopeasti ja selvittää miten sopiva asuntolaina löytyisi.

Asunnon etsimiseen kannattaa käyttää aikaa

Asunnon etsimiseen Emmalla on antaa hyödyllisiä vinkkejä, esimerkiksi:

– Kannattaa vertailla useita itselleen sopivia asuntoja. Turha kiire on syytä unohtaa, ettei sorru virhehankintaan.

– Myös sijainti on tärkeä, sillä suosittu alue ja hyvä sijainti varmistavat viihtymisen lisäksi asunnon arvon säilymisen.

– Asunnon lisäksi kannattaa myös tutustua taloyhtiön tilanteeseen. Taloyhtiö vastaa kiinteistön ylläpidosta ja korjauksesta. Suuret remontit tulevat aina asukkaiden maksettavaksi ja niihin kannattaa varautua jo asuntoa ostaessa.

vuotta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Esimerkki: 15 000 € laina, nimelliskorko 6,99 %, todellinen vuosikorko 7,9 %, laina-aika on 10 vuotta (sis. avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk), tällöin lainan kokonaiskulut on 21 490,8 €. Tarjottava nimelliskorko vaihtele välillä 4,68%-19%, laina-aika 1-18 vuotta ja summa 500 – 60 000 €. Tarkat tiedot esitetään lainatarjouksessa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

vuotta
Marginaali:
302 €
Arvioitu kuukausierä
(annuiteetti)

Asuntolainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainaneuvottelujen yhteydessä pankissa.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

kuukautta
302 €
Arvioitu kuukausierä

Lainalaskurin laskelmat ovat suuntaa-antavia, korko 15%. Tarkan laskelman ja lainaehdot saat lainatarjouksista.

Ilmainen
Et sitoudu mihinkään
Lainapäätös minuuteissa

Hakijan perustiedot

Putkiremontti, julkisivuremontti tai katon uusiminen voi tuoda kymmenien tuhansien eurojen laskun yksittäiselle asunnolle. Tulevista remonteista saa tietoa asunnon myyjältä tai ottamalla suoraan yhteyttä isännöitsijään.

Asuntolaina kannattaa kilpailuttaa

Tuskaillessaan puuttuvaa asuntolainapäätöstä ystävälleen Emma sai hyödyllisen lisävinkin: Etuan lainapalvelun  kautta hakemus lähetetään usealle lainantarjoajalle yhdellä kertaa, mikä säästää aikaa ja helpottaa lainaehtojen vertailua.

Helpolla nettihakemuksella asuntolainan kilpailutus onnistuu vaikka kännykän avulla. Hakemus on myös ilmainen eikä velvoita mihinkään. 

Emma sai lainapäätöksen nopeasti 

Jo muutamassa päivässä Etuan asuntolainahakemuksen lähettämisen jälkeen Emma oli saanut yhteydenotot eri pankeilta. Emma sopi jatkoneuvotteluista sopivimmilta vaikuttavien pankkien kanssa.

Varsinaiset asuntolainaneuvottelut hoituivat kätevästi omalta kotisohvalta työpäivän jälkeen. Niissä Emma sai paljon hyödyllistä tietoa asuntolainoihin ja asunnon ostoon liittyen.

Ensiasunnon ostajan etuna on muita asunnonostajia pienempi omarahoitusosuus eli vähemmän etukäteissäästöjä. Lisäksi ensiasuntoa varten otetun lainan koroista saa muita asuntovelallisia suuremman verovähennyksen.

Vertaa lainatarjouksen kaikkia ehtoja

Emma kävi läpi saamansa lainatarjoukset vertaillen todellista vuosikorkoa (pankin myöntämä korkomarginaali + käytetty viitekorko), lainan avausmaksua ja juoksevia lainanhoitokuluja. Emma vertaili myös pankkien tarjoamia lisäetuja, kuten mahdollisuutta lyhennysvapaaseen jaksoon.

Valintansa jälkeen Emma sai pankilta lainalupauksen nopeasti ja hän uskalsi jättää ostotarjouksen kaksiosta. Ripeä toiminta johti mukavaan haasteeseen: muuttoon ensimmäiseen omistusasuntoon.

Etua.fi-asuntolainapalvelun avulla kilpailutat uuden asuntolainan tai tarkistat nykyisen asuntolainasi koron veloituksetta. Täytä hakemus tästä

Etua.fi on Finanssivalvonnan hyväksymä asuntoluottovälittäjä.

Lue myös: 

7 vinkkiä asuntolainan hakemiseen

Lainalupaus nopeuttaa asuntokaupan tekoa

Näin luet isännöitsijäntodistusta

Lue seuraavaksi


Vaadittava asuntolainan käsiraha vaihtelee sen mukaan, onko ensiasunnon ostaja, ASP-lainaa tai muuta asuntolainaa hakeva henkilö.

Asuntolainan käsiraha – kuinka paljon käsirahaa asuntolainaan tarvitaan?

3.4.2024

Asuntolainan käsiraha on etukäteen säästetty summa asunnon ostohinnasta, sillä asuntoa ei voi hankkia kokonaan lainarahalla. Lue tästä, kuinka paljon käsirahaa asuntolainaa varten tarvitaan. Asuntolainan käsiraha eli omarahoitusosuus tarkoittaa riittäviä säästöjä tai muita vakuuksia […]


Ensiasunnon ostajan etuja on monia, kuten varainsiirtoverosta vapautuminen.

Ensiasunnon ostajan edut – neljä rahanarvoista vinkkiä

7.1.2024

Ensiasunnon ostaja kohtaa monia rahoitukseen ja verotukseen liittyviä kysymyksiä. Kokosimme neljä vinkkiä, joiden avulla ensiasunnon ostaja voi säästää rahaa. Lue ensiasunnon ostajan eduista ja muista rahanarvoisista vinkeistä tästä. 1. Pienempi ensiasunnon ostajan omarahoitusosuus […]


Ensiasunnon ostajan opas

Ensiasunnon ostajan opas

6.1.2024

Suunnitteletko ensimmäisen oman asunnon ostoa? Lue tästä, mitä ensikertalaisen on hyvä tietää asuntokaupoista! Asunnon ostaminen on iso päätös, johon liittyy paljon huomioitavia asioita. Tähän oppaaseen ovat koottuna yleisimmät kysymykset, joita ensiostajan mielessä liikkuu, […]


Copyright © 2024 Etua.fi